ИТАЛИЈАНИ ШОКИРАЛИ БРИСЕЛ И ЕУ: Не желимо да продужимо санкције Русији!

ITALIJANI ŠOKIRALI BRISEL I EU: Ne želimo da produžimo sankcije Rusiji!

10 decembra 2015

italian-flag 878Pitanje daljih sankcija protiv Rusije biće razmatrano ili na sastanku ministara inostranih poslova EU u ponedeljak 14. decembra ili u toku samita Unije 17-18. decembra, a Italija je tražila od EU da se o pitanju produženja antiruskih sankcija razgovara na zasedanju ministara inostranih poslova svih 28 zemalja Unije.

Na taj način je blokirano automatsko produženje roka trajanja sankcija, koji ističe 31. decembra.

Formalna odluka o produžetku „kaznenih mera“ za Rusiju trebalo je da bude doneta na sastanku predstavnika članica Unije do kraja ove nedelje.

Postupak Italije politički analitičari u Rusiji ocenjuju kao gest prijateljstva, ali i izraz nezadovoljstva delovanjem EU.

Ipak, ovaj čin ne označava automatski ukidanje sankcija, ali postoji makar mala verovatnoća da Evropa dođe do zaključka da ove mere ne doprinose rešavanju problema, niti pogađaju ciljeve zbog kojih su donete.

KOMENTARI11 komentara

  1. Milutin says:

    Nakon sankcija nama devedestih zemlje EU su preuzele naša mjesta na ruskom tržištu https://tinyurl.com/py3x9n8

  2. Govedo says:

    Jeste Milutine. A Rusi su prihvatili.

  3. Milutin says:

    uspoređivati tadašnju, Jelcinovu Rusiju sa današnjom, može samo neko zlonameran ************** Italy hampers rubber-stamped extension of EU sanctions against Russia Published time: 9 Dec, 2015 18:01 Edited time: 9 Dec, 2015 19:31 https://www.rt.com/news/325263-italy-russia-sanctions-extension/

  4. Govedo says:

    Pesmica Srba 21. Veka. Svako ko poredi ondašnju Rusiju i današnju Rusiju je zlonameran. Da vam kažem nešto Gospodine Milutine. Svako ko poredi ondašnju Srbiju i današnju Srbiju nema blage veze o životu. Srbiji se tada moglo pomoći, ali svi junaci nikom ponikoše. Današnjoj Srbiji je svejedno kakva je Rusija bila i kakva je danas i uopšte joj ne treba politička pomoć Rusije, Kine i svih ostalih koji su nekad bili "nemoćni" a danas su "moćni". Kasno je. Srpski narod je rasturen. Srbija nema ništa od današnje "moćne" Rusije. Nikakvu pomoć osim trivijalnih reči. Ne treba meni pomoć kad je tebi to zgodno, nego kad meni treba. Onda je ima ili nema. Videli smo - nije je bilo! Te priče o moćnoj i nemoćnoj Rusiji ne drže vodu na primeru Srbije. Rusija jeste sebe štitila i nije htela da pomogne Srbiji. Ali Rusija ni danas ne pomaže Srbiji. To uopšte ne znači da mi treba da budemo za Zapad a protiv Rusije. To samo znači da nam niko nije pomogao i kraj. Uostalom, Rusija je Rusija bila ona Rusija pre 100 godina ili danas. Nema tu "Izvini, nisam znao pa nisam mogo" Neke stvari ne podležu takvim merilima.

  5. Sančo Pansa says:

    GOVEDO: Tebi nije ni malo dobro! Mislim da će te mrežama hvatati do Nove godine, bolje uzmi tabletice i primiri kući par dana dok ne počnu d te rade!

  6. Sančo Pansa says:

    GOVEDO: Tebi nije ni malo dobro! Mislim da će te mrežama hvatati do Nove godine!

  7. Govedo says:

    Don Kihotova slugeranjo! Takvi kao ja nikad ne piju tabletice osim zbog proliva. A ja sam ga dobio posle tvog komentara. Nego, da se ne vređamo više, pošto smo obojica iste rase, ajde lepo kaži mi šta je to ludački izjavljeno u mom komentaru? Šta nije tačno? Ja sam za Ruse pre svega i nema veze šta je bilo. Uvek bude. Ali to ne znači da sam slep, nego da ipak nisam baš Govedo pa da mi bacaju seno koje im se sviđa i kad im se sviđa. Imamo mi našeg dobrog istorijskog sena. Taman da preživimo, i to je sasvim dosta, jer svejedno nećemo dobiti niodkoga ništa. Da sam pisao o Americi, bilo bi još gore! I čuvaj se bola, Sančo! Imaš tamo na jugu tvojih vrlih prijatelja koje si olešio kroz istoriju gore nego Hrvati Srbe. I rado bi te smotali. Vrati se da braniš Mehico, jer oni se bude svremena na vreme. A ako si onaj iz Španije, pa nije ni njima lako. Samo je zabranjeno pisati o Španiji i zato si ti verovatno pobegao iz tog pakla. Nadam se da si ostao čitav. Što se mene tiče, možeš da ljubneš u zadnji deo svog gospodara Vetrenjača. E, sad sve ovo popi i id' malko da odremaš. Možda ti pomogne. (Mene će hvatati mrežama? Kako se samo setite svih tih štosova, da mi je znati?Ma...nemoj da ti ja sad kažem, ubodena vetrenjačo jedna!) Ja to onako prema tvom nekrštenom imenu, mada rado čitam tvoje komentare.

  8. milutin says:

    Ja nisam onaj Milutin o kome govori gornji tekst.Ipak, moram da primetim sledeće: U politici, pa ni Ruskoj nema mesta za emotivne i sentimentalne izjave ljubavi.Mi ne treba Rusiju da prozivamo kad nam je i zašto pomogla, već da jednom shvatimo, da su pravoslavni Sloveni naročito Srbi očito GENETSKI ILI krvno vezani za Rusiju i to: Po duševnosti, lakovernosti, NARočito ljubavnim ludorijama.Zapad je racionalan, pokvaren iživljen i kad jedan Srbin ili Rus pokuša da organizuje život u Nemačkoj Francuskoj ili Sad,on se nikada do kraja ne uklapa u novu sredinu.Sto puta sam čuo komentare Francuza ili Engleza kAKo dobacuju.- MAN, NTE GA SE- TO JE JOŠ JEDAN LUDI rUS, ILI LUDI sRBIN.iPAK SIGURAN SAM DA AKO OPET DOIDJE DO DILEME BITI ILI NE BITI-70 % sRBA ĆE BITI NA STRANI RUSA.JEDNOSTAVNO-SLIČAN SE SLIČNOMK RADUJE.jE LI TAKO BRAĆO ILI SAM I JA SAMO JOŠ JEDAN LUDI SRBIN?!

  9. milutin says:

    Ja nisam onaj Milutin o kome govori gornji tekst.Ipak, moram da primetim sledeće: U politici, pa ni Ruskoj nema mesta za emotivne i sentimentalne izjave ljubavi.Mi ne treba Rusiju da prozivamo kad nam je i zašto pomogla, već da jednom shvatimo, da su pravoslavni Sloveni naročito Srbi očito GENETSKI ILI krvno vezani za Rusiju i to: Po duševnosti, lakovernosti, NARočito ljubavnim ludorijama.Zapad je racionalan, pokvaren iživljen i kad jedan Srbin ili Rus pokuša da organizuje život u Nemačkoj Francuskoj ili Sad,on se nikada do kraja ne uklapa u novu sredinu.Sto puta sam čuo komentare Francuza ili Engleza kAKo dobacuju.- MAN, NTE GA SE- TO JE JOŠ JEDAN LUDI rUS, ILI LUDI sRBIN.iPAK SIGURAN SAM DA AKO OPET DODJE DO DILEME BITI ILI NE BITI-70 % sRBA ĆE BITI NA STRANI RUSA.JEDNOSTAVNO-SLIČAN SE SLIČNOM RADUJE.jE LI TAKO BRAĆO ILI SAM I JA SAMO JOŠ JEDAN LUDI SRBIN?!

  10. Miraš says:

    @milutin Imamo i vrlo slične sisteme vrednosti, pa kad se dešavaju nepravde i katastrofe u svetskim razmerama, samo odjednom prepoznamo i bez medjusobnog usaglašavanja, da imamo iste stavove. A, da smo slično lakoverni i dosta lakoverni - jesmo, treba i to realno sagledati, čisto da se opametimo i da nam se to što manje dešava.

  11. Milutin says:

    .Zapad je racionalan, pokvaren iživljen i kad jedan Srbin ili Rus pokuša da organizuje život u Nemačkoj Francuskoj ili Sad,on se nikada do kraja ne uklapa u novu sredinu. *********** @Milutine, ka i da jesi ja. Taj zapad je naslednik doktrine Venecije, koja se samo preselila u SAD, nakon Holandije i VB: "Thanks, i'faith, for silence is only commendable In a neat's tongue dried and a maid not vendible" To je dakle njihov metod delovanja !!! ********* Venecijanski MMF ucenjivao Nemanjiće B. Subašić | 26. oktobar 2014. 20:01 Mleci od nas kupovali sirovine, a sprečavali da ovladamo prerađivačkim tehnologijama. Na Balkanu uspostavljena rođačka vladavina. Zaboravili smo sopstvena iskustva i nasleđe http://bit.ly/1mgiX0N

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *