ИТАЛИЈАНСКИ ГЕНЕРАЛ: Србија је бомбардована из америчког дела Авијана

ITALIJANSKI GENERAL: Srbija je bombardovana iz američkog dela Avijana

12 avgusta 2018

AKO bi Srbija poželela da uđe u NATO, razlog bi bio identičan onome zbog čega ulaze zemlje iz okruženja – staviti se pod nečiji kišobran. Ali to je lažno iščekivanje, to bi, praktično, značilo da Srbija želi da se „okači“ o SAD. Kao potvrdu ovog stava naglašavam – Srbija mora uvek da se seća da je nije bombardovao NATO svojom inicijativom, već američkom! Inicijativa i realizacija bombardovanja 1999. potekle su iz SAD, baš kao i projekat nezavisnosti Kosova.Govori ovako, u ekskluzivnom intervjuu za „Novosti“, italijanski general Fabio Mini, komandant Kfora na Kosovu i Metohiji od oktobra 2002. do istog meseca 2003. godine. General, koji je obavljao visoke vojne funkcije u Italiji, sa četvorogodišnjim iskustvom u SAD pri 4. pešadijskoj diviziji „Fort Karson“ u Koloradu, ali i sa angažmanom vojnog izaslanika Rima u Pekingu, podseća da su SAD još u Klintonovo vreme isplanirale nezavisnost Kosova.

– NATO je trebalo samo da bude potčinjen Americi kada je odlučila da bombarduje Srbiju… i tako je i bilo. Jer, NATO je Vašingtonu koristio i u sprovođenju projekta nezavisnosti Kosova. Dakle, razlog zašto sam uveren da Srbija ne treba da uđe u NATO jeste dugogodišnje saznanje da kada se uđe u taj savez, vi ste pod kontrolom SAD. Ne mislim da Srbija želi da uradi tako nešto.

* U gotovo svim zemljama u okruženju Srbije već su postavljene baze NATO?

– Te zemlje računaju na tzv. kolektivnu odbranu, a mnoge imaju veliki osećaj osvete prema Rusiji… Oni ne žele da Rusija pripada Evropi, ali Rusija je Evropa, jedino ako nećemo da idemo protiv geografije. Dakle, te zemlje ne žele da se priča više o Rusiji, one žele da budu uz one za koje veruju da mogu da brane njihove interese, pa imaju NATO iza sebe. Ali to nije realnost. Te zemlje veruju da NATO može intervenisati protiv Rusije. Ne verujem da će Rusija ikada bilo koga napasti.

* Gde je tu Italija, da li su, recimo, realno podeljene baze NATO i SAD na Apeninskom poluostrvu?

– To je istinski pravo pitanje, koje mi do sada nije niko postavio. Sada je prilika da objasnim. Amerikanci mnogo puta imaju dve komandne palice, dva instrumenta, u vezi sa bazama: u Italiji postoje baze koje mogu biti korišćene od strane drugih zemalja članica NATO, a Amerikanci mogu da ih koriste, a postoje i one kojima samo oni, Amerikanci, upravljaju. Dakle, baze NATO su potčinjene koncepciji, a ostale su regulisane bilateralnim sporazumima. Tako Italija sa SAD ima sporazum od 1950, to je tajni dokument kojim se Italiji nalaže da stavi na raspolaganje svoje baze na italijanskoj teritoriji za potrebe Amerike. Takve su mnogobrojne, a najveće su one u Avijanu i Sigoneli na Siciliji.

* I sam pomen baze Avijano Srbiju podseća na bombardovanje 1999. godine – odatle je poletao najveći broj aviona?

– Radi razjašnjenja, ta baza je podeljena na američki deo i onaj koji pripada NATO. Avioni su poletali iz američke baze, to nije bila baza NATO, ali Amerikanci su insistirali na tome da je to baza NATO. To je jedina istina.

* Mehanizam kako zapravo funkcioniše NATO poznajete sa prve vojničke linije, zanimljivo je da ste i pre 10 godina imali istovetni stav o NATO?

– NATO, osim geopolitičkim, služi i ekonomskim interesima SAD. To je agencija koja pruža usluge, to nije više onaj savez iz 1949. godine, sada je to nešto što liči na najamničku kompaniju: platiš i dobiješ uslugu, ali sa meničnim jemstvom država članica, koje su prihvatile da nemaju obavezu kontrole i postanu deo multinacionalne kompanije na raspolaganju onome ko plati – iako se radi o interesima samo jedne države, SAD na primer.

* Postoje li danas lažni ratovi koje vodi NATO, za račun nekog ili neke zemlje?

– Svojevremeno sam rekao da bi NATO, hipotetički gledano, ako bi to od njega zatražila neka poznata svetska kompanija i za to platila, i poveo rat. To mislim i danas, jer svi aktuelni ratovi vode se za račun nekoga, na terenu u ratom zahvaćenoj zemlji ubijaju ili ih ubijaju, a predstavljaju zapravo nečiji interes, govorimo o interesima mnogo većim od interesa onih koji stradaju. Pogledajte Siriju – sve je u interesu SAD.

* Činjenica je da zahteva za oružanu intervenciju NATO od strane evropskih država nikada nije bilo?

– U teoriji, i kada bi neka zemlja iznela zahtev za intervenciju, a on se ne podudara sa stavom samo jedne zemlje članice, ne preduzima se ništa jer odluka treba da bude jednoglasna. To je u teoriji, u praksi nikada se niko nije usprotivio nekoj odluci, setimo se na primer intervencije u Iraku, ako odluka nije jednoglasna onda se ni uzdržani glas nije računao kao glas protiv.

* Kako tumačite fenomen po kom su zemlje koje su izašle iz Varšavskog pakta praktično odmah potrčale u drugi pakt po svaku cenu?

– Nije tim zemljama stalo do NATO, već do savezništva sa SAD. Uzmite primer Poljske ili baltičkih zemalja, ili nekih drugih, njih NATO ne interesuje, one žele da budu američki robovi, te zemlje izlazeći iz jednog saveza utrčavaju u drugi verujući da su tako slobodnije. Varšavski pakt je imao određena pravila i svaka pojedinačna zemlja je bila važna, svaka za sebe, osim Sovjetskog Saveza, koji je bio najvažniji. Te zemlje neće jednostavno da vide da SAD ne dozvoljavaju takva pravila, Amerika diktira sve zakone i može da ide protiv svih konvencija.

ZAKONE DIKTIRA VAŠINGTON

SEDIŠTE NATO se nalazi u Briselu, ali operativni vrh je u Vašingtonu, tamo se diktiraju zakoni. Stavovi ostalih zemalja članica ne uzimaju se u obzir – kategoričan je naš sagovornik.

DEONIČARSKO DRUŠTVO

U REALNOSTI, NATO je danas deoničarsko društvo kontrolisano od strane holdinga SAD i na raspolaganju onome ko plati, odnosno ko ima najveće kvote unutra, a to su SAD i ostale države sa manjim učešćem. I uvek je tako: zahteve postavlja onaj ko ima najveće kvote – ocenjuje general Mini.

(Novosti)

KOMENTARI53 komentara

 1. Velika Metla says:

  Reći da je to Amerika uradila,a ne nato,je u najmanju ruku smešno! Što se tiče ostalog dela teksta slažem se,uglavnom!

  • Meri says:

   Ispravno je to zaključio jer Amerika je oduvek najvažnijii najjači deo NATO-a. Iza svih ratova na prostoru bivše SFRJ počev od 1991 godine stoji ponajviše baš Amerika, a igrokaz je tako namešten da nju "glavnog junaka" što manje vidimo stalnim poturanjem "sporednih" junaka na javnu i glavnu scenu.

 2. Karital says:

  Od vas fašista se nije ni očekivalo da bombardujete, ideološki, bratski narod.

  • Meri says:

   Ustašluk se opet razočarao. Nema vam premca, to se mora priznati. "Logor na ostrvu Pag je jedan od prvih i najzloglasnijih ustaških logora i sastojao se iz dva dela: logora Slano i logora Metajna. Formiran je 25. juna 1941, a raspušten avgusta iste godine kad je Pag predat Italijanima. Prve žrtve bili su Jevreji iz Zagreba, a potom su dovođeni Srbi i Jevreji iz raznih krajeva. Ustaše su ih ubijale klanjem ili bacanjem u jamu u predelu Furnaže. Kao jedan od prvih ustaških logora, logor na Pagu bio je u pravom smislu reči koljačka škola u kojoj su profesori bili monstruozni zlikovci. Za nepuna tri meseca postojanja (25. jun 1941 — kraj avgusta 1941) kroz logor Slana je prošlo oko 16.000 zatvorenika. Najveći broj je pobijen (samo u Jadovno na pogubljenje poslano je 3.000 Srba), a manji deo upućen u Jasenovac. Logor Metajni na Pagu je bio isključivo za žene i decu, i neutvrđen je tačan broj žrtava. Na ostrvo Pag, u logore smrti logoraši su dopremani u velikom broju iz sabirnog logora u Gospiću preko Karlobaga, kroz takozvana Velebitska vrata. Na prilazu plaži Suha je 7. septembra 1975. godine podignuto spomen-obeležje. Tokom rata u Hrvatskoj spomen-ploča je uništena. Spomen-ploča je obnovljena 26. juna 2010. godine, ali je posle samo tri dana uništena. ..."

   • Karital says:

    Prvi puta čujem da je postojao logor u Metajni?Srba nije ni bilo u Slani do podizanja čuvenog ustanka u Lici, kada su masakrirani civili, žena i djeca od strane tkz. ustanika (četnika)Tada ustaše dovode skupinu Srba iz Like, te civile iz mjesta Šibuljno.Ta priča p 3000 srba koji su pogubljeni u Jadovnom a nalazili su se na Pagu ne drži vodu.Zar bi netko vozio ljude na Pag a potom ih ponovo vozio na kopno u Karlobag?Nažalost, većinske žrtve logora Slano bili su Jevreji.Preživjeli Jevreji su svjedoci o početku rada logora gdje navode da u logoru nije bilo srba, več iste ustaše dovode početkom kolovoza a što se poklapa sa početkom masakriranja hrvatskog stanovništva u Lici,Dalmaciji i zapadnoj Bosni. Jama koju navodiš ne postoji na predjelu Furnaža, tako da nema govora o pogubljenju logoraša i bacanja u jamu.Većina logoraša pogubljena je u nekoliko dana na predjelu Furnaža, gdje su iskopani plitki rovovi i tu su žrtve zakopane.Sve je uredno evidentirano od strane talijanskih vojnika koji su vršili sanaciju logora.Broj žrtava logora Slana je poznat, možda ima nekakvih odstupanja, ali ne velikih kako pojedinci iz raznoraznih srpskih udruga navode.Nažalost, najveće žrtve logora Slana su Jevreji.

    • Filip says:

     I onda je došao Pavelić i zavio čokoladu u foliju. A pre toga, Maksa Luburića je lično Ljuban Jednak vakcinisao i hipnotisao da bi mogao da ubije i kolje Srbe. Inače, pre toga Ljuban Jednak i pojedini Srbi su imali logor za hrvatsko stanovništvo u Klobučaku pored Siska. Ivica Matković je preživeo pakao od strane divljaka sa Kozare, pa sve što je posle radio bila je osveta. Svi pobijeni u Jasenovcu su ili deca Srba zločinaca ili sami zločinci. Njih blizu milion. Fina neka "POVIJEST" hrvatskog naroda po tebi. Mora da si išao na časove te "POVIJESTI" u "Jodno" u Sisku, pretpostavljam da je profesor bio Janko Bobetko. DOgovori se, da li su Italijani pomagali Srbima i bili nerealni, ili su bili realni, pošto ih malo pljuješ, pa ih koristiš tamo gde ti trebaju. Pozdrav nacisto, sinu tisućljetnnih koljača dece i žena!

     • Karital says:

      Da mije bilo talijana ne bi bilo ni rata na području NDH.Da nije bilo Vasila Gaćeše i njegovih pajdaša, ne bi bilo Glinske crkve. Od strane divljaka sa Kozare malo koji katolik i musliman su preživjeli u Prijedoru.Dok se dokumentacija od Jasenovca nalazi u Beogradu nikada nećemo saznati pravu istinu o Jasenovcu.Tačno tako, išao sam na časove istorije kod generala, narodnog heroja, prvoborca ,neustrašivo partizanskog ratnika Janka Bobetka.Eto ti istine sinu opančara,janjičara,pljačkaša,genocidnih ubojica na kraju dvadesetog stoljeća.

      • Filip says:

       Drago mi je da svojim stavom otkrivaš nacističko poreklo, genocidne pretke...priča ti je glupa i nelogična. Ljudi koji su bez bilo kakvog otpora išli na klanje i gledali kako im ubijaju najmilije, pre toga klali, ubijali i ratovali po Kozari i Prijedoru. Ovako glupu i nelogičnu priču mogu samo da smisle glupi genocidni Hrvati nacisti. Jedini narod koji je imao dječje logore na planeti zemlji.

       • Karital says:

        Drago mi je da si ti to razotkrio, samo se praviš tupav a možda i jesi tupav.Partizani mjesec dana prije ofanzive zauzimaju Prijedor i usput uijaju oko 400 mještana hrvatske nacionalnosti.Počeo si da iznosiš stare ofucane fraze npr: genocidni,fašisti,nacisti,ustaše, dječji logori to je sve šzo znaš.Znaš li još nešto?

        • Filip says:

         Bla bla bla....lupetaš bez ikakvog znanja, sad si se razotkrio da si neobrazovan...pre partizanskog ustanka koji je bio tokom leta, fašistička Nemačka i ustaški vojnici NDH zauzimaju Prijedor aprila 1941. Ustaše ubijaju i kolju po tom kraju Srbe, Jevreje, Rome i antifašiste. Problem vas nacista i koljača je što vama istorija počinje onda kad vi to zamislite. Pozdrav nacisto neobrazovani...sad si mi i smešan posle ovih glupavih neobrazovanih konstatacija

         • Karital says:

          Laž je srbima specijalnost ali meni ne možeš lagati.Da su ustaše ubijale srbe po Prijedoru kako navodiš, ne bi 1942 građani srpske nacionalnosti ostali živjeti u gradu i okolici, već bi pobjegli na Kozaru.Nitko od srba nije ubijen od ustaša u gradu sve do dolaska partizana i četnika koji započeli sa klanjem muslimana i katolika.To isto ste učinili i 1992 godine, pokazavši pravo lice i naličje opančara srbina, gradnjom logora i genocidom nad nesrpskim stanovništvom.Niste uspijeli u svom genocidu, džamija je sve više i više, te je pitanje časa kada će doći red na one koji su vršili genocid da završe na Korićanskim stijenama.

          • Filip says:

           Da li je moguće da si toliko glup i da si toliki nacista i lažov, da možeš da vrtiš priču da istorija sukoba između Srba i Hrvata počinje 1942 i 1992? Pre toga ništa nije bilo. Po tvojim tvrdnjama okupacija Prijedora aprila 1941 od strane nemačkih fašista i NDH ustaša nije ni postojala, ubijeni i zaklani Srbi nisu ubijeni i zaklani. Po tebi Kaurinović nije ni postojao niti je ubijao Srbe po Prijedoru maja i juna 1941. Pinto takođe nije postojao po tvojim tvrdnjama. Ti sad čak pobijaš i ustašku istoriju. Iz časa u čas me zadivljuje tvoja neobrazovanost i glupost. Ti si toliko šupalj i neobrazovan da pobijaš sam sebe. Sam potkopavaš svoje priče, mene je čak sramota da raspravljam sa takvim šupljoglavcem kao što si ti. Nacista je sam po sebi opasan, ali neobrazovan i glup nacista je još više opasan! Pozdrav nacisto i sinu tisućljetnih koljača

      • Nina says:

       Dokumentacija o Jasenovcu je kod Vas u Hrvatskoj. Ni slučajno nije u Beogradu, a ta laž Vam služi da stalno opravdavate svoju beskrajnu bolesnu mržnju.

 3. Miraš says:

  Neki Srbi, elita i deo naroda, već su spremni da plate usluge deoničarskog društva NATO predajući im oko 130.000 svojih sunarodnika sa KIM poput belog roblja. Po Danteovom opisu pakla tu srpsku elitu i deo naroda čeka osmi ili deveti najgori krug pakla. ... Prepoznaćete ih sami gde spadaju: 8. krug (ili) Malebolge (zle jaruge) sastoji se od deset jaraka: 1) Podvođači i zavodnici zauvek hodaju u suprotnim smerovima; 2) Laskavci - leže u ljudskim fekalijama; 3) Trgovci crkvenim stvarima, funkcijama i službama sa glavama u rupama dok im tabani gore u vatri; 4) Čarobnjaci i lažni proroci, glave su im zavrnute tako da uvek gledaju unazad; 5) Korumpirani političari zarobljeni u rijeci vrele smole; 6) Licemeri, naterani su da nose na sebi zlatne plaštove teške kao olovo; 7) Lopovi koje ujedaju otrovne zmije; 8) Lažni savetnici zarobljeni su u plamenu; 9-ta jaruga) Grešnici koji su počeli neslogu - tela im bivaju rasečena na pola, pa zaceljena, pa rasečena...; 10-ta jaruga) Krivotvoritelji (alhemičari, imitatori...). Svaki od njih je kažnjen drugačije. ... 9-ti poslednji krug pakla. Tu su izdajice koji su zaleđeni u ledu. U zavisnosti od vrste oni mogu biti zaleđeni do pola pa i celi. Tu spadaju: Pape, Izdajice rodbine, Izdajice političkih kolega, Izdajice gostiju, Izdajice dobročinitelja. Među kojima je najveći Lucifer. ... Po Danteu Lucifer ima tri glave i u svakoj žvaće po jednog od najvećih svetskih grešnika: Judu koji je izdao Isusa, Kasija i Bruta koji su izdali Julija Cezara. - Ovaj spisak treba proširiti te Juda na dnu pakla imaće puno više glava. Bog je sada prezauzet jer mora da vredno radi i gradi u cilju značajnog proširenja pakla.

 4. Miraš says:

  VIŠA SILA? U Americi je pre nekoliko dana izbio veliki požar u Kaliforniji koji se ne može ugasiti i brzo zaustaviti, goreće sigurno do kraja meseca. Posle toga izbilo je još 6 novih požara, te trenutno u SAD ima više od 100 aktivnih šumskih požara, a očekuju još povećanja. U pomoć su im pristigli i vatrogasci iz Australije i Novog Zelanda.

 5. gaga says:

  OVO JE DOBRO! OVO JE SUPER! Poceli su da se posipaju pepelom njihovi saveznici koji se nisu culi za vreme bombardovanja!To je znak da je sa Americkom dominacijom kraj!Drugo ovo posipanje pepelom nece da spreci da svi koji su u ovome ucestcvovali plate SRBIJi ODSTETU!kazu da je oko 300 milijardi!sad svi duzni i prezaduzeni se posipaju pepelom jer znaju da treba da plate! Italijanski dug je preko 1200 milijardi!Mi Srbi nismo zlopamtila oprosticemo Italijanima posto su njihovi brodovi spasli nasu vojsku 1916 godine!Italijani nece morati da plate ali zato svi ostali hoce!pPored Amerikanaca narocito Francuzi posto su u I svetskom ratu trazili od nas cak i PERTLE za cizme da platimo!

 6. Karital says:

  Istina, laž nam služi za napuhavanje ciframa umrlih i ubijenih u Jasenovcu.Sada ćemo i OLUJU napuhavat sa ciframa pogubljenih i nestalih.Do sada je kod Save taj broj 1542 lica, a uskoro se dežurni srpski statističari pozivaju na Emilija Bonina i cifra raste na deset tisuća.Za dvadesetak godina biti će i trideset tisuća nestalih i ubijenih srba u Oluji?

  • Filip says:

   Pa gde si ti Karital, neobrazovani nacisto? Netsao si! Čim naiđe neko ko otkrije tvoju glupavost i neobrazovanost i iznese činjenice koje tebe naprave budalom, ti nestaneš.

   • Karital says:

    E da nema tebe tko bi to otkrio moju neobrazovanost i glupavost?Da te nema morali bi te otkrit.Nego kada si već tako pametan, deder, reci mi kako ste 1368 godine donijeli krumpir u Liku?Nadam se da ćeš iznjet činjenice?

    • Filip says:

     Neobrazovani nacisto, vrati se ti na ono što si započeo o Jasenovcu, logorima, Prijedoru, Kozari. A o krompirima raspredaj sa svojim drugom idiotom koji ti je to rekao.

     • Karital says:

      Šta da raspredam s tobom o Žoau Pintu i ostalim junacima koji su ganjali četnike po Prijedoru.Ja te još jednom pitam, nebeski čoveče, kako ste uspeli nabaviti krumpir i prošvercati ga u Liku, 1368 godine.

      • Filip says:

       Ti nacisto nemaš pojma o ničemu. Bežiš od priče o Jasenovcu, Prijedoru i Kozari kao đavo od krsta, iako si je započeo. Meni je važno da sam se uverio da si glup kao noć i da si neobrazovan. Ne znam o kakvom krompiru pričaš. U tu priču o krompiru u Evropi u 14 veku može da poveruje samo nacistički idiot poput tebe. To kakvi ste vi Hrvati narod, najbolje govori podatak da je vaš idejni vođa i otac nacije, Ante Starčević, pisao ćirilicom i predstavljao se kao Ličanin. Pozdrav nacisto, sinu tisućljetnih koljača

       • Karital says:

        Ispričao mi pokojni susjed sve o Kozari.Sused je bio domobran, kasnije se prešaltao u partizane, bio na licu mesta, vodio borbe sa četnicima na Kozari.Kad več hoćeš opančaru turski,krumpir prošvercan od srba u Liku spominjao je tvoj akademik u emisiji čirilica.Zamisli, zanju tvoji i točnu godinu kad je donesen.Jednostavno nitko se nije bunio uz primjedbu da je krompir stigao iz Južne Amerike, a na naše prostore za vrijeme Marije Terezije.Po tvome, srbu nikada ne vjeruj jer uvijek govori laž?Ante Starčević je sin Like, kao i Nikola Tesla, i ja sam ponosan na naše Ličane.

        • Filip says:

         E moj nacisto, danas je svaka budala akademik i u Srbiji i u Hrvatskoj. Bilo bi dobro da kažeš ime tog akademika, pošto tebi baš i ne verujem. Danas svaka budala može i da komentariše po portalima, svaki nacista, ali to je demokratija. Ako bih nabrajao šta su sve hrvatski akademici lupili, ne bi imao mesta ovde sve da napišem. A tvoje pisanje me podseća na nekoliko komentatora, sve o čemu raspravljaju ili su oni bili učesnici ili njihov komšija prijatelj. Tipični lažovi nacisti. Drago mi je da voliš i da si ponosan na Srbe iz Like. Pozdrav nacisto, sinu tisućljetnih koljača dece...pozdrav 6. Lička

         • Karital says:

          Da ti priznam, više sam ponosan na Nikolu Teslu nego na Antu Starčević.Hrvati cijene fizičara Teslu, za razliku od vas koji ste ugostili i usput objavili u novine, "Ludi naučnik srpskog porekla posetio Srbiju"Ali to nije sve od lažljivih sunarodnjaka, usput su izjavili da je taj takozvani naučnik bruka za Srbiju i nadaju se da njegovo ime nikada u budućnosti neće biti dovođeno u vezu sa srpskom nacijom.Čekaj, samo mi reci jesi li ti potomak od tih iz te 8 Ličke, ako jesi onda si ih po vraški obrukao 1991 godine u Gospiću?Niste stali u bežaniji sve do Vrebca.

          • Filip says:

           Velika je razlika između tekstova u novinama i paljenja sela odakle je Nikola Tesla i klanja njegovih potomaka. Ja nemam veze sa 6. Ličkom, ali ti si 6 Lička. Znaš ti vrlo dobro o čemu ja pričam. Ogulio sam te kao bananu nacisto! Odala te jedna reč!

 7. Karital says:

  Okliznuo si se Filipe na bananu...okliznuo!!!

  • Filip says:

   I naleteo na majmuna! Pozdrav nacisto, sinu tisućljetnih koljača dece...6.Lička

   • Karital says:

    Naleteo si na King Konga, i sada povijaš kičmu pavijanu!

    • Filip says:

     O savijanju kičme je glupo da priča Hrvat, deo naroda koji se savio i dao onu stvar svakom osvajaču koji je naišao. Kad smo kod izbegavanja teme, jedino si ti zaćutao o temi koju si sam započeo i pokušavaš da pređeš na drugu. Glup si kao noć, neobrazovan...menjaš nadimke, nacista si...itd. Pozdrav nacisto, sinu tisućljetnih koljača dece...pozdrav 6 Lička

     • Karital says:

      Nitko u Europi nije davao onu stvar, osim malog opančarskog krvoločnog naroda na brdovitom Balkanu.Čak su i vaši muškarci sudjelovali u tome, na način da su prisiljavali žene i kćerke da budu priležnice turske.Prva braćna noć vredila je samo za srbe, ne i za druge narode.Normalan čovjek bi pobjegao iz takve sredine, ali ne i srbi koji su savili kičmu radi svog interesa i hranili tuđu mladunčad.To ti se kod nas zove "Tursko kukavičje jaje".Kad već spominješ tu 6 ličku, sjetih se Šabana kako ih je ispratio šarcem iz Bilajske, kada su se dali u bijeg prema Vrepcu.

      • Filip says:

       Mađari, Austrijanci, Nemci, Italijani, napravili vas Srbi....mislim da bi trebalo da ćutiš. 6 Lička si ti...znaš ti vrlo dobro sve. A što se tiče bežanja u Drugom svetskom ratu, mislim da je Argentina mnogo dalje od Vrepca. Pozdrav nacisto, sinu tisućljetnih koljača dece

       • Karital says:

        Nije blizu ni Čikago, a ni limun žut na Krfu nije bio blizu, iako je za bežaniju, tamo bio najkraći put.Bežala je 6 lička dva puta prema Vrepcu.Jednom 1943godine, drugi puta 1991 godine.

        • Filip says:

         Nije blizu ni Australija, ni Brazil, ni Nemačka, ni Meksiko...ali najviše vas ima u Blajburgu, takvi ste i najbolji. Pozdrav nacisto, sinu tisućljetnih koljača dece

         • Karital says:

          Pa tamo su i tvoji, a naročito u Australiji.Najbolji su oni koji su završili u Glavnjači, kod Jove Kape.Setio se Jovo, Caserte, gde je rođen i tko mu je prognao familiju u Italiju.Osvetio se Jovo za svu neprvadu nanesenu Crnogorcima od strane tkz.braće opančara iz Srbije.Ideš sa niskim udarcima kada spominješ Blajburg gdje je masa nevinih ljudi pobijena od strane hrvatskih partizana.Ja se neću spustiti na tvoj nivo i spominjati logore gdje su nevini ljudi pobijeni, eto sada se spominje i ostrvo Pag.?Nema više šeste ličke?

          • Filip says:

           Moji nisu u Australiji, a daleko bilo ni u 6 Ličkoj. U Blajburgu su pobijeni svi koji su to zaslužili, ustaše, koljači, ubice i njihovi pomagači. U pitanju su srpski partizani, a ne hrvatski. Mizeran postotak Hrvata je bio u partizanima. Ako si zaboravio vi ste uglavnom bili nacisti u Drugom svetskom ratu. Pozdrav nacisto, sinu tisućljetnih koljača

 8. Karital says:

  Na Blajburgu je bilo puno civila koji su se zatekli u povlačenju prema Austriji.¸Nalazilo se mnoštvo domobrana koji su tvoje spašavali od ustaša.Spominje se 11 dalmatinska brigada koja je izvršila najviše egzikucija.Najviše partizana je bilo iz Hrvatske, dok su tvoji munjevito promjenili dres.U povijesti takve promjene nigdje nije bilo.Jadniče četnički, dokaz ti je Sutjeska, a to možeš vidjeti i sada ako ideš tamo od kojih krajeve je najviše bilo partizana. Iz srbije je bio najmanje.Sve su to Dražini vojnici do promjene dresa, kada prelaze u partizane.Ponekad su i ustaše bili od koristi kada su u pitanju četnici.

  • Filip says:

   Ne znaš ti o čemu pričaš ni koliko si šupalj i glup, nacisto. Ko je završio u Blajburgu, tamo mu je i mesto. Moje sigurno nisu spasili domobrani, odnosno nacističke sluge. Svi su Hrvati u Blajburgu zaslužili sudbinu koju su doživeli. Najviše partizana su bili Srbi iz Krajine, mali mizeran broj je bilo Hrvata. Da te podsetim, Hrvati su u Drugom svetskom ratu bili nacističke sluge, bili su među ustašama i domobranima. Srbi i Hrvati nisu isti narod. Loš ti je pokušaj da Hrvatsku etiketiraš kao antifašističku. Antifašisti su na području Balkana uglavnom bili Srbi. Moji nisu iz 6. Ličke, niti su bili četnici. Kad smo već kod menjanja dresova, hoćeš opet da ti ispričam priču o ocu vaše hrvatske nacije Anti Starčeviću, koji se predstavljao kao Ličanin, a ne Hrvat, koga su zvali "Vlah", i koji je pisao ćirilicom i molio da ga zaposle u Srbiji kao profesora. E to je otac hrvatske nacije! Hoćeš još o menjanju dresova? Pozdrav nacisto, sinu tisućljetnih koljača

   • Karital says:

    Srbi iz Hrvatske nisu bili nikakvi antifašisti, već su surađivali sa talijanskim fašistima.Zahvaljujući Hrvatima, koji su bili članovi KP, jedan manji dio srba prelazi u partizane.I taj manji dio je mijenjao dresove po potrebi.U srbiji nije ni bilo partizana, već četnici koji su imali ugovor sa Švabama da se drže šljivika i gibanica. Hrvati su antifašisti i prije napada na Jugoslaviju od strane Njemačke.Ako to ne znaš, a vidim da ti to loše ide, jer lažeš po srpski, onda prouči Španjolski građanski rat, pa ćeš vidjeti omjer antifašista Hrvata sa omjerom srba, kojih je bio mizeran broj, i taj mali broj je radio protivno interesima Moskve, pa je dopalo Tita, da se pobrine za njih.Ni Staljin vas nije preferirao iz razloga što ste prevrtljivi, menjate dresove.Kada već spominješ Antu, on se zalagao da svi južnoslavenski narodi nose naziv Hrvati, jer naziv serb znači ponižavanje i ruganje.Ako su ga zavli Vlah, to ne znači da je srbin.Možda bi vas doveo u red da je bio profesor u srbiji.Ostaj mi zdravo tursko kopile

    • Filip says:

     Nacističko kopile, 96% Srba su bili u 6. Ličkoj, 93% Srba u 7. Banijskoj...mogu dalje da nabrajam. Nabroj jednu antifasisticku diviziju gde su Hrvati bili u većini. Nećš moći jer je nema. Ali zato ustaških divizija možeš da nabrojiš koliko hoćeš. Nije mi jasno kakve veze ima Španski građanski rat sa Drugim svetskim ratom i ko je bio antifašsita? Prestani da pričaš o ugovorima sa Švabama, tu ste vi hrvatski nacisti neprevaziđeni. Samo da te podsetim, prvi grad u Evropi oslobođen od Nemaca, bila je Loznica. Oslobodili su je četnici JVUO. Pozdrav nacističko kopile, verovatno te napravio Italijan ili Nemac, možda Mađar, a možda i Austrijanac, a najverovatnije da te je napravio Srbin. Pozdrav nacisto

     • Karital says:

      Što da ti nabrajam, jadna kokoško, hrvati su imali najelitnije divizije i najbolje opremljene, bez tih tvojih bataljona kojih si gore nabrojio.Ti nikako da shvatiš da su Hrvati oslobađali i Srbiju od Švaba, dok su se četnici iz straha brzo prešaltali u partizane Borili smo se i u redovima CRVENE ARMIJE, možda su sa Rusima i obatalili koju srpkinju.Ustaša nikada nije bilo više od 20.000 na području NDH.Ma kakva Loznica, tu se nalazila manja njemačka jedinica, sastavljena od pričuvnog sastava koju su četnici iznenada napali i sada se hvalite da ste oslobodili Loznicu koju su branili starci.Pa zar nisi rekao da nismo isti narod, a sada kažeš da me je napravio srbin?Samo da ti napomen, prije četiri dana nalazio sam se u supremarketu "Plodine", i slučajno čujem ugovoaranje spoja, dvije srpkinje i četiri mlada francuza.Na jednoj srpkinji istetoviran pravoslavni krst, na mišici i nešto piše na ćirilici.(ne razumeme tu ćirilicu)Eto, vidiš, srpkinje i kod nas na moru nude ljubav na sve strane.A kako je tek bilo pod turcima?

      • Filip says:

       Nacisto, nabroj jednu hrvatsku antifašističku diviziju? Samo jednu!!! Evo ja ću da nabrojim šta ste vi imali: 16 hrvatskih nacističkih divizija, pardon, pet ustaških zborova. Borilo se dvadeset Hrvata sa Rusima jer su ostali pobijeni na istočnom frontu, a oni jadni bili prisiljeni da idu i da se bore. Inače služili su poput konja. Nosili su Rusima teret. Jedno pitanje kad smo kod ovoga, jel to presvlačenje dresova? Od nacista do konja Crvene armije. Oslobodjena je Loznica i još mnogo gradova, a vi možete jedino da nabrajate šta ste zajedno sa Nemcima osvajali. Toliko ste bili smešni i jadni da su vas Nemci organizovali za vreme Drugog svetskog rata. Samo da ti napomenem, svaki vikend, mnogo mladih Hrvatica dolazi na provod u Beograd i da napokon dobiju onu stvar, kad već kod kuće nemaju. Možeš li da zamisliš šta im sve Srbi rade tokom vikenda? Pozdrav nacističko kopile, pozdravi dedu u Blajburgu

       • Karital says:

        Hrvatske divizije su prava, obučena, opskrbljena sa zapadnim oružjem naoružana vojska, koja je nezaustavljivo gazila sve pred sobom, za razliku od nekoliko bataljona, odrpanih partizana iz Like i Korduna, jačine brigade.U Srbiji nije bilo divizija, iz razloga što se sve živo nalazilo u četnicima.u CCCP-u je osnovana internacionalna Jugoslovenska brigada sastavljena od Hrvata, jačine oko 700 vojnika.Nema tu presvlačenja dresova, jer Rusi nisu svima dali jednaku šansu kao Hrvatima.Ma sve da su teglili za Ruse nije im bilo loše sa njima, a naročito kada su prešli na teritorij Srbije.Tu ti je nastao raspašoj!Pet do šest tisuća mladih snaša dobilo je onu stvar od Rusa a bogme i od kojeg Hrvata.Neka žene uživaju u Beogradu, to rade iz zabave, a vaše da prežive, isto tako i mladi muškarci dolaze da rade u sezoni kod nas.Rade ljudi jer kod vas nema života.Moj deda je umro 1995 godine, ali je dočekao Oluju.Zamisli, kako je bio veseo kada je čuo da ste pobegli glavom bez obzira. Pozdrav turski nakotu, pozdravi dedu u Staroj Gradišci ili Jasenovcu

        • Filip says:

         Nacističko kopile, možeš li da imenuješ bar jednu hrvatsku antifašističku diviziju sastavljenu većinom od Hrvata? Prevaspitavali su vas nekoliko po SSSR-u, pa vam dali teret da nosite. Većinu su pobili ko zečeve. O njihovom "junaštvu" i danas se priča u Harkovu, klali žene i decu. Zato se i danas Rusi iz Donbasa obraduju kad uhvate ustašu plaćenika, odmah metak u čelenku dobije. Nemaš pojma o ničemu, glup si i neobrazovan kao noć. Čistili ste konje Rusima, nosili oružje...itd. Odgovori mi šta su nacisti i ustaše radili na Istočnom frontu? Samo mi odgovori, pa ćemo znati da li su presvukli dresove? Ali neka, lepo da je i vas nekoliko se pridružilo Srbima i videlo šta je velika pobeda u Drugom svetskom ratu. Ako hoćeš, sledeći put ću da nabrojim poznate Hrvate i ustaše koje su promenile dres i to koliko puta. Bitno je da mlade Hrvatice dolaze da nasedaju na srpske stvari...verovatno i tvoja...nije ni bitno ko! Neka se rađaju mali Srbi po Hrvatskoj. Poslednji tvoj pozdrav je dokaz i priznanje da si nacista i sin koljača. Pozdravi nacisto svoje u Blajburgu

         • Karital says:

          Respekt mali turčine, respekt su imali prema Hrvatima sovjeti!Zamisli da su tvoji ratovali u UEF-i, kako bi se obradovao, a sada hvališ igrače iz treće lige da su pobednici?Tvoji mogu u viši rang samo ako potplate sudije, ili ostave klub i trenera na cijedilu i promene boje dresova.Koliko Rusi mrze Hrvate, mogao si videti na svetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji, prije mesec dana.Tvoj mali mozak i tvoja turska inteligencija,u čudu su gledali navijanje Rusa za Hrvate.Da si se kojim slučajem zatekao tamo, verujem da bi te strefila kap. Slava Rusiji!!!Lepo je kad vas kurabe iz hrvatske časte sidom, da bog da svaki dan idu u Beograd na šaltanje.One planski idu u Beograd, a male srbe (janjičare) munjevito pretvaramo u Hrvatine.I ovaj pozdrav dobit ćeš indentično onom prvom:"POZDRAVI DEDU KOJI JE 1945 GOD. ZAVRŠIO U PICCLIJEVIM PEĆIMA zajedno sa Pavlom Đurišićem"

          • Filip says:

           Nacističko kopile, Rusi toliko vole Hrvate da su uvek ratovali na različitim stranama, samo su jednom bili na istoj strani kad su Hrvati glumili konje pa im nosili stvari. A Srbiju su zajedno oslobađali Dražina JVUO, partizani i Crvena armija. Ako hoćeš nabrojaću ti gradove koje su oslobodili Dražina JVUO i Crvena armija. Ali ti si neobrazovan pa to ne znaš. Pogledaj malo utakmice ruskog prvenstva pa pogledaj koliko se i srpskih zastava vijori, koliko ima transparenata "KOSOVO JE SRBIJA", "SRBI I RUSI BRAĆA ZAUVEK"...nikad nigde nisam video hrvatsku zastava....hahahahaha...ko još nosi nacističke zastave. Da te pitam, jel znaš ko je jedini klub iz bivše SFRJ koji je bio šampion Evrope i Sveta? Zamisli šta sve mlade Hrvatice ližu tokom vikenda i koliko mladih Srba će roditi kad se vrate sa provoda. Tebi je deda pravoslavac, a i unuk će ti biti Srbin pravoslavac. Vidiš kako se sve vrati tamo gde treba, korenima. Jedino si ti i tvoj tata i deda bili nacisti. Bolje bi vam bilo da ste ostali Srbi pa bi i u Prvom i u Drugom svetskom ratu bili pobednici. Još samo ovo da te podsetim, samo su Sovjeti i Srbi organizovano se suprotstavili nacistima, a pre prvog svetskog rata jedino su Srbi ustali protiv Austrougara. Pozdrav nacisto i tebi i Pavlu Đurišiću...pozdravi muški deo svoje nacističke familije, a ženski deo ću ja sutra pozdraviti u Beogradu :)

 9. Karital says:

  Oslobađali ovi iz JVUO dok ih Rusi i partizani ne pohapsiše a vojvode brzo u zemunice odakle nisu izlazili do 1946 godine.Poznato je da srbi koji žive u Rusiji vole pisati "Kosovo je srbija","Rusi i srbi braća" itd.Rusi vas ne šljive pišljiva boba!Pitaj svoje koliko su prodali majica od reprezentacije u Rusiji, a samo da znaš koliko je NIKE prodao hrvatskih majica u Moskvi.Rusi nisu kupili niti jednu majicu reprezentacije Srbije, osim po nekog srbina koji radi u Rusiji.Vidim da da si mi dedu prekrstio u pravoslavca, a on vas ganjao po Kozari.To je bilo u SFRJ, kada su za taj klub igrali igrači iz Hrvatske,Makedonije,Slovenije,Crne Gore i srbije.Srbi su se raspali u dvije nedelje i kapitulirali, za razliku od Rusa koji su porazili naciste.Vi niste ustali protiv Austrougarske, već ste poslali bolesnog čoveka da izvrši atentat, a tokom rata ste pobegli na Krf.Pucate, pa bežite da vas drugi spašava.Možeš pozdraviti mene i Radojicu perišića.

  • Filip says:

   Toliko nas Rusi ne šljive, da su zbog nas ušli u Prvi svetski rat, da su jedino u Srbima imali saveznika tokom Drugog svetskog rata, toliko nas ne šljive da su sa nama zajedno ratovali devedesetih po Hrvatskoj protiv ustaša, a po Bosni protiv mudzahedina, toliko nas ne šljive da Crvenoj Zvezdi svake godine poklanjaju 7 miliona evra, toliko nas ne šljive da jednom godišnje Putin dodje u Srbiju na godišnjicu oslobođena od vas nacista, toliko nas ne šljive da je Putin bio na Marakani, toliko nas ne šljive da Lavrov u UN ulaže veto na svaku nacističku rezoluciju Zapada protiv Srbije...eto koliko nas ne šljive! Hoćeš još da nabrajam? Kako vaš Agrokor? Bitno je da si ti nesvesno priznao kroz našu raspravu da si dete koljača i nacista, daleko od antifašiste. A što se tiče ratovanja, vas smo posebno jahali tokom Prvog svetskog rata. Pozdravi tatu i dedu naciste i koljače, a ženski deo ću ja da pozdravim sutra u Beogradu, kad dodju kući kod tebe u nedelju nasmejane, seti se mene

 10. Karital says:

  Zbog vaše gluposti su Rusi izgubili državu.Voljeli su vas toliko da su prestali ratovati sa Kajzerom, i sa oduševljenjem krenuli prema protivničkim vojnicima. Vi ste tada bili razbijeni, a bez pomoći francuskih kruzera vjerojatno bi bili i podavljeni u Jadranu.Odmarali ste se na Krfu i priključili kao i uvijek pobjednicima, u ovom slučaju Francuzima, koji su probili front prema Bugarima. Ratovali su za vas i Ukrajinci koje ti ne spominješ jer ti ne pašu.Ti Rusi koje si naveo, bili su teška sirotinja kojoj nije preostalo ništa već otići ratovat da prežive.Ti ne kontaš da Rusiji treba ovakva Srbija?Da kojim slučajem pristupite u NATO, nestalo bi parola po stadionima o brastvu.Ništa ja nisam nesvjesno otkrio, ja ti to namjerno serviram da ti imaš o čemu da pišeš.Sada ću da ti otkrijem da sam sudionik rata od 19951 do 1995 godine.Po partizanski bi to bilo PRVOBORAC!!!Po svemu sudeći si balavc ,koji se trudi iz petnih žila da nešto učini pametno naspram ustaša.Želim ti dobru zabavu i ne zaboravi staviti kondom?

  • Filip says:

   Zamisli kakva hrabrost, snaga i junaštvo...skoro poubijani, vratili se i razbili Austrougarsku. Mi smo pobednici, Srbi su uvek prvi ulazili u rat i uvek bili pobednici. Uvek smo prvi ustajali protiv osvajača, pa samim tim svi drugi su se priključivali nama Srbima pobednicima. Neko rat završi kao pobednik, neko u Blajburgu. A neko oba svetska rata završi tako što moli Srbe da ga prihvate u novu državu. Ali što smo vas tamanili u Prvom svetskom ratu, pa u Drugom, e to mi je posebno drago. Tako ćemo i u Trećem svetskom ratu. To što ti pričaš, šta bi bilo kad bi bilo, to mačku o rep. I vi da ste bili bar jednom na strani pravde i pobednika, bili bi antifašisti, a ne večiti nacisti i koljači dece. Toliko si uspeo u serviranju, da si sam servirao prvo priču da su Hrvati antifašisti, pa sam te ja doveo do toga da si se ponosio nacističkim koljačkim logorima, Gradiška i Jasenovac. Dosta sam učinio za tebe, kažu da je priznanje pola posla. Naspram ustaša ne treba ništa raditi, oni su sami sve za sebe uradili. Ostaćete u istoriji upamćeni kao jedina nacija koja je imala dečje logore. Samo bez, nek se radjaju mali Srbi po Hrvatskoj, dobićeš i ti unuka Srbina. Pozdrav nacisto i sinu tisućljetnih koljača dece

   • Karital says:

    Samo servi pretvaraju poraze u pobede.Oluja vas otpuhnula, Albanci vas proterali i sada kukate, molite da vam ustupe naki konadić na Kosovu kako bi vam lakše bilo priznanje Republike Kosovo.Zar vas nije sramota moliti Hardinaja i Tačija, vaše krvne protivnike da se umiloste naspram preostalih srba.Jadnici, kad popušite onda moilite, "Daj šta daš" Uskoro vam sledi hladan tuš i u Bosni.Ode republika šumska u zelenu džamahiriju.Zna se tko stalno plače i spominje žrtve u drugom svjetskom ratu.Tko stalno spominje stratišta, manipulacije sa brojkama itd.Po brojkama sa kojima raspolažete puno gore ste prošli od Hrvata.Ti si me jadniče malouni doveo do toga da ti ja nešto priznam.Meni je čast da je cijeli štab za CrnuGoru i Hercegovinu završio u staroj Gradišci i Jasenovcu, još bi bio veseliji da je i Draža bio u toj ekipi. Puno pozdrava genetski modificirano Ture!

    • Filip says:

     Nacisto, kad smo kod klečenja i moljenja, i posle Prvog i posle Drugog svetskog rata molili ste i klečali pred Srbima da vas prime u Državu. To si zaboravio? Sve mi je zabavnije da se prepucavam sa tobom. Ja ne mogu da dočekam da ti pošalješ komentar. Sa radošću te pobijam, otkrivam koliko si glup i neobrazovan, povlačiš se pred raspravom i temama. Sve što si do sada pričao, na kraju si se povukao i sam priznao da nije tako. Sam sebi si skako u stomak. Evo i sad se veselim da odgovoriš. Pozdrav nacisto, slabije ću da odgovaram tokom vikenda, imam posla sa Hrvaticama

     • Karital says:

      Bez tebe će mi Filipe biti dosadno.Kladim se da ideš na letovanje u Hrvatsku?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *