ИТАЛИЈАНИ ШОКИРАЛИ БРИСЕЛ И ЕУ: Не желимо да продужимо санкције Русији!

ИТАЛИЈАНИ ШОКИРАЛИ БРИСЕЛ И ЕУ: Не желимо да продужимо санкције Русији!

10 децембра 2015

italian-flag 878Питање даљих санкција против Русије биће разматрано или на састанку министара иностраних послова ЕУ у понедељак 14. децембра или у току самита Уније 17-18. децембра, а Италија је тражила од ЕУ да се о питању продужења антируских санкција разговара на заседању министара иностраних послова свих 28 земаља Уније.

На тај начин је блокирано аутоматско продужење рока трајања санкција, који истиче 31. децембра.

Формална одлука о продужетку „казнених мера“ за Русију требало је да буде донета на састанку представника чланица Уније до краја ове недеље.

Поступак Италије политички аналитичари у Русији оцењују као гест пријатељства, али и израз незадовољства деловањем ЕУ.

Ипак, овај чин не означава аутоматски укидање санкција, али постоји макар мала вероватноћа да Европа дође до закључка да ове мере не доприносе решавању проблема, нити погађају циљеве због којих су донете.

KOMENTARI11 коментара

 1. Милутин says:

  Након санкција нама деведестих земље ЕУ су преузеле наша мјеста на руском тржишту https://tinyurl.com/py3x9n8

 2. Говедо says:

  Јесте Милутине. А Руси су прихватили.

 3. Милутин says:

  успоређивати тадашњу, Јелцинову Русију са данашњом, може само неко злонамеран ************** Italy hampers rubber-stamped extension of EU sanctions against Russia Published time: 9 Dec, 2015 18:01 Edited time: 9 Dec, 2015 19:31 https://www.rt.com/news/325263-italy-russia-sanctions-extension/

 4. Говедо says:

  Песмица Срба 21. Века. Свако ко пореди ондашњу Русију и данашњу Русију је злонамеран. Да вам кажем нешто Господине Милутине. Свако ко пореди ондашњу Србију и данашњу Србију нема благе везе о животу. Србији се тада могло помоћи, али сви јунаци ником поникоше. Данашњој Србији је свеједно каква је Русија била и каква је данас и уопште јој не треба политичка помоћ Русије, Кине и свих осталих који су некад били "немоћни" а данас су "моћни". Касно је. Српски народ је растурен. Србија нема ништа од данашње "моћне" Русије. Никакву помоћ осим тривијалних речи. Не треба мени помоћ кад је теби то згодно, него кад мени треба. Онда је има или нема. Видели смо - није је било! Те приче о моћној и немоћној Русији не држе воду на примеру Србије. Русија јесте себе штитила и није хтела да помогне Србији. Али Русија ни данас не помаже Србији. То уопште не значи да ми треба да будемо за Запад а против Русије. То само значи да нам нико није помогао и крај. Уосталом, Русија је Русија била она Русија пре 100 година или данас. Нема ту "Извини, нисам знао па нисам мого" Неке ствари не подлежу таквим мерилима.

 5. Sančo Pansa says:

  GOVEDO: Tebi nije ni malo dobro! Mislim da će te mrežama hvatati do Nove godine, bolje uzmi tabletice i primiri kući par dana dok ne počnu d te rade!

 6. Sančo Pansa says:

  GOVEDO: Tebi nije ni malo dobro! Mislim da će te mrežama hvatati do Nove godine!

 7. Говедо says:

  Дон Кихотова слугерањо! Такви као ја никад не пију таблетице осим због пролива. А ја сам га добио после твог коментара. Него, да се не вређамо више, пошто смо обојица исте расе, ајде лепо кажи ми шта је то лудачки изјављено у мом коментару? Шта није тачно? Ја сам за Русе пре свега и нема везе шта је било. Увек буде. Али то не значи да сам слеп, него да ипак нисам баш Говедо па да ми бацају сено које им се свиђа и кад им се свиђа. Имамо ми нашег доброг историјског сена. Таман да преживимо, и то је сасвим доста, јер свеједно нећемо добити ниодкога ништа. Да сам писао о Америци, било би још горе! И чувај се бола, Санчо! Имаш тамо на југу твојих врлих пријатеља које си олешио кроз историју горе него Хрвати Србе. И радо би те смотали. Врати се да браниш Мехицо, јер они се буде свремена на време. А ако си онај из Шпаније, па није ни њима лако. Само је забрањено писати о Шпанији и зато си ти вероватно побегао из тог пакла. Надам се да си остао читав. Што се мене тиче, можеш да љубнеш у задњи део свог господара Ветрењача. Е, сад све ово попи и ид' малко да одремаш. Можда ти помогне. (Мене ће хватати мрежама? Како се само сетите свих тих штосова, да ми је знати?Ма...немој да ти ја сад кажем, убодена ветрењачо једна!) Ја то онако према твом некрштеном имену, мада радо читам твоје коментаре.

 8. milutin says:

  Ja nisam onaj Milutin o kome govori gornji tekst.Ipak, moram da primetim sledeće: U politici, pa ni Ruskoj nema mesta za emotivne i sentimentalne izjave ljubavi.Mi ne treba Rusiju da prozivamo kad nam je i zašto pomogla, već da jednom shvatimo, da su pravoslavni Sloveni naročito Srbi očito GENETSKI ILI krvno vezani za Rusiju i to: Po duševnosti, lakovernosti, NARočito ljubavnim ludorijama.Zapad je racionalan, pokvaren iživljen i kad jedan Srbin ili Rus pokuša da organizuje život u Nemačkoj Francuskoj ili Sad,on se nikada do kraja ne uklapa u novu sredinu.Sto puta sam čuo komentare Francuza ili Engleza kAKo dobacuju.- MAN, NTE GA SE- TO JE JOŠ JEDAN LUDI rUS, ILI LUDI sRBIN.iPAK SIGURAN SAM DA AKO OPET DOIDJE DO DILEME BITI ILI NE BITI-70 % sRBA ĆE BITI NA STRANI RUSA.JEDNOSTAVNO-SLIČAN SE SLIČNOMK RADUJE.jE LI TAKO BRAĆO ILI SAM I JA SAMO JOŠ JEDAN LUDI SRBIN?!

 9. milutin says:

  Ja nisam onaj Milutin o kome govori gornji tekst.Ipak, moram da primetim sledeće: U politici, pa ni Ruskoj nema mesta za emotivne i sentimentalne izjave ljubavi.Mi ne treba Rusiju da prozivamo kad nam je i zašto pomogla, već da jednom shvatimo, da su pravoslavni Sloveni naročito Srbi očito GENETSKI ILI krvno vezani za Rusiju i to: Po duševnosti, lakovernosti, NARočito ljubavnim ludorijama.Zapad je racionalan, pokvaren iživljen i kad jedan Srbin ili Rus pokuša da organizuje život u Nemačkoj Francuskoj ili Sad,on se nikada do kraja ne uklapa u novu sredinu.Sto puta sam čuo komentare Francuza ili Engleza kAKo dobacuju.- MAN, NTE GA SE- TO JE JOŠ JEDAN LUDI rUS, ILI LUDI sRBIN.iPAK SIGURAN SAM DA AKO OPET DODJE DO DILEME BITI ILI NE BITI-70 % sRBA ĆE BITI NA STRANI RUSA.JEDNOSTAVNO-SLIČAN SE SLIČNOM RADUJE.jE LI TAKO BRAĆO ILI SAM I JA SAMO JOŠ JEDAN LUDI SRBIN?!

 10. Miraš says:

  @milutin Imamo i vrlo slične sisteme vrednosti, pa kad se dešavaju nepravde i katastrofe u svetskim razmerama, samo odjednom prepoznamo i bez medjusobnog usaglašavanja, da imamo iste stavove. A, da smo slično lakoverni i dosta lakoverni - jesmo, treba i to realno sagledati, čisto da se opametimo i da nam se to što manje dešava.

 11. Milutin says:

  .Zapad je racionalan, pokvaren iživljen i kad jedan Srbin ili Rus pokuša da organizuje život u Nemačkoj Francuskoj ili Sad,on se nikada do kraja ne uklapa u novu sredinu. *********** @Milutine, ка и да јеси ја. Тај запад је наследник doktrine Venecije, koja se samo preselila u SAD, nakon Holandije i VB: "Thanks, i'faith, for silence is only commendable In a neat's tongue dried and a maid not vendible" To je dakle njihov metod delovanja !!! ********* Венецијански ММФ уцењивао Немањиће Б. Субашић | 26. октобар 2014. 20:01 Млеци од нас куповали сировине, а спречавали да овладамо прерађивачким технологијама. На Балкану успостављена рођачка владавина. Заборавили смо сопствена искуства и наслеђе http://bit.ly/1mgiX0N

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u