Иво Јосиповић оснива нову странку

Ivo Josipović osniva novu stranku

31 maja 2015

josipovic 630 5654U Zagrebu je danas počela osnivačka skupština nove političke stranke „Naprijed Hrvatska – progresivni savez“, čiji je jedan od osnivača bivši hrvatski predsednik Ivo Josipović, prenose hrvatski mediji.

Na osnivanju stranke pridružili su mu se prvi potpredsednik hrvatske vlade Radimir Čačić, bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor, najbliži saradnici i još oko 300 ljudi, dok iz SDP i HNS nema predstavnika, preneo je hrvatski portal Index.hr.

„Naša je dužnost da pobedimo bedu, naša je dužnost da ne dopustimo da se ustavni poredak ruši na ulici, naša je dužnost da osiguramo mir i red i stabilnost, naša je dužnost da se ljudi ne boje da prođu ulicom, da im ne eksplodira flaša plina, naša dužnost je da se borimo da uistinu svaka osoba bude osoba digniteta, poštovanja i uspeha“, rekao je Josipović na osnivačkoj sednici stranke.

On je dodao da je „vreme da se prestane baviti ustašama i partizanima, da se (prestane) pitati ko je gde bio 1941, 1971. i 1991. Pitajmo se gde ćemo biti 2021“, rekao je Josipović.

„Ono što je ključno je promena odnosa prema investicijama i privredi, ali i odnos rada i kapitala. Danas, posebno u privatnom sektoru, su radnici prilično na vetrometini, nezaštićeni“, objasnio je Josipović.

On je rekao da država mora da se regionalizuje, decentralizuje i smanji administracija.

Josipović je najavio da će „Naprijed Hrvatska“ biti stranka levog centra, više leva od SDP, a sarađivaće sa onima koji prihvate njihovu platformu.

Članovi nove stranke planiraju da izađu na izbore u svim izbornim jedinicama, a ocekuju takav rezultat koji će omoguciti da stranka nastavi da živi bez obzira na to hoće li biti na vlasti ili u opoziciji, naveo je Index.hr.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *