ИТАЛИЈАНИ ЗАХТЕВАЈУ РУСКУ ВАКЦИНУ

ITALIJANI ZAHTEVAJU RUSKU VAKCINU

8 februara 2021

NAKON pozitivnih napisa u italijanskim medijima i mišljenja stručnjaka o ruskoj vakcini Sputnjik V, odbornik u regionalnoj vladi Lombardije, italijanske provincije koja je industrijski najrazvijeniji deo Italije, Leticija Morati zatražila je od Ministarstva da dozvoli upotrebu te vakcine u Italiji.Kako je prenela agencija Agi, virolog poznate milanske bolnice “Sako”, Džulijano Rizardini je tim povodom izjavio da je ruska vakcina dobra i da je njena efikasnost u odbrani od zaraze 92 odsto.

Pozitivni napisi o vakcini “Sputnik V” su se pojavili u italijanskim medijima nakon što je engleska naučna revija “The Lancet” objavila pozitivnu recenziju ruskog leka.

Za sada u Italiji se koriste samo dve vakcine američkog proizvodžača “Fajzer” i englesko-švedske kompanije “AstraZeneka”.

U oba slučaja Italija je kao deo zajedničkog programa Evropske unije unapred potpisala ugovor o nabavci vakcina i finansirala je istraživanje i raspodelu.

Međutim, od kraja decembra kada je počela i zvanična distribucija leka, oba proizvodžača su prekršila ugovorne obaveze i drastično smanjile isporuku dogovorenih količina anti-kovid vakcine.

To je u Italiji prouzrokovalo kašnjenje vladinog programa masovne vakcinacije od 1,5 do dva meseca.

Severna regija Lombardija je bila epicentar prvog talasa pandemije kovida19, a od početka širenja zaraze uvek je na prvom mestu među regijama po dnevnom broju novozaraženih koji ne pada ispod hiljadu slučajeva.

KOMENTARIJedan komentar

  1. ko says:

    Sta?? Koliko vidim ceo zapad veruje Rusiji a ne svom lideru USRA !!! Nista cudno jer njihova zajednica odrzava se silom a ne dobrovoljno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *