ИТАЛИЈАНИ ЗАХТЕВАЈУ РУСКУ ВАКЦИНУ

ИТАЛИЈАНИ ЗАХТЕВАЈУ РУСКУ ВАКЦИНУ

8 фебруара 2021

НАКОН позитивних написа у италијанским медијима и мишљења стручњака о руској вакцини Спутњик В, одборник у регионалној влади Ломбардије, италијанске провинције која је индустријски најразвијенији део Италије, Летиција Морати затражила је од Министарства да дозволи употребу те вакцине у Италији.Како је пренела агенција Аги, виролог познате миланске болнице “Сако”, Џулијано Ризардини је тим поводом изјавио да је руска вакцина добра и да је њена ефикасност у одбрани од заразе 92 одсто.

Позитивни написи о вакцини “Спутник В” су се појавили у италијанским медијима након што је енглеска научна ревија “Тхе Ланцет” објавила позитивну рецензију руског лека.

За сада у Италији се користе само две вакцине америчког произвоџача “Фајзер” и енглеско-шведске компаније “АстраЗенека”.

У оба случаја Италија је као део заједничког програма Европске уније унапред потписала уговор о набавци вакцина и финансирала је истраживање и расподелу.

Међутим, од краја децембра када је почела и званична дистрибуција лека, оба произвоџача су прекршила уговорне обавезе и драстично смањиле испоруку договорених количина анти-ковид вакцине.

То је у Италији проузроковало кашњење владиног програма масовне вакцинације од 1,5 до два месеца.

Северна регија Ломбардија је била епицентар првог таласа пандемије ковида19, а од почетка ширења заразе увек је на првом месту међу регијама по дневном броју новозаражених који не пада испод хиљаду случајева.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. ko says:

    Sta?? Koliko vidim ceo zapad veruje Rusiji a ne svom lideru USRA !!! Nista cudno jer njihova zajednica odrzava se silom a ne dobrovoljno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u