ИТАЛИЈАНИ О МОГУЋЕМ РАТУ РУСИЈЕ И АМЕРИКЕ: Американцима је потребно још…

ITALIJANI O MOGUĆEM RATU RUSIJE I AMERIKE: Amerikancima je potrebno još…

1 maja 2018

EVROPA se pretvorila u koloniju Sjedinjenih Država – uveren je poznati italijanski političar, publicista i novinar Đulijeto Kjeza.

On za to ima i objašnjenje, naglašavajući da se nije dogodilo preko noći:

„Amerikanci su naše evropske vrednosti postepeno zamenili svojim. Američki san je preko Holivuda postepeno počeo da dominira i u Evropi. U najkraćem, došlo je do holivudizacije Evrope. A to nije nimalo slučajno. Mi smo dugo pod okupacijom koja se realizovala u mekoj formi: preko Maršalovog plana i propagande koja sve ubeđuje da su Amerikanci oslobodili Evropu od nacizma“.

Nije u Evropi – naglašava Kjeza – malo onih koji danas veruju da je Rusija u Drugom svetskom ratu vojevala protiv evropske civilizacije.

On dodatno ukazuje: „Zapad je u krizi i privlačnost evropskih vrednosti će postepeno opadati. Međutim, kraj toga procesa je još veoma daleko. Amerikanci su veoma dugo ulagali u sisteme obrazovanja u Evropi i to će još veoma dugo davati rezultate.

Kjeza ukazuje da je u SAD antiruska histerija već dugo na sceni, pa Tramp nije njen tvorac, već samo nastavljač i katalizator:

„Rusofobska histerija je počela kada su u SAD shvatili da ne mogu sačuvati svoju dominaciju u svetu, a ni u Evropi. U Vašingtonu su Rusiju već bili isključili iz igre, a Kinu nisu ni smatrali vojnim konkurentom. Zato se SAD uveliko spremaju za sudar sa Rusijom. Shvatili su da se Rusija u 21. veku ponovo pojavila, a do 2000-te su je SAD bile faktički kolonizovale i smatrale nesposobnom da povrati status supersile“.Kjeza – koji je napisao odličnu knjigu o Rusiji – sada dodatno upozorava:

„Za Amerikance je to bilo neprijatno iznenađenje i zato su odlučili da uklone i Rusiju i Putina. Preliminarno su to bili rešili još 2002-ge kada je Buš-mlađi odlučio da SAD istupe iz sporazuma o protivraketnoj odbrani. U suštini, upravo tada su rešili: Rusija mora biti uništena“.

Po njegovoj proceni, rat protiv Rusije se već vodi, kao hibridni rat, a tako će se i nastaviti:

„Za to su se opredelili jer nisu sigurni da bi vojni udar na Rusiju bio konačan. U svakom slučaju, njima su potrebni preduslovi da mogu ucenjivati Rusiju vojnim udarom, znajući da ona nema čime da odgovori. U suštini, SAD su izašle iz sporazuma o PRO da bi spremale napad na Rusiju, ali su shvatili da Rusija ima čime da odgovori“.

Kjeza dodatno ukazuje: „SAD nadmašuju Rusiju u svim oblastima osim strateške nuklearne sfere. Njihova dominacija u ekonomiji je apsolutna. Amerikancima pripada i 99 odsto interneta. Oni su dominantni i u sferi lasera i genetskih istraživanja. Nisu, dakle, samo u nuklearnom naoružanju – zato ga i ne primenjuju jer znaju da to ne bi prošlo nekažnjeno“.

Kjeza smatra da je hibridni rat u punom zamahu. Pritom, SAD nameravaju da pređu na pravi rat čim kompletiraju raketnu odbranu u koju ulažu da bi im obezbedila dominaciju i u nuklearnoj oblasti. Na kraju dodaje i opominje:

„Ne mogu sa uverenošću da procenim koliko je još vremena preostalo do pravog velikog rata, ali mogu da citiram američkog kolegu Pola Krejga Robertsa. A on tvrdi da njegovi izvori u Pentagonu procenjuju da će SAD za ratne pripreme biti potrebno još 5-6 godina“.

Odgovarajući na logično pitanje – s obzirom da bi u rusko-američkom ratu i Evropa bila meta, zašto u njoj nema antiratnih pokreta, Kjeza je ukazao:

„Svest Evropljana već upakovana u duhu američke globalne dominacije. Amerika već priprema Evropu da joj bude saveznik u mogućem budućem ratu protiv Rusije“.

KOMENTARI16 komentara

 1. M says:

  Dobro je rekao!Rusija će izgubiti utrku naučnu-industrijsku-financijsku-demografsku itd. protiv USA-Zapada,Kine itd.,a onda i vojnu,tj.tada neizbježni rat!Rusija može samo sad i sutra-prekosutra dobiti Veliki ograničeni rat u svojoj blizini i donekle šire,a i to samo nuklearnoograničeni,ali ne i konvencionalni!Tako da je Veliki Rat vrlo vjerovatan već sutra-prekosutra(Ruskipreventivni prvi udar),a za koju godinu gotovo siguran(USA-Zapadni prvi udar)!Pogotovo što to paše USA,u obje varijante,pogotovo drugoj!Jer će u prvoj ograničenoj varijanti USA teritorij biti uglavnom pošteđen,a rat preći u dugi iscrpljujući koji USA ima namjeru dobiti!A u drugoj varijanti će USA biti sposobna boriti se i pobijediti u bilo kojoj podvarijanti,pa i totalnoj atomskoj itd.protiv svih!

  • mladen says:

   Lupaš ,povjest je pokazala tko su Rusi,pa da ne misliš da će Kinezi čekatida jim Ameri dođu pred vrata.

  • Rale says:

   Gomilu gluposti napišeš koje veze sa mozgom nemaju kao ni goresmandrljana ,,analiza" ,,eksperta" iz kolonije italije...Treba povremeno koristiti mozak kad ti kažem:-)

  • Idi begaj:) says:

   Protiv RUSIJE ceo ostatak sveta NEMA SANSE ni 0,01%!Ono cime Rusija trenutno raspolaze,usa i eu trebaju barem 30 godina(toliko su u zaostatku).Zivi bili pa videli!

   • Nikola says:

    Tacno je da su rusi u velikoj prednosti. Imaju oruzje zasnovano na novim fizickim principima koje radi na nekm novim talasima, novi bezicni prenos energije.Zapad provocira nebi li rusi lokalno upotrebili novo oruzje da vide efekat,medjutim rusi dobro znaju sta rade!

  • Miša says:

   Dobar vic.i Pavelić je isto tvrdio za Nemce pa mu je polovica vojne prebegla u partizane a ostatak krajem 44

  • zvonko says:

   tvoja analitika je čisto pristrasna , i ne nema veze za stvarnošćom, moraš ostaviti proameričke propagande, koje si slušao i gledao , i da se okreneš ka pravim analiѕama, ukoliko želiš da dobiješ istinski odgovor i da ne budeš u ѕabludi, jer ѕabluda ѕna da opali po srcu...

 2. R.Srpska says:

  ameri planiraju rat protiv Rusije već 28 godina pa nikako da se osmele. Oni smeju samo protiv malih država, protiv Rusije i Kine ne može niko; a ja bi voleo da krenu jer će EU biti uništena sasvim a Kina će zavladati D.Istokom i ameri će se zgurati samo u SAD i ostaće izolovani i bez petrodolara a to će onda uvesti tu državu u međuetnički i rasni građanski rat koji će podeliti SAD na nekoliko malih državica.

  • vindfaker says:

   Amerika je imala nameru napast Rusiju odmah posle II sv. rata, i od tada vec prave planove i analize za “ best moment”!

   • vindfaker says:

    “napasti”

 3. mladen says:

  Mislim da su Rusi kroz povjest pokazali svoje vrednosti a mislim da ni Kinezi neće čekati da jim Ameri dođu pred vrata.

 4. Rale says:

  Rusi i Kinezi su itekako spremni da imperiji u raspadu pripomognu u tom raspadu,sva ostaloa priča je demantovana današnjom realnošću..da ne kažem lupetanja bez ikakvog realnog pokrića.

 5. Ivan Grozni says:

  Ovako se vodi propagandni rat. Americi treba 5-6 godina pa da postane ne pobediva. Drugim recima, nemojte ulaziti u savez sa Rusima jer imaju samo 5-6 godina i onda ce nestati. Koja nebuloza. Svet nije takav kakav ga "simple main" zamisljaju. Svi znaju da bi nuklearni rat unistio planetu. Do duse Evropu vode jalovci i jalovice pa nista nije iskljuceno. Ljudi koji nemaju svog poroda spremni su na svasta.

 6. Trifun says:

  Bwhaaaaa...! Jos jedan zapadnoevropski 'ekspert' nas ubjeduje o toj navodnoj 'superiornosti' SAD koja je ocigledna samo u ekonomiji, ali Kina ce je pregaziti uskoro i u toj sferi!! Zao mi je da mu predocim tuzne vijesti za zapadne genocidne hijene, Rusija je VEC SADA JACA VOJNO od SVAKOG protivnika ! Supersonicno oruzje je STVARNOST i Rusija uveliko stanca veliki broj tih raketa, mislim da su se hijene ukakile malo nakon sto je to Putin objelodanio pre par sedmica pa se sad igraju psiholoskog rata malo vise kako bi sami sebe malo ohrabrili. Ali vijesti su TUZNE za njih. Rusija je pobijedila u trci za naoruzavanje i SAD-e sada pokusava da stigne Rusiju. Cinjenice. To sto su oni umislili da su ispred sa konvencionalnim naoruzanjem to je jedna velika samoobmana, koja ce ih jos vise napraviti smijesnim. Rusija ce uvijek biti korak ispred tih monstruma, postalo je ocigledno da je Rusije DALEKO VJESTIJA i inovativnija u pravljenju oruzja, a njena disciplina na ekonomskom planu je za divljenje. Za razliku od prezaduzenih monstruma koji su opljackali svoju djecu i unuke nekoliko generacija ispred kako bi imali stvari koje si realno ne mogu priustiti. Vidjecemo kako ce se razvijati sve to, ali ne pise se dobro zapadnim hijenama, niti na jednom polju. Nema nazad.

 7. M says:

  Ne piše se dobro nikom!Osim malobrojnima koji će preživjeti!Ako se pojavi jedan pametan i dobar da to postigne!Eto,za to ja navijam,a ne za lijeve ili desne!Nego za Jednog Pametnog i Dobrog!I Onog iznad njega!

 8. laikdo laika says:

  ameri se o jadu zabavili sa malenom i ratom iscrpljenom Srbijom.Imali su sve podatke o vojnim objektima po Srbiji. Svi kapaciteti Srbije su tada bili ograničeni. Aliiiiiiiii, američki radari i rakete su bivali zbunjeni običnim dimom, maketama aviona, lažnim maskiranjem, itd,itd. A zamislite šta bi mogla Rusija sa svojim kapacitetima i prostranstvom

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *