ИЗ ЕВРОПСКОГ ПАРЛАМЕНТА ПОРУЧУЈУ: Време преговора са Русијом је прошло, спремни смо за рат

IZ EVROPSKOG PARLAMENTA PORUČUJU: Vreme pregovora sa Rusijom je prošlo, spremni smo za rat

27 aprila 2015

NATO-troops5„Vreme pregovaranja i ubeđivanja sa Rusijom je prošlo“, rekao je član Evropskog parlamenta i potpredsednik Evropske narodne partije (EPP) Jacek Sarijus-Volski na sastanku parlamenta.

EPP je najveća politička grupa u Evropskom parlamentu i partija koja je nominovala Žan-Klod Junkera za predsednika Evropske komisije. Navodi se da partija ima podršku nekih od najmoćnijih evropskih lidera, uključujući i nemačku kancelarku Angelu Merkel

„Vreme je za grubu politiku, realističnu politiku i koncentrisanje na odbranu i bezbednost zato što je istočni trap EU vitalno egzistencijalno ugrožen“.

Kako navodi rumunski član parlamenta, Kristijan Dan Preda, mnogi Rumuni veruju da ruski predsednik Vladimir Putin neće stati dok ne ujedini Rusiju i Transnjestriju, malu republiku koju su proruski separatisti otcepili od Moldavije nakon pada Sovjetskog saveza.

Roland Frojdenštajn, zamenik direktora Wilfried Martens Centra za evropske studije, političke fondacije i zvaničnog štaba EPP, izrazio je žaljenje zbog toga što se o spremnosti Evrope da uđe u rat ne raspravlja dovoljno u javnosti.

„Moramo da damo do znanja da smo spremni na rat kako bi se izborili za egzistencijalne principe budućnosti Evrope“, rekao je on.

Frojdenštajn dalje navodi da Zapad treba da nastavi sa nuklearnim, ali i drugim vidovima zastrašivanja.

„U Nemačkoj se trenutno nuklearno zastrašivanje NATO-a sastoji od 20 zarđalih bombi tipa B-61 koje bi ruske snage mogle da unište jednim udarcem. To su stvari koje moraju da se promene“, rekao je Frojdenštajn.

On je naveo da zapadni lideri treba jasno da daju do znanja Rusiji da je njeno ponašanje neprihvatljivo i da je Evropa spremna na otpor.

EPP je najveća politička grupa u Evropskom parlamentu i partija koja je nominovala Žan-Klod Junkera za predsednika Evropske komisije. Navodi se da partija ima podršku nekih od najmoćnijih evropskih lidera, uključujući i nemačku kancelarku Angelu Merkel.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI10 komentara

 1. Istinay says:

  Fali vam Hitler da vas povede, govna fasisticka .

 2. pravdaa says:

  EU je Fašistička tvorevina koju pokušavaju da pretvore u četvrti rajh sa baba Hitlerom.

 3. deda mraz says:

  Jedete vi govna djubrad fasisticka samo niste svesni da vasa politika tj. vasa taktika da niko nije lud da pocne treci svetski rat u ovome slucaju vise ne vazi i ovj ce vas tj. gospodin Putin nauciti pameti.Guzica vam se rasirila i sve bi hteli da je vase i Hitler je bio malo dete za vas ali cete isto zavrsiti kao i on tj. gore cete najebati jer su Rusi sada 10 puta jaci nego za vereme Hitlera.

 4. Padre says:

  Ala su jih prepali, ima Putin da se pretrne od straha!

 5. Padre says:

  Da dodam!O čemu uopšte odlučuje taj parlament?

 6. Nebojsa says:

  Pa da opet podrepice Poljaci kolo vode!

 7. Mila says:

  Dali su oni pri pameti,u tom evropskom parlamentu treba na ulazu napisati LUDNICA? Neka se sete Reci Staljina."Ako se samo jos jednomse Nemacka usudi da napadne Rusiju,nestati ce sa zemljopisne karte" Bojim se za Mutel Evropu a Poljsku ce oduvat severni vetar.

 8. Marko says:

  Daleko im lepa kuca, nece ih uskoro biti ako ovako nastave! Dali znaju da ce izginuti kao muve i to svi oni koji su dali da se Ameri uvuku kod njih i naprave baze.Zbogom EU i ostala fasisticka boranijo!

 9. srpkinja says:

  Tresla se gora-rodio se mis! Blago tebi Europo, bez pameti! Dok su ti takvi parlamentarci-crno ti se pise! Nisi svesna da bez Rusije ne mozes ni da dises, tj. da opstanes.

 10. Stjepan-Zagreb says:

  Sa vjerom u Boga i ove tzv.zemaljske pravde,Rusiji i ruskom narodu niko nikada nista nije mogao.A ovima u EU(gdje spadaju i ovi moji guzicari i kvislinzi iz RH)porucujem pamet u glavu i da dodu k sebi,dok jos imaju kome,jer kad se sibirski medo naljuti,bit ce kasno.(Samo sto cu i ja,veliki,ali veliki RUSOFIL naj.....ti ni kriv ni duzan. Ako nekad i dode do tog,nedaj boze Treceg svj.rata,jedno samo znam......Ja sam u RH ruski spavac..........(Ovo sad zvuci smjesno,ali..........).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *