ИЗ АМЕРИКЕ СТИЖУ НОВИ ЗАХТЕВИ ЗА СРБИЈУ: Спрема се РЕЗОЛУЦИЈА

ИЗ АМЕРИКЕ СТИЖУ НОВИ ЗАХТЕВИ ЗА СРБИЈУ: Спрема се РЕЗОЛУЦИЈА

12 августа 2021

РЕПУБЛИКАНСКИ конгресмен из државе Њујорк Ли Зелдин упутио је Одбору за спољне послове предлог резолуције којом се осуђују убиства браће Битићи у Србији у јулу 1999. године и у којој се наводи да тај случај „мора да остане фактор даљег развоја односа између САД и Србије“, пише Газета експрес.У документу који је предложен 29. јула, захтева се да Представнички дом уз сагласност америчког Сената захтева да особе одговорне за убиство браће Ила, Агрона и Мехмета Битићија буду приведене правди.

У резолуцији се наводи да је неприхватљиво да још ниједна особа није проглашена кривом за убиство браће Битићи.

Од Владе Србије и надлежних министарстава и канцеларија, укључујући Тужилаштво за ратне злочине очекује се да „дају приоритет истрази и кривичном гоњењу садашњих или бивших званичника за које се сматра да су директно или посредно одговорни за смрт браће Битићи“.

Истиче се да САД морају да обезбеде довољне ресурсе да у потпуности помогну и на одговарајући начин надгледају напоре Владе Србије и њених одговарајућих министарстава и канцеларија да истраже и процесуирају што је пре могуће особе за које се верује да су одговорне за њихову смрт.

KOMENTARI7 коментара

 1. Svet says:

  "vi ste s v e t!!! Ubijate naše teroriste na svojoj zemlji, i ne procesuirate svoju vojsku i policiju???

 2. Риста says:

  Кад се сирома жени...Корупција у Америци је законска. Неће ни један конгресмен поставити питање погрома Срба на КиМ и уништавања свега српског. Имате 3 врсте конгресмена који млате празну сламу да би се "прославили" и мало уздигли своју каријеру. То су почетници, затим они који се слабо чују у конгресу и сви мисле да су тамо само на валогу и трећу групу плаћени конгресмени, односно лобисти. Конгресмен може бити плаћен од сваке стране где се америка умешала. И од Америци нерпијатељске стране и од пријатељске. Ако Срби плате конгресмена са милион долара годишње, он може нешто да каже у конгресу, али остали то неће ни слушати а камоли разматрати. Ако Албанци плате онда је то популарно и конгресмен постаје славан. Нема никакве тајне да нека држава или карикатура од државе плати конгресмене. Они ће причати за те паре у корист те државе. Ето, то је случај и овде. Нема ту правде нити ичега људског. Чисти бизнис али ако је против непријатеља Америке, онда се то растеже а муштерија се исцрпљује плаћајући милионе. Главни приход споредних конгресмена је законски мито. Успех појединих конгресмена се гледа и колико мита је у стању да добије. Имате плаћених албанских лобиста у америку и имате плаћених шћипетарских лобиста у Србију.(Шћипетарски лобисти у Србији су људи који себе зову Косовци. Они се боре наоколо и индиректно а у стању су да вам доказују сатима како Албанци не постоје. Истребљени, брате мили а то на КиМ су тзв шћипетари. Када сматрају да су то доказали, онда прелазе на другу фазу лобирања, тврдећи да шћипетари нису лоши људи и нису ништа криви, али јесу Албанци који више не постоје. То хлеб насушни за тзв Косовце. У Америку је то мало професионалније, али иста работа)

 3. Gardista says:

  Nek se obrate Milosevicu kojeg su ubili...taj kongres nema pametnija posla nego da trazi smrt dva narkomana.

 4. Bulardi says:

  Najvažniji zahtev je da otkopčamo kajiš spustimo hlače i vičemo "buši" Možda to konačno da neki rezultat ili možda još više zatrudimo.

 5. radmila says:

  Neka prvo osude one koji su pobili Srbe na Kosovu (i sire) pa onda da vidimo ko je ubio te njihove teroriste.

 6. 1389 says:

  Kakvo PRAVO KOD AMERIKANACA POSTOJI AKO SU NJIHOVI DRŽAVLJANI U TREĆOJ ZEMLJI TERORISTI? Postoji li neko pravno objašnjenje kako treba USA da se odnosi prema terorizmu a ne da bude u duetu sa teroristima?

 7. Rafmanjinov says:

  Боли нас уво за америчко-шиптарске терористе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u