Иво Погорелић на Kоларцу, за новим клавиром

Ivo Pogorelić na Kolarcu, za novim klavirom

5 oktobra 2017

VELIKA pijanistička zvezda Ivo Pogorelić nastupiće 18. decembra na sceni beogradskog Kolarca u okviru ciklusa „Kolarac, tvoj svet muzike“, potvrdili su organizatori.

– Veoma smo zadovoljni što će tako značajan umetnik doći posle skoro 30 godina u Beograd – kaže Mirjana Lazarević iz Centra za muziku. – Trebalo nam je deset godina pregovaranja da obezbedimo gostovanje Pogorelića na sceni Kolarca. On će u Beogradu svirati kompozicije Klementija, Hajdna, Betovena, Šopena, Lista i Ravela. Nemamo koncertnu agenciju koja se bavi dovođenjem velikih muzičkih zvezda i time je naš uspeh veći.

Lazarevićeva je istakla da je ceo ciklus ekskluzivnih koncerta ostvaren uz pomoć MTS-a, i napomenula da su konačno sakupljena sredstva za kupovinu novog koncertnog klavira za Kolarčevu zadužbinu:

– Pogorelić će u novembru odabrati „stenvej“ klavir za koji smo različitim programima i konkursom kod Ministarstva pravde uspeli da sakupimo sredstva. Taj klavir će do kraja godine doći u Kolarac.

KOMENTARI3 komentara

 1. Hrvoser says:

  Taj lik nije normalan,cak i svoje Kromanjonce mrzi. U stvari jedino u tome je normalan, njih nije ni cudo da mrzi.

 2. goran says:

  Aman ljudi, odmorite se od politike. Pogorelic je veliki pijanista, svetskog nivoa. A studirao je u Rusiji i sve sto zna naucio je u Rusiji. Zar je moguce da to ne znate.

  • EU KROmanjonac says:

   Pa sto si onda na politickom portalu a ne na nekom umetnickom ???

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *