ИВИЦА ДАЧИЋ ОТКРИО: „Занима ме само функција премијера!“

IVICA DAČIĆ OTKRIO: „Zanima me samo funkcija premijera!“

26 marta 2017
(foto: Youtube printscreen)

(foto: Youtube printscreen)

Ministar spoljnih poslova i predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da bi slagao kada bi rekao da ga ne zanima funkcija premijera, ali je i ponovio da takvu mogućnost on i predsednički kandidat i aktuelni predsednik Vlade Aleksandar Vučić nikada nisu pomenuli.

Šef socijalista ukazuje na činjenicu da premijer Srbije nije kandidat samo SNS-a, i da ga SPS nije podržao, već je „Aleksandar Vučić zajednički kandidat vladajuće koalicije, pa samim tim i kandidat svih socijalista”. Intervju Dačića sa Alo vam prenosimo u celosti.

– Pozivam sve koji bi glasali za mene da glasaju za Aleksandra Vučića jer je to ujedno i glas za SPS.

Ostalo je manje od sedam dana kampanje, kako biste ocenili dosadašnje aktivnosti kandidata?

– Aleksandar Vučić i mi koji smo uz njega vodili smo pristojnu kampanju, u kojoj smo pokušali građanima da ukažemo na sve ono što je Vlada Srbije uradila. Nismo upirali prstom u bilo koga, držali smo se stvarne politike i onoga što možemo da zaista ponudimo građanima. Drugi su, ipak, pokušali sve da pretvore u cirkus. Pretili su vešanjima, haosom i jedino što su imali da ponude to je udaranje po Vučiću i njegovoj porodici.

Zbog čega je važno da Aleksandar Vučić pobedi na izborima?

– Zbog jake Srbije. Zbog stabilnosti zemlje, jer samo u politički stabilnoj državi se mogu očekivati novi investitori, otvarati radna mesta. Samo tako ćemo postati jaka zemlja i postići da nas iz dana u dan sve više cene u svetu. Vratili smo Srbiji sjaj u diplomatskim odnosima. Više ne lažemo strane partnere, dobri smo sa svima, ali i ne damo na sebe. Koliko je važna politička stabilnost najbolje se vidi na primerima Rumunije i Makedonije, to ne smemo dozvoliti da se dogodi u Srbiji. Zato smo svi i stali iza Vučića i verujemo u njegovu pobedu.

Da li je SPS zaista uzeo aktivno učešće u kampanji?

– Naravno da jeste, nije bilo skupa ili mitinga gde nije bio socijalista. Ja sam govorio skoro na svakom predizbornom mitingu, Slavica Đukić Dejanović je povređena dolazila da podrži Vučića, Aleksandar Antić takođe je bio tu, jednostavno, svi smo kao stranka maksimalno učestvovali i učestvujemo u kampanji.

Postoje priče da socijalisti ipak nisu svim srcem podržali Vučića?

– To su gluposti i izmišljotine koje pojedini predsednički kandidati plasiraju u želji da se ogrebu za koji glas iz SPS-a. Želim da kažem da je

SPS jedinstveno ušao u kampanju, Aleksandar Vučić je naš zajednički kandidat i, kao što sam rekao, učestvujemo u kampanji. Mi smo sada na istom zadatku sa naprednjacima. Socijalisti širom Srbije su sakupljali potpise podrške za kandidaturu, sada radimo i sigurni glas. Budite uvereni da će socijalisti glasati za Vučića i doneti mu pobedu u prvom krugu. Jer mi smo uvek držali svoju reč.

Kada kažete da drugi kandidati plasiraju priče o nevernim socijalistima, a najglasnija je u tome Dijana Vukomanovic, koja je podržala Vuka Jeremića, kako to komentarišete?

– O njoj sam već sve rekao, ne bih se više bavio pomenutom gospođom. Ona je moj promašaj, a to što sada zajedno sa Jeremićem pokušava da poljulja jedinstvo SPS-a potez je očajnika, ali neće im uspeti.

Verovatno misle da Jeremić ima pristalica u SPS-u, jer se nekada pominjala mogucnost da ue u stranku, nakon raskola u DS-u?

– Pokazalo se da smo sjajno prošli što se takav covek nije učlanio kod nas. Mogu oni da se nadaju čemu god hoće, ali to su pusti snovi. Socijalisti su uz Vučića i svi redom ce glasati za njega. Dosta više o Jeremiću, koliko je on bitan pokazuje i činjenica da nema ni sedam odsto podrške.

Kako komentarišete pojavljivanje Belog Preletačevića i njegov rejting? Kažu da se bori za drugo mesto…

– Beli je proizvod pogubne politike koju je vodio DOS. Narod želi malo zabave i on im je nudi. To što je sada jači od drugih kandidata opozicije treba pre svega njih da bude sramota. Znate, neki od njih su i po 30 godina u opoziciji, a došao je dečko sa ulice i potukao ih do nogu. To govori koliko su oni zaista ozbiljni kandidati za predsednika.

Lider Pokreta DJB Saša Radulović prema istraživanjima ima nizak procenat podrške, a na parlamentarnim izborima bio je najveće iznenađenje, kako to komentarišete?

– U Srbiji svakog ćuda tri dana dosta. Narod je provalio da je Radulović prazna priča i da ništa od onih lepih reči koje je obećavao i pričao ne može da ostvari. Pa njemu je slogan na ovim izborima „Glasaj protiv Vučića”, što dovoljno govori da nikakve politike, programa i plana on nema.

Hoćete li biti premijer nakon pobede Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima?

– Slagao bih kada bih rekao da me ne zanima ta funkcija. Ipak, ponavljam ne znam više ni koji put, Vučić i ja takvu mogućnost nismo nikada pomenuli. O tome ce odluku doneti Vučić i SNS nakon izbora.

Gde ćete biti 2. aprila posle izbora?

– Na proslavi ubedljive pobede Aleksandra Vučića, ali poznajući njega, neće se mnogo slaviti, već će odmah krenuti na posao.

(Alo)

KOMENTARI2 komentara

  1. Slobo says:

    pa svakoga ta funkcija zanima .Dobra plata radio ne radio ,a ti si je zauzeo tako da ce tesko biti otjerati te sa funkcije ,djabalebaros kojinprica a nikad nista ne kaze

  2. darko says:

    KOJE JE OVO SMECE I SMRAD OD COVEKA I ONDA GA JE MILOSEVIC IZBACIO KAKAV GOD JE BIO.S DS I TADICEM JE UNUISTIO SRBIJU NIJE ZNAO 12 GODINA SAD SE S OVIM BANDITOM VUCICME SPOJIO DA PRODA ZEMLJU VODU I STO IMA PRODATI ZAPADU DA OKRAJCI SRBIJU.JADNA SRBIO HOCES LI IKAD PROGLEDATI U ZIVOTU DA VIDIS STO TI RADE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *