Иво Јосиповић оснива нову странку

Иво Јосиповић оснива нову странку

31 маја 2015

josipovic 630 5654У Загребу је данас почела оснивачка скупштина нове политичке странке „Напријед Хрватска – прогресивни савез“, чији је један од оснивача бивши хрватски председник Иво Јосиповић, преносе хрватски медији.

На оснивању странке придружили су му се први потпредседник хрватске владе Радимир Чачић, бивша хрватска премијерка Јадранка Косор, најближи сарадници и још око 300 људи, док из СДП и ХНС нема представника, пренео је хрватски портал Индеx.хр.

„Наша је дужност да победимо беду, наша је дужност да не допустимо да се уставни поредак руши на улици, наша је дужност да осигурамо мир и ред и стабилност, наша је дужност да се људи не боје да прођу улицом, да им не експлодира флаша плина, наша дужност је да се боримо да уистину свака особа буде особа дигнитета, поштовања и успеха“, рекао је Јосиповић на оснивачкој седници странке.

Он је додао да је „време да се престане бавити усташама и партизанима, да се (престане) питати ко је где био 1941, 1971. и 1991. Питајмо се где ћемо бити 2021“, рекао је Јосиповић.

„Оно што је кључно је промена односа према инвестицијама и привреди, али и однос рада и капитала. Данас, посебно у приватном сектору, су радници прилично на ветрометини, незаштићени“, објаснио је Јосиповић.

Он је рекао да држава мора да се регионализује, децентрализује и смањи администрација.

Јосиповић је најавио да ће „Напријед Хрватска“ бити странка левог центра, више лева од СДП, а сарађиваће са онима који прихвате њихову платформу.

Чланови нове странке планирају да изађу на изборе у свим изборним јединицама, а оцекују такав резултат који ће омогуцити да странка настави да живи без обзира на то хоће ли бити на власти или у опозицији, навео је Индеx.хр.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u