ИВАНОВ УВОДИ ванредно стање!?

IVANOV UVODI vanredno stanje!?

30 aprila 2017

Ukoliko se rukovodstvo SDSM ne urazumi i ne raspišu novi izbori, Makedonija kao država više neće da postoji.

Javno govore da će svoju „vladu“ izabrati mimo Ustava (bez mandata dobijenog od Predsednika Đorđa Ivanova), a to znači i nove ministre, direktore itd.

To će biti drugi i konačni državni udar.

Imaćemo dve vlade, legalnu i nelegalnu, po dva ministra, po dva načelnika i direktora svuda.

Napraviće nove pečate, nove ključeve od kancelarija ako uspeju da uđu u neke od njih.

Njihove akte, naredbe i odluke će poštovati njihovi partijski sledbenici, a legalnu vladu i legalne ministre ćemo slušati mi, obični građani.

To će biti dve Makedonije.

Dvojstvo i paralelizam u dokumentima verovatno će proizvoditi nasilje među običnim ljudima na radnim mestima, po institucijama, po kancelarijama.

Na primer, biće izabran novi guverner Narodne banke koji će izdati nalog da se štampa novi dvojezični novac, taj novac će biti pušten u platni promet, a mi ćemo plaćati stari, sadašnjim novcem jer nećemo da ga promenimo.

Dakle, uđem u prodavnicu da kupim nešto, dam sadašnji novac i izađem iz prodavnice, a ako kasirka bude od „njihovih“ – trčaće za mnom i tvrditi da nisam uopšte platio jer nisam platio njihovim novcem.

A ko će da hapsi i sudi za to: njihova ili naša policija i sudovi?

Za našu policiju i sudove to će biti legalno, a za njihove će značiti da nisam platio.

Još strašnije će biti: ko će komandovati Armijom Republike Makedonije i policijom – njihov ministar i načelnici, ili, na primer, direktor BJB, odnosno – čije naredbe će izvršavati policajci?

Neki će slušati njihove naredbe – a jasno je šta će to da znači. Još je žalosnije što je realno moguće da će pripadnici albanske manjine redovno sledita njihove naredbe i uputstva.

Kako će oni ući u zgradu Vlade, kad tamo već postoji Premijer (g-n Dimitriev) – na silu?! Ili će „vladti“ sa nekog drugog mesta, iz drugog prostora, što bi u tom slučaju značilo da ćemo i u fizičkom smislu imati dve vlade?

U Sobranju je nemoguće da se sve to izglasa u skladu sa njegovim poslovnikom, zakonima i Ustavom jer će se poslanici suprotstaviti njihovim nelegalnim dejstvima.

Njihovu „vladu“ će priznati neki iz EU i ambasada Sjedinjenih Država u Makedoniji, a našu – legalnu – Rusija, Srbija i drugi.

Biće izgubljen međunarodni suverenitet države koja će postati totalno nefunkcionalna, pa je moguće da nam postave međunarodog guvernera, kao u Bosni.

Odavno sam predviđao ove stvari i razvoj događaja, upozoravao sam.

Evo i sada, sa najboljom namerom da se u ovom ludilu vratimo racionalnosti, upozoravam da sve ovo brzo može da nas gurne u ambis, odnosno – da nas dovede do toga da više nemamo državu.

Pored novih izbora, način da se sve spreči – jeste da  Predsednik Ivanov proglasi vanredno/vojno stanje. Ili ustavno-pravne akte sa kojima bi se dobilo vreme sa nadom da će se osvestiti oni koji imaju najveću odgovornost za ovu istorijsku tragediju koja nam se dešava.

(dr Toni NAUNOVSKI, politički analitičar, kolumnista skopskog „Dnevnika“ / Fakti.org)

 

KOMENTARI6 komentara

 1. teoretičar says:

  Dr Toni, u pravu si! Makedonija pada. Ne cepa se na dva dela, nego prelazi u Albanske ruke. Nije Srbija trebala dobiti šta je dobila od Makedonije. Tačno, primićemo i vas kad vas proteraju Albanci.

 2. Batina says:

  Pa reci brate zaev I njihove gazde

 3. Dule says:

  Kada brat brata izda, što su makedonci uradili ne u jednom već u više navrata srpskoj braći, onda je to breme koje će generacije nositi sa sobom upravo kao i crnogorci.

  • padre says:

   Ajde, ne mešaj nas svugde!Stalno nešto kukaš, kako nas je neko izdao, a izdali su nas naši i još se hvale, kako suspasili Srbiju!

 4. Vojna I ojdeSe says:

  Baš te briga. U drugi svet podzemje biќe bolje. Judin duh ne u Makedonija još od UDBA i Kos. Meni 27god mi uništavaju dušu. Bog da me zaštiti od šizofreniju Makedonsku.

 5. kuka says:

  Autorova projekcija je zanimljiva, ali mislim da je fiktivna, teoretska. U praksi u sličnim situacijama vrlo brzo dolazi do prevage i nadjačavanja jedne, obično agresivnije i podmuklije strane. Mislim da je sad poslednji čas da se raspišu novi izbori u Makedoniji, ako već nije kasno. Prilike su se sad već potpuno iskristalisale i dobićete potpuno definisane stavove stanovništva. Naravno, ponovo će Albanci imati po dva glasa, a Makedonci po jedan, ali tu se trenutno, za ove izbore, ne može učiniti ništa. Tek kasnije možete to da u zakonima regulišete nekako drugačije. I pored te nepravde i neravnoteže mislim da na izborima možete da dodjete do jedinstvenog rešenja za Makedoniju. Bilo bi dobro kad bi mogao da se za vreme izbora uvede neki vid vanrednog stanja, čisto za svaki slučaj, da ne dodje do većih sukoba, ali mislim da to po zakonu nije moguće. Šteta. Ne postoji ni najmanja šansa da rezultati ponovljenih izbora budu isti kao na prethodnim, pa mislim da ćete u svakom slučaju izaći iz ove pat-pozicije koja vas je vodila u gradjanski rat.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *