ИЗ АМЕРИКЕ „ШАМАР“ ЗА СРБИЈУ: Неће вам се свидети решење

IZ AMERIKE „ŠAMAR“ ZA SRBIJU: Neće vam se svideti rešenje

12 septembra 2019

Moramo da objasnimo narodima na KiM i u Srbiji da je sporazum, koji im se možda ne dopada, u njihovom najboljem interesu, izjavio američki senator Ron Džonson.

Džonson je, podsaetimo,, prošle nedelje posetio i Beograd i Prištinu.On je za ukrajinski servis Glasa Amerike poručio da je na liderima u Beogradu i Prištini da odluče da li mogu da postignu sporazum.

„Ono što mogu da kažem jeste da je ovo moja četvrta poseta regionu, da sam se sastao sa obojicom predsednika, predsednik Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da je ovo deveti put da smo se sastali. Proteklih nekoliko godina sam dosta angažovan na ovom pitanju“, kazao je senator Džonson.

Prema njegovim rečima, i Priština i Beograd očekuju „veće američko liderstvo“ u pregovorima.

„Mislim da ćemo im ga ponuditi, ali ne u smislu nametanja i pritiska, već samo podrške njihovim naporima i stvaranju uslova“, u kojima će moći da računaju na podršku SAD i EU pošto postignu dogovor.

On je dodao da je potrebno ukazati svim građanima i na Kosovo i u Srbiji „da je dogovor u njihovom najboljem interesu i da će biti mnogo koristi, u smislu daljih integracija u evropsku ekonomiju, veće slobode putovanja, uspešnije ekonomije, jer kada se postigne dogovor biće lakše privući strane investicije“.

Džonson je zaključio da upravo zato treba da se prevaziđe ovaj zastoj i naglasio da je donekle američki zadatak i zadatak lidera da „građanima prodaju možda ne sam dogovor, jer bi to možda bilo teško, nego njegove prednosti i koristi“.

KOMENTARI7 komentara

 1. Kulak says:

  Rusija je blizu, Amerika je daleko.

 2. Djoka Brica says:

  Njet!

 3. Tomislav says:

  Možete vi radite kako hoćete al će biti kako Bog kaže. Možda Bog hoće da Srbija postane velika a Amerike da nema.

 4. Miraš says:

  DŽONSONOVA šargarepa: "potrebno ukazati svim građanima i na Kosovo i u Srbiji „da je dogovor u njihovom najboljem interesu i da će biti mnogo koristi, u smislu .... jer kada se postigne dogovor biće lakše privući strane investicije“. Džonsonova šargarepa je truli hren, sakrio je da u američkom interesu je važan taj dogovor. Tkzv. država Kosovo je eksperiment SAD i NATO-a stvoren silom i nasiljem i mimo medjunarodnog prava. Njihovo čedo-monstrum ne može da živi, za to im treba još nešto - priznanje Kosova od strane Srbije. Američka baza Bondstil formalno ima privremeni karakter ona traje dok traje misija KFOR, a imala bi stalan karakter tek kad bi tkzv. Kosovo postalo i de jure tj. potpuno nezavisno na osnovu dogovora koji podrazumeva priznanje te kvazi države od strane Srbije.

 5. Velika Metla says:

  Zna li neko koliko ima ovih se(R)atora u toj lopovskoj i genocidnoj nazovi državi americi? Makar približno. Sudeći po goMnima mnogo ih ima,pa mi ta amerika ispada baš prava ogromna septička jama.

 6. Zoko says:

  A lepo ih upozorite da kosovoo nie nihovo i polako da pakiraju od tamo dok ne bude kasno,.

 7. Kostakos says:

  Nezavisnost Kosova je dokaz da se terorizam isplati .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *