ИЗ БЕЛГИЈЕ СТИГЛЕ ПРЕТЊЕ ДОДИКУ: „Рат још није готов“!

IZ BELGIJE STIGLE PRETNJE DODIKU: „Rat još nije gotov“!

3 decembra 2018

Na službeni broj kabineta srpskoj člana Predsedništva BiH Milorada Dodika danas su stigle nove pretnje,potvrđeno je „Novostima“ ukabinetu predsedavajućeg Predsjedništva. Pretnje i psovke upućene su jučeoko 15:40 preko službenog broja kabineta srpskog člana Predsedništva.

Preteći poziv je preme pozivnom broju upućen iz Belgije, a muški glas jenakon pretnji i psovki poručio „da rat još nije gotov“. Muški glas koji je pretio govorio je navodno ekavicom. Pored pretnji Dodiku i njegovoj porodici upućene sui najgore psovke. O pretnjama su obaveštene svebezbednosne i nadležne službe.Ovo je već druga pretnja putem telefona koju dobvija predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.Prva pretnje je upućene 26. novembra i ona je došla preko telefona u kabinetu u srpskog člana u Sarajevu. Muška osoba koja se prestavila kao Ibro vređao je Dodika i njegove saradnike i pretio im smrću, govoreći „da će ih sve zapaliti“, i to zbog postavljanja zastave Republike Srpske u Dodikovom kabinetu.Pretnja je upućena sa broja iz Nemačke.

Agencije Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) u saradnji sa kolegama iz Nemačke identifikoval je već muškarca bošnjačke nacionalnosti koji je uputio pretnju. Ovaj predmet je već predat Tužilaštvu BiH.

– Osoba koja je zvala lažno se prestavila kao Ibro. Radi se na slučaju i očekujemo uskoro rasvetljavanje ovog slučaja pretnje, kaže za „Novosti“ izvor iz pravosuđa BiH.

Pored pretnji koje su počele da stižu na adresu srpskog člana i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorad Dodika, vodi se i velika borba oko Dodikovog obezbeđenja.

Naime, čim je Dodik zatražio da mu obezbeđenje budu, kao i do sada pripadnici MUP RS, usledile su opstrukcija iz Sarajeva, odnosno iz Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH, koja ne dopušta pripadnicima MUP RS da obezbeđuju Dodika i ovo pravo želi zadržati za sebe, iako po zakonu mogu dopustiti pripadnicima MUP RS da obezbeđuju srpskog člana Predsedništva BiH.

KOMENTARI2 komentara

  1. padre says:

    Sklonili se na sigurno, pa bi sad "ratovali"!

  2. Deda Micko says:

    Belgijanci, teske gluperde i narkomani. Mars more.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *