Италијан Доменико Леђеро открио ЈЕЗИВУ ИСТИНУ о бомбардовању 1999: НАТО ЈЕ СВЕСНО СЕЈАО РАК ПО СРБИЈИ

Italijan Domeniko Leđero otkrio JEZIVU ISTINU o bombardovanju 1999: NATO JE SVESNO SEJAO RAK PO SRBIJI

17 maja 2018

NATO je još 1994. godine znao da osiromašeni uranijum izaziva rak, ali je uprkos tome, svesno i namerno, njime punio bombe kojima je gađao Srbiju pet godina kasnije.Ovo je otkrio Domeniko Leđero, zastupnik 7.000 italijanskih vojnika koji su boraveći u sastavu KFOR-a na kontaminiranom terenu na Kosovu i Metohiji dobili teške oblike karcinoma.

Leđero je sa svojim timom naučnika, lekara i advokata iz organizacije “Vojna opservatorija” na sudu dokazao vezu između osiromašenog uranijuma iz NATO bombi i karcinoma koji su dobili italijanski vojnici, i izdejstvovao milionske odštete za njih i njihove porodice.

Leđero kaže da nema nikakve sumnje da je osiromašeni uranijum uticao i na drastično povećanje broja obolelih od raka u Srbiji. Prema njegovim rečima, Srbija to može da dokaže, a zatim da tuži NATO i zahteva milionsku odštetu.

– Postoji informativni video snimak iz 1994. godine, koji je napravio Pentagon, u kom se jasno ukazuje na štetnost osiromašenog uranijuma po zdravlje ljudi. U njemu se navodi njegovo delovanje, posledice, daju se saveti kako da se zaštite oni koji su izloženi dejstvu ove štetne materije i kako da se izbegne kontaminacija terena. Ja posedujem taj snimak i on dokazuje da su čelnici NATO još tada znali za štetne posledice koje ostavlja osiromašeni uranijum. Kako su Srbiju gađali time čitavih pet godina kasnije, 1999. godine, jasno je da su znali šta bacaju na vašu zemlju i da su to radili svesno i namerno.

Prva istraživanja o štetnosti osiromašenog uranijuma rađena su u SAD još 1987. godine na poligonu Heglin, a kasnije su u niz navrata izdavana poverljiva dokumenta i upozorenja o tome.

(Informer)

KOMENTARI4 komentara

 1. Zoran says:

  Nemamo mi coveka koji ce to pitanje da potegne.

 2. Arkona says:

  Solunski front nije bio dovoljan, Jasenovac&co. nije napojio krvožedne, Sremski front je po eu vidjenju ,izgleda poštedeo previše maloletnih Srba, Uranijum je tu da nadoknadi nezavršeno, njemu se nigđe ne žuri sa poluraspadom.Samo je izdaja ljući otrov za Srbina.

 3. harry neron says:

  Tom Domeniku, advokatu pobunjenih nekadašnjih italijanskih vojnika sve je propalo na eurpskom sudu za ljudks aprava u Strazburu. Tako da je to priča da se priča priča i ništa drugo. I naravno zaluđuje narod. Ja ne sporim da osiromašeni uranim nije opasan i bio je opasan u momentu njegove upotrebe lai tada nijednog italijana, možda jedino koji obaveštajac, nije bilo na KiM. Takođe u Srbiji je povezivanje povečanog broja kancera sa osiromašenim uraniumom u 90% slučajeva potpuna izmišljotina jer je teritorij Srbije bio kontaminiran osiromašenim uraniumom samo na krjanom jugu Srbije a porast kancera se događa u celoj Srbiji što znači da treba tražiti uzroke drugde a ponajviše u životnim navikama, malo više fizičke rekreacije, malo manje prežderavanja sa svakakvim pečenjem i malo više konzumiranja voča i povrča i biče i manje kancera.

  • ARTILJERAC says:

   Ti si očigledno geografiju i biologiju učio od nato pakta. Otrovi se prenose rekama , reka Ibar se uliva u Zapadnu Moravu, Zapadna Morava se uliva u Južnu Moravu i nastaje Velika Morava koja se uliva u Dunav. Šta misliš zašto su gađani mostovi, zato jer je tako najlakše zagaditi reku i poslati otrove duž celog njenog toka . To što pljuješ po našim navikama govori o tebi, nije istina da se prežderavamo, takvu sliku prave izdajnički političari, jer za prežderavanje treba para.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *