ИВАНИЋ САЗВАО ВАНРЕДНУ СЕДНИЦУ: Последњи покушај за спречавање ревизије тужбе

IVANIĆ SAZVAO VANREDNU SEDNICU: Poslednji pokušaj za sprečavanje revizije tužbe

20 februara 2017

csm_Mladen_Ivanic_Jutjub_b0e39824bf

Predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić otkazao je redovnu sednicu Predsedništva BiH i za 22.februar sazvao vanrednu.

Ivanić je rekao da je ovu odluku donio nakon sastanka sa liderima Saveza za promene, navodeći da je ovo „zadnji pokušaj da se stvari vrate u legalne institucije“, te da se izbegne paralelizam.

Dodao je da je na Bakiru Izetbegoviću i Draganu Čoviću da odluče da li će doći na tu sednicu. On je ocenio da će to biti jako važna sednica, te da se Predsedništvo BiH o pitanju revizije mora opredeliti i da će od toga zavisiti dugoročna politička stabilnosti i funkcionisanje institucija BiH.

Ponovio je da unutar institucija BiH postoji jedna „parlelna struktura“ okupljena oko Izetbegovića koja je privatizovala bh. institucije.

Govoreći o činjenici da je ambasadorka BiH Mirsada Čolaković odbila da prosledi pismo ministra Igora Crnadka, Ivanić je rekao:

– Zamislite da ja srpskim ambasadorima kažem da ne smeju da proslede nijedno pismo dok ima ja ne odobrim. A ne kažem da to neću učiniti – rekao je Ivanić.

Ivanić je rekao da njega niko neće disciplinovati i kontrolisati, te da će nastaviti komunikaciju sa Međunarodnim sudom pravde.

Ivanić je napomenuo da nijedna institucija BiH nije razmatrala pitanje revizije, te upozorio da je evidentno da unutar BiH postoji paralelna struktura okupljena oko bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, koja nastavlja da deluje uprkos svim upozorenjima.

Rekao je i da je zamolio da se posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske odgodi do održavanja vanredne sednice Predsedništva BiH.

Mladen Bosić je rekao da postoji mogućnost da se trenutna kriza produbi.

SRNA/Kliks

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *