ИТАЛИЈАНИ ДАНАС ЗАПОЧЕЛИ РУШЕЊЕ ЕУ: Овакав потез шокирао Париз и Брисел!

ITALIJANI DANAS ZAPOČELI RUŠENJE EU: Ovakav potez šokirao Pariz i Brisel!

5 februara 2019

Potpredsednik italijanske vlade koji je lider antisistemske stranke Pokret pet zvezdica Luiđi Di Majo izjavio je danas da je u Francuskoj razgovarao s predstavnicima građanskog pokreta „Žuti prsluci“.

„Danas sam skoknuo do Francuske i razgovarao sam s liderom Žutih prsluka Kristofom Šalansoom i kandidatima za izbore za Evopski parlamanent čiju listu predvodi Ingrid Levavaser“, napisao je Di Majo na društvenim mrežama.Potpredsednik italijanske vlade je rekao da je imao „lep susret“ i da je to prvi sastanak na kojem se pominjala situacija u Francuskoj i Italiji, kao i prava i demokratija.

Di Majova stranka je saopštila da je sastanak održan na širem području Pariza i da je dogovoren naredni sastanak u Rimu za nekoliko nedelja.

Di Majo je početkom januara podržao „žute prsluke“ u Francuskoj, koji od 17. novembra protestuju nezadovoljni politikom predsednika Emanuela Makrona.

(Beta)

KOMENTARI5 komentara

 1. čiča gorio says:

  Mwni se sviđa kako radi ovak Šalanso, mogao bi neko spolja da postavi njega za predsednika Francuske...

  • opet ja says:

   Tako je. Treba ga priznati za predsednika Francuske...čista analogija sa situacijom u Venecueli. Mogla bi bar Venecuela to da uradi.

  • Ivke says:

   Bas tako hajde da ga priznamo! Mozda to i Vucicu da kazemo ? iliPutinu?

 2. Slobodanka says:

  Ako ode Francuska iz unije koja je drugi motor ovakve EU, spasiće se Pinokio, tj. Italija. Dosadašnja politika EU dovela je i Italiju do ruba propasti. PIIGS - Portugal, Italija, Irska, Grčka i Španija, sa izuzetkom irske, ove 4 zemlje južne Evrope nakon blizu tri decenije boravka u EU (gledano počev od 1992 godine) stoje puno lošije nego na početku.

 3. Kursna says:

  Bojim se da će "aoza vladavine prava" kukavna eu, postaviti lidera žutih prsluka na čelo francuske a miniMakronu naložiti da ode na Svetu Jelenu. Čudo od demokratije i vladavine prava-jačega.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *