ИТАЛИЈАНИ УХВАТИЛИ КФОР У ЛАЖИ! Новинска агенција из Рима разоткрила банду: Јуче су све негирали, а данас…

ITALIJANI UHVATILI KFOR U LAŽI! Novinska agencija iz Rima razotkrila bandu: Juče su sve negirali, a danas…

23 novembra 2018

Italijanska agencija ANSA izvestila je danas opširno da su specijalne snage kosovske policije (Rosu) uhapsile četvoricu Srba u severnom delu Kosovske Mitrovice, naseljenom srpskim stanovništvom.

ANSA pri tom ističe da je portparol Kfor-a juče negirao kretanje specijalnih snaga kosovske policije (Rosu) na severu Kosova, na koje je, kako navodi, ukazivao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.Navode i da je Vučić jutros imao hitan sastanak sa vrhom oružanih snaga, policije i snaga bezbednosti.

Agencija je prenela i da su mediji u Beogradu, citirajući predstavnike lokalnih srpskih političara, izvestili da su dvojica uhapšenih pripadnici kosovske policije.

ANSA je takođe prenela reči portparola kosovske policije Dauta Hodžaja, da je operacija sprovedena u okviru istrage ubistva Olivera Ivanovića u januaru ove godine.

Italijanska agencija podseća da je Ivanović bio politički lider srpske zajednice na Kosovu koji je ubijen u severnom delu Kosovske Mitrovice, kao i da srpski zvaničnici smatraju da se radilo o brutalnom napadu protiv srpske zajednice.

Kako navodi italijanska agencija, hapšenje četvorice Srba je dodatno pojačalo tenzije na Kosovu koje su već povišene posle odluke Prištine da poveća 100 odsto takse na robu uvezenu iz centralne Srbije i BiH.

Protiv te mere, za podne su zakazani protesti srpskog stanovništva na više lokacija na Kosovu, dodaje ANSA.

Italijanska agencija navodi i da su prištinski mediji preneli da je kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio da su hapšenja koja su izvedena u zoru od strane Rosu deo istrage ubistva Olivera Ivanovića, kao i da je rekao da je to učinjeno u skladu sa zakonom, po nalogu kosovskog specijalnog tužilastva i bez bilo kakve političke motivacije.

Hapšenja su izazvala uznemirenost u Beogradu uz oštre reakcije srpskog rukovodstva, dodaje ANSA.

Italijanska agencija prenela je takođe i reči portparola Kfora, Vinćenca Grasa, koji je rekao da su u toku sa hapšenjima i da Kfor ne namerava da interveniše jer se radi o akciji policije vezanoj za istragu ubistva Olivera Ivanovića.

KOMENTARI3 komentara

 1. Velika Metla says:

  Pa vi gospodo žabari napustite taj nacistički "kfor"! Ako je to tako kako pišete,onda valjda sledi napuštanje istog? Inače sve ovo šta piskarate nema nikakvog efekta!

  • Zoran says:

   Ne, mi idemo u EU, a vojno cemo biti neutralni. Kao Tito.

 2. Mi says:

  Zorane,EU, danas niko ne spominje. Kmeče i Vučić i Brnabićka zakleti Evropejci u Kineskoj i Ruskoj ambasadi, aman, zaman.... Kako vas nije sramota, do juče ste se kleli putem u EU, ne pitajući za cenu. Merkelova je bila više od ustavnog suda, od patrijarha, na crtu u Srbiji nije bilo face da joj izađe.... Gle sada....Bednici...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *