ИТАЛИЈАНИ УСТАЈУ: Доста су нам Американци диктирали шта да радимо!

ITALIJANI USTAJU: Dosta su nam Amerikanci diktirali šta da radimo!

31 marta 2016

Italy Politics

Italijanski poslanik iz stranke „Pokret pet zvezda“ Alesandro Di Batista je u intervjuu za RT komentarisao borbu protiv terorizma koji vodi Zapad, značaju saradnje sa Rusijom i efektima antiruskih sankcija evropskih zemalja.

– Oni kažu da ne znaju tačno kako se finansiraju teroristi Islamske države.  Da li zaista u 2016 godini, uz svu savremenu tehnologiju, ne možemo da dođemo do ovih informacija? To je sirovo izrugivanje zdravom razumu, kaže političar.

Po njegovom mišljenju, to znači da Zapad ne vodi rat u Avganistanu, Iraku ili Libiji, već kod kuće, a taj neprijatelj je terorizam.

– Jedini način da se pobedi u ovom ratu je bolja saradnja. A saradnja sa Rusijom daje nama Evropljanima mogućnost da se osiguramo kroz rad specijalnih službi i da obezbedimo bezbednost u Evropi i širom sveta, rekao je Alesandro Di Batista.
 

Govoreći o antiruskim sankcijama Zapada, rekao je da je to pravo ludilo.

– One su bile motivisane logikom SAD koja kaže da, kada se obustave ili makar oslabe trgovinski odnosi između EU i Rusije, taj deo koji je pripadao Rusiji će dobiti oni. Ja sam ubeđen da su ove sankcije u većoj meri naškodile Italiji, Francuskoj i drugim zemljama EU nego samoj Rusiji, rekao je on.

Prema Batistinim rečima, to su potpuno besmislene mere koje su pokvarile diplomatske i ekonomske odnose sa Moskvom, koji su neophodni u ovom trenutku da bi se zajednički suprotstavili zajedničkoj i veoma realnoj pretnji — terorizmu.

– Pored toga, one su znatno oslabile našu ekonomiju. Na primer, u nekim južnim regijama Italije, gde su potrebne velike investicije u poljoprivredi, nivo nezaposlenosti mladih je dostigla 60%, zaključio je italijanski parlamentarac.

(srb.news-front.info)

KOMENTARI4 komentara

 1. Lajla says:

  Nko nece da kaze koliko evropske drzave kosta novaca iz budeta, i koliko od toga uzimaju Amerikanci?

 2. Baja says:

  Dobar ovaj naslov: Italijani ustaju a Hrvati ustaše !!!! Hahahahahahaha

 3. Altajski som says:

  Italijani USTAJU? Na ustanak? Italijani nemaju pojma šta je to ustanak. Zadnji ustanak u Italiji je bio Spartakov ustanak, a Italijani o tome znaju koliko i naša deca u zabavištu. To se u Italiji ne uči, jer je sramota kako ih je jedan varvar tamanio ko piliće. Italijani jesu digli jednom ustanak protiv Amerike, ali taj ustanak je bio ustvari protiv Holivuda. Italijanski vestern špageti su koštali Holivud 10 godina stagnacije i žive muke da pređu sa vesterna na neke druge frontove. U roku od samo jedne godine, niko živi na svetu više nije gledao američke vesterne,nego su čak i sami Amerikanci punili sale sa italijanskim vestern špagetama. Odmah posle toga su im Italijani sjurili picu italijano u grlo, a ona danas Amerikancima izbija i iz ušiju, toliko je jedu. To je dovelo Mekdonaldsa na rub propasti i nateralo ga na izuzetno velika ulaganja da bi kako-tako održao dah. Onda sledi gušenje italijanskog ustanka. Italijanska muzika je povučena sa scene u Americi i tako je izgubila otskočnu dasku za ceo Svet i danas je popularna nešto malo više nego ruska muzika u svetu. Amerikanci su izvršili udar čak i na tako beznačajne zemlje kao što je Srbija i tražili preko svog ambasadora da se više pušta američka muzika preko RTS i radija u Srbiji, a još je i finansirala neke skupove sa drogiranim američkim pevačima i pevaljkama u Srbiji. Srpska mladost je izgubila kontakt sa svakom drugom muzikom i sa mozgom, pa tako i sa italijanskom muzikom. Sve italijanske dive su preko noći preseljene u Ameriku i italija se izgzubila u muzičkim vodama beznađa. Onda su optužili Berluskonija da je pedofil smenili ga i skenj..ali italijanski ekonomski uspon uz rusku podršku i prekinuli kontakt Italije i Rusije bilo koje vrste. Onda su naterali Berluskonija da pošalje najnoviji razarač na Libiju, jer je Berluskoni nevoljno poslao neku staru džunku, koja samo što nije potonula kad se nekako dovukla do obala Libije. Berluskoni je u početku bojkotovao Francuskog Mađara Sarkozija i nije hteo da ratuje u Libiji protiv Gadafija. Zato ga je Amerika preko Merkelove i Merkel rata protiv Italije, smenila i postavila proameričkog premijera koji je približio Italiju bankrotu. Merkelovoj je za uzvrat dozvoljeno da ne ratuje protiv svog bivšeg saveznika Libije, ali je zato Italija, iako je i ona bivši saveznik, platila cenu koju je Merkelova ustvari morala da plati u ime Nemaca. Preko italijanskih leđa. A ustanak? U Italiji ima manje ljudi koji bi mogli da podignu ustanak nego u Srbiji. A u Srbiji ima samo jedan, s tim što se još nije rodio. Ipak, Italijani imaju neke šanse ako ožive Đanga iz vestern špageta.A i Srbi imaju šansu ako se uskoro rodi Kraljević Marko. Ne znam koliko je vila Ravijojla saglasna stim, ali videćemo.

  • Goran Swe says:

   Haha Altajski, lijepo si me nasmijao, svaka cast na trudu da napises tako dug a zanimljiv komentar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *