ИТАЛИЈАНСКИ ПОЛИТИЧАР БРАНИ МИЛОШЕВИЋА И СРБИЈУ: „Сви срамно ћуте о скидању кривице са Милошевића и Србије! А све је закувао Запад!“

ITALIJANSKI POLITIČAR BRANI MILOŠEVIĆA I SRBIJU: „Svi sramno ćute o skidanju krivice sa Miloševića i Srbije! A sve je zakuvao Zapad!“

14 avgusta 2016

Giulietto-Chiesa-720Zapad zapadno ignoriše činjenicu da je Haški tribunal skinuo svaku krivicu sa Slobodana Miloševića. Da pokušava da  naknadno opere ruke koje je uprljao „pravnim” nastavkom NATO agresije na SR Jugolsaviju i Srbiju i teranjem Miloševića u smrt.

Neko je na Zapadu ipak o tome progovorio: poznati italijanski političar, novinar i publicista Đulijeto Kjeza. A na njegovo „dizanje glasa” Rusima je pažnju skrenuo njihov poznati pisac Eduard Limonov.

Učinio je to ovako: „Poslali su mi iz Berlina senzacionalnu informaciju. Ja, u svakom slučaju, za nju nisam znao. Onlajn izdanje info-balkan.ru objavilo je tekst pod naslovom: „Đulijeto Kjeza: Milošević je opravdan, a naručioci suda nad njim moraju sesti na klupu za optužene”.

Potom je svojim čitaocima preneo najvažnije delove onoga što je Kjeza za italijanski telekanal Pandora.TV rekao u svom video-komantaru.

A Kjeza (uz nebitna sažimanja) izgovorio:

„Ko o tome (da je Milošević oslobođen svake kricie) nešto zna? Niko. To nije objavio ni jedan naš list.

To je presuđeno (u Hagu) još 24 marta, a sada je  već avgust.

Nije bilo nikakvog formalnog saopštenja o Miloševiću, mada se o njemu govori u presudi drugom optuženom – Radovanu Karadžiću kojeg su osudili na 40 godina, odlukom istog tribunala.

Već je avgust, ali ni jedan svetski medij ovo nije ni primetio. A ako je i primetio – nije smatrao nužnim da o tome obavesti svoje čitaoce i gledaoce.

Za one koji još ne shvataju o čemu je reč: ta novost je „bomba” koja treba, u najmanju ruku, da prisili sve zapadne lidere da mole za oproštaj ili da sednu na optuženičku klupu tog istog tribunala.

Sada je postalo očevidno da je takozvani tribunal skup nepoštenih… da ne upotrebim koju težu reč… koji su radili i rade za imperiju, a ne za pravdu i pravičnost. Jer, svi su oni znali. Zato što koje predsednik veća koje je sudilo Karadžću bio među sudijama koje su se bavile Miloševićem.

Taj sudija je znao sve dokumente u oba procesa, sa svim detaljima. Taj se zove O-gon. On je iz Južne Koreje.

Postavite sebi pitanje: ko daje plate njemu i njegovim kolegama?

Sramota je sve što se dogodilo!

Zapad tone u sopstveno blato.

Tribunal u Hagu opslužuje zapadno blato i zaista nema nikakve veze sa traganjem za pravdom i pravičnošću.

Milošević je, uprkos tome, proveo pet godina u zatvoru, vređan od strane celog hora zapadnih medija, uključujući i italijanske. Čak je označavan kao „balkanski kasapin” i upoređivan sa Hitleom. Umro je u zatvoru pod misterioznim okolnostima. Od srčanog napada. Ali, taj napad se dogodio dve nedelje nakon što je tribunal odbio da mu dozvoli lečenje u Rusiji. Umro je u svojoj ćeliji tri dana pošto je Miloševićev advokat poslao njegovo pismo ministru inostranih poslova Rusije sa ukazivanjem da se on boji da će biti otrovan.

I sam imam mnogo sumnji da je bilo tako zato što je sve što se dogodilo bilo organizovano i učinjeno tajnim.

Zapad je razorio Jugoslaviju.

Ubio je i Miloševića.

Optužio ga je za ono što nije činio i u čemu nije bilo njegove krivice.

Posle svega, verujte i dalje zapadnoj pravdi, verujte Hagu iz kojeg, kao i iz drugih prestonica Evrope, podržavaju državni prevrat u Kijevu!”

KOMENTARI8 komentara

 1. Miodrag says:

  Haški tribunal je evo postao simbol moralne propasti Zapadne civilizacije na celu sa Amerikom. Precutkivanje oslobađajuće presude Miloševiću je,dakako, pokušaj izbegavanja odgovornosti za učinjenu nepravdu,ne samo njemu,nego i celom narodu čiji je on bio predsednik države. Dalje,to otvara pitanje kakva je to i kolika šteta i ko sada treba tu štetu da nadoknadi?Odgovor se naravno zna.Dakle ćute vinovnici zavere protiv jednog devastiranog i napaćenog naroda kome su ti isti zaverenici naneli neopisivu ljagu i neprocenjivu moralnu i materijalnu štetu.O ljudskim žrtvama da i ne govorimo,to je posebna strahota-a i uzalud je bilo šta njima pricato o tome. To izbegavanje odgovornosti je zapravo za vinovnike pomenutih zločina,sada logicki nemoguće,buduci da je Sud koji su oni sami osnovali,doneo zapravo optuzujucu presudu-protiv njih oslobađajući Miloševića. Srbija na osnovu logickih i pravnih premisa,mora odlučno da zauzme stanovište,da je vreme svodjenja računa,na osnovu datih činjenica-definitivno došlo,bez obzira na neizvestan ishod daljih dogadjanja.Podršku će svakako imati od osvedočenih prijatelja,a kako stvari stoje-i od saučesnika koji su ispoljili svoje pokajanje zbog zabluda u koje su verovali.Pravda ipak mora pobediti.Treba biti hrabar i uporan.Zrtve nas obavezuju na to.

 2. Mlax says:

  Eeee moj Djulijeto koliko je samo Zapad naneo zla malih I napacenoj Srbiji.Sistematsko unistavanje Srbije I dalje traje ......

 3. Brane says:

  Da Miodraže u pravu si. Samo sto za Srbiju i žrtve nece biti nikakve nadoknade. Ni moralne ni materijalne. Seti se da je stoka dosovska isporucila nevinog coveka u Hag a zatim i povukla tužbu protiv nato.Posle je Draskovic potpisao nekakav sporazum sa tim istim natoom a Vučićeva vlada je skoro,valjda taj isti sporazum ratifikovala. U toj vladi je ministar bio i ovaj licemerni Dačić koji se pre par godina odrekao Milosevica i njegove politike a sada se nesto ističe tipa ako zapad nece o tome (oslobadjanju Miloševića) da govori mi hocemo. I ko će nesto da pokrene. Niko nista. Kako da tuzimo one za kojima trcimo kao kučići? Možda sam tribunal da bi produzio svoje postojanje pa da podigne tuzbe protiv svih koji su u toj lakrdiji i laži učestvovali. Ali tako bi optuzili sami sebe i ceo nato. Ono sto mi svakako treba da uradimo je da pohapsimo sve ove izdajnike sto su učestvovali u hapšenju i isporucivanju Miloševića i da im sudimo. Hajde pa počnemo odatle. Ako imamo muda.

  • Jovan says:

   Pravdoljubivi gospodin Kjeze je rekao pravu stvar, recenica "da je sada red da odgovaraju narucioci ubistva Milosevica" mora da bude prva stvar koju Srbi treba da urade. Sav petooktobarski kvisligski srpski otpad mora da odgovara i za ubistvo Milosevica i za razaranje ekonomije zemlje, unistavanje fabrika, razbijanje vojske, prirodnih resursa i zbog te najvece pljacke veka i pretvaranje Srbije u banana koloniju. Sudjenje vodjama DOS, Otpor, nvo, .. treba da bude javno na Terazijama.

   • Zozo says:

    Bogumi Srbi boluju od teške amnezije, bolest je masovna. Milošević je bio isti toliko veliki zlotvor i uništitelj srpskih dobara isto koliko i debil po Lombozu Dinkić. Akteri tog zlog vremena koje istorija nije zbeležila , tvorevina dafine i Jezde, pljččke banaka,devalovacije koje je uništila srpsku valutu, obezvredila sva dobra, danas su Vučić, Dačić, Vulin, Šešelj, Mrka, Mišković i još mnogo njih na vlasti. Čččemu se možemo nadati u u koju svijetlu budućnost možemo gledati. Sda je plasira zamena teza da su krivi za sve Dos i drugi koji su nasledili svu trulež Miloševićevog vremena. Mira i marko su pobegli iz zemmle i dana s baratju opljačkanim milijardana u Rusiji. Kupuju naftna postojenja u Bakuu oplačkanim dolarima preko Irske i Kipra a što je zlotvorsko delo Slobodana Miloševića. Uz to taj čovek je navukao na Srbiju američke zlikovce koje danas Prima u liku Bajdena Vučić, čoveka koji se pokazao kao najveći srbomrzac dok su bombe uništavala Srbiju. Milošević je proizveo trulež društva koji i danas buđa sve dok se u politici muvaju Vulin i Dačić, Vučić. Onog dana kada se u Srbiji budu očistili tragovi tih recidiva Miloševićevog vremena biće nekog bolje pomaka u srpskom društvu.

 4. ghost says:

  Nemamo!!!

 5. Barakuda says:

  Sada Tadić treba da povuče sva njegova glupa izvinjenja svima koje je dao u ima nas SRBA ! I na koncu da oteramo taj smrdljivi zapad u Ku..c i to definitivno !

 6. Gordana Cvijic says:

  Koji si ti šljam u ljudskom obliku . Ne seri bogati i pokrij se po ušima. Mene sjećanje sluzi majmune. Nemoj da ja počnem nabrajati. NemS pojma šta pišeš, osim unapred naučene rečenice napamet. I to se ponavlja uporno. Jer: 1000 puta ponovljena laž postaje istina. MARŠ!!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *