ИТАЛИЈА ВИШЕ НИЈЕ НИ НА КОЛЕНИМА – ИТАЛИЈА ТОНЕ СВЕ ДУБЉЕ: 793 мртвих у једном дану

ITALIJA VIŠE NIJE NI NA KOLENIMA – ITALIJA TONE SVE DUBLJE: 793 mrtvih u jednom danu

21 marta 2020

Italija je doživela još jedan težak dan po pitanju umrlih od koronavirusa. U jednom danu umrlo je 793 ljudi, a samo Lombardija 546 smrtnih slučajeva zaraženih koronavirusom.

Ovim podacima broj umrlih u toj talijanskoj regiji skočio je na tri hiljade. Ukupan broj mrtvih u Italiji je 4825.

Informaciju je potvrdila i italijanska La Republika.

KOMENTARI2 komentara

  1. Miraš says:

    EU se ne zasniva na solidarnosti nego na interesima pojedinaca, na njihovoj zaradi u oblasti proizvodnje, trgovine i usluga. U EU sad će neko vreme najunosniji biznis biti krematorijumi. Naši često rade u Italiji, da im pošaljemo i naše "Maratonce" sa krematorijumom. Doći će vest iz Italije o 1.000 umrlih na dan, pa za neko vreme i 2.000 umrlih na dan. Tada će valjda naše neverne Tome ućutati. Italija danas broji ukupno 42.681 zaraženih i 2.857 u kritičnom stanju. Svaki dan im rastu ovi loši podaci. Raste i broj onih koji se oporavljaju, ali sporo. Dosad imaju 6.072 izlečenih.

    • Slobodanka says:

      Za neoliberalni kapitalizam ljudi su suvišan faktor. Merkelova je skoro posetila Aušvic. Zašto li je tamo išla? Da li je išla po nadahnuće, a pred veliku reprizu? Sad SUVIŠNE ne guše sa gasom kao nekad, i ne ostavljaju poznate zločince. Pa da im se sudi, taman posla. Nego osavremenili su se te podesili su da priroda odradjuje gušenje tj. ubistvo. Kako da na nekom novom nirberškom procesu bude sudjeno covidu-19, malom i nevidljivom? To nije moguće. Zatim žrtve spaljuju. Gušenje + spaljivanje, i veliki broj žrtava, koje su suvišne jer su stare ili hronično bolesne, ipak sve više liči NEKAD I SAD. Koliko miliona će sad da likvidiraju?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *