ИВАНОВ УВОДИ ванредно стање!?

ИВАНОВ УВОДИ ванредно стање!?

30 априла 2017

Уколико се руководство СДСМ не уразуми и не распишу нови избори, Македонија као држава више неће да постоји.

Јавно говоре да ће своју „владу“ изабрати мимо Устава (без мандата добијеног од Председника Ђорђа Иванова), а то значи и нове министре, директоре итд.

То ће бити други и коначни државни удар.

Имаћемо две владе, легалну и нелегалну, по два министра, по два начелника и директора свуда.

Направиће нове печате, нове кључеве од канцеларија ако успеју да уђу у неке од њих.

Њихове акте, наредбе и одлуке ће поштовати њихови партијски следбеници, а легалну владу и легалне министре ћемо слушати ми, обични грађани.

То ће бити две Македоније.

Двојство и паралелизам у документима вероватно ће производити насиље међу обичним људима на радним местима, по институцијама, по канцеларијама.

На пример, биће изабран нови гувернер Народне банке који ће издати налог да се штампа нови двојезични новац, тај новац ће бити пуштен у платни промет, а ми ћемо плаћати стари, садашњим новцем јер нећемо да га променимо.

Дакле, уђем у продавницу да купим нешто, дам садашњи новац и изађем из продавнице, а ако касирка буде од „њихових“ – трчаће за мном и тврдити да нисам уопште платио јер нисам платио њиховим новцем.

А ко ће да хапси и суди за то: њихова или наша полиција и судови?

За нашу полицију и судове то ће бити легално, а за њихове ће значити да нисам платио.

Још страшније ће бити: ко ће командовати Армијом Републике Македоније и полицијом – њихов министар и начелници, или, на пример, директор БЈБ, односно – чије наредбе ће извршавати полицајци?

Неки ће слушати њихове наредбе – а јасно је шта ће то да значи. Још је жалосније што је реално могуће да ће припадници албанске мањине редовно следита њихове наредбе и упутства.

Како ће они ући у зграду Владе, кад тамо већ постоји Премијер (г-н Димитриев) – на силу?! Или ће „владти“ са неког другог места, из другог простора, што би у том случају значило да ћемо и у физичком смислу имати две владе?

У Собрању је немогуће да се све то изгласа у складу са његовим пословником, законима и Уставом јер ће се посланици супротставити њиховим нелегалним дејствима.

Њихову „владу“ ће признати неки из ЕУ и амбасада Сједињених Држава у Македонији, а нашу – легалну – Русија, Србија и други.

Биће изгубљен међународни суверенитет државе која ће постати тотално нефункционална, па је могуће да нам поставе међународог гувернера, као у Босни.

Одавно сам предвиђао ове ствари и развој догађаја, упозоравао сам.

Ево и сада, са најбољом намером да се у овом лудилу вратимо рационалности, упозоравам да све ово брзо може да нас гурне у амбис, односно – да нас доведе до тога да више немамо државу.

Поред нових избора, начин да се све спречи – јесте да  Председник Иванов прогласи ванредно/војно стање. Или уставно-правне акте са којима би се добило време са надом да ће се освестити они који имају највећу одговорност за ову историјску трагедију која нам се дешава.

(др Тони НАУНОВСКИ, политички аналитичар, колумниста скопског „Дневника“ / Факти.орг)

 

KOMENTARI6 коментара

 1. teoretičar says:

  Др Тони, у праву си! Македонија пада. Не цепа се на два дела, него прелази у Албанске руке. Није Србија требала добити шта је добила од Македоније. Тачно, примићемо и вас кад вас протерају Албанци.

 2. Batina says:

  Pa reci brate zaev I njihove gazde

 3. Dule says:

  Када брат брата изда, што су македонци урадили не у једном већ у више наврата српској браћи, онда је то бреме које ће генерације носити са собом управо као и црногорци.

  • padre says:

   Ajde, ne mešaj nas svugde!Stalno nešto kukaš, kako nas je neko izdao, a izdali su nas naši i još se hvale, kako suspasili Srbiju!

 4. Vojna I ojdeSe says:

  Баш те брига. У други свет подземје биќе боље. Јудин дух не у Македонија још од УДБА и Кос. Мени 27год ми уништавају душу. Бог да ме заштити од шизофренију Македонску.

 5. kuka says:

  Autorova projekcija je zanimljiva, ali mislim da je fiktivna, teoretska. U praksi u sličnim situacijama vrlo brzo dolazi do prevage i nadjačavanja jedne, obično agresivnije i podmuklije strane. Mislim da je sad poslednji čas da se raspišu novi izbori u Makedoniji, ako već nije kasno. Prilike su se sad već potpuno iskristalisale i dobićete potpuno definisane stavove stanovništva. Naravno, ponovo će Albanci imati po dva glasa, a Makedonci po jedan, ali tu se trenutno, za ove izbore, ne može učiniti ništa. Tek kasnije možete to da u zakonima regulišete nekako drugačije. I pored te nepravde i neravnoteže mislim da na izborima možete da dodjete do jedinstvenog rešenja za Makedoniju. Bilo bi dobro kad bi mogao da se za vreme izbora uvede neki vid vanrednog stanja, čisto za svaki slučaj, da ne dodje do većih sukoba, ali mislim da to po zakonu nije moguće. Šteta. Ne postoji ni najmanja šansa da rezultati ponovljenih izbora budu isti kao na prethodnim, pa mislim da ćete u svakom slučaju izaći iz ove pat-pozicije koja vas je vodila u gradjanski rat.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u