Из Москве ПОРУЧУЈУ: Русија је усмерила борбу на ДВА ПРАВЦА

Iz Moskve PORUČUJU: Rusija je usmerila borbu na DVA PRAVCA

14 oktobra 2018

NATO izjavama o demonstraciji spremnosti da štiti Atlantik pokušava da predstavi Rusiju kao militarističku državu, izjavio je u subotu član Komiteta Državne dume Rusije za međunarodne odnose Anton Morozov.

– Atlantik može da bude spokojan. Niko mu ne preti – naveo je poslanik i dodao da su glavni napori Rusije usmereni na borbu protiv terorista na Bliskom istoku, dok SAD povećavaju svoje prisustvo u Istočnoj Evropi.Prema njegovim rečima, Vašington pokušava da predstavi Rusiju kao militarističku državu koja teži da pokori svet, iako u realnosti Moskva vodi potpuno drugačiju politiku.

U subotu je glavni komandant Ujedinjenih snaga NATO-a u Evropi Kertis Skaparoti izjavio da će američki nosač aviona „Hari Truman“ učestvovati u vojnim vežbama Alijanse u Norveškoj, kako bi pokazao Rusiji sposobnost SAD i njihovih saveznika da zaštite Atlantik.

Prema njegovim rečima, Rusija je počela da modernizuje svoju armiju, zbog čega su SAD i NATO dužni da održavaju svoju vojnu formu, kako bi nastavili da dominiraju u borbenoj sposobnosti.

Vežbe zemalja NATO-a u blizini ruskih granica „Jedinstveni trozubac 2018“ biće održane u Norveškoj od 25. oktobra do 7. novembra. U manevrima će učestvovati 50.000 vojnika.

KOMENTARI2 komentara

  1. Nina says:

    Anton Morozov ipak ne govori o dva pravca borbe Rusije, nego samo o jednom protiv terorista na Bliskom Istoku. Vežbe NATO-a su na severu kod Norveške a odatle baš dugačka je linija do Bliskog Istoka. ... U Istočnoj Evropi šta su sada isplanirali da rade naprimer u Ukrajini? Pravoslavni i turski patrijarh Bartolomej (iz Turske je iz Istanbula tj. iz Carigrada) dozvolio je sebi da se ujedini sa ukrajinskim raskolnicima i to u vreme kada se u Ukrajini odvija građanski rat. Kakav će biti dalji tok sukoba u Ukrajini za to ne treba biti prorok. Nemir naroda od ranije je podstican diranjem u pitanje jezika, a sada se sve više dira i u pitanje verskog identiteta. Samo u poslednje četiri godine bilo je preko 50 varvarskih zaposedanja pravoslavnih crkava u Ukrajini, a sada će toga tek biti. Uostalom vidoviti starac Zosima iz Donbasa za svog života predvideo je rat u Ukrajini, a umro je 2002 godine. Očevici kažu da jednom prilikom molio je Boga pečima: Gospode, ne daj mi da poživim do tog dana kada će krv zaliti celu Ukrajinu".

  2. Nina says:

    Ako savremeni pomodari izjednačavaju hrišćansku crkvu sa državom i nacijom što se inače podvodi pod jeres onda da li i Carigradska (Vaseljenska) patrijaršija treba da se zove Turska pravoslavna crkva? Carigradska patrijaršija smatra se prvom na listi jednakih pravoslavnih crkava, tako je od četvrtog veka. Ali šta je Carigradska patrijaršija danas u praksi? Sedište Carigradske patrijaršije je zapravo u Istanbulu, u nekadašnjem Carigradu koji pod takvim nazivom zvanično odavno ne postoji. Zatim smeštena je u Crkvi Svetog Đorđa koja je pravoslavni hram od 1600. godine, ali opet u nekadašnjem grčkom kvartu Carigrada koji se zvao Fanar. Crkva svetog Djordja opasana je visokim zidom i bodljikavom žicom, a tako se štiti od mogućih turskih napada. U periodu od 1993 do 2004 godine bilo je 6 bombaških terorističkih napada na patrijarha. Inače u Turskoj važi zakon da patrijarh ove crkve može da bude samo Grk rodjen u Turskoj i sa turskim državljanstvom što zbog ranijeg velikog grčkog iseljavanja iz Grčke stvara i problem kvalitetnih kadrova. Crkva koja je pod jakom kontrolom sekularne Turske države treba da bude i vaseljenska te da održava komunikaciju svih pravoslavnih crkava u svetu. Bez obzira na turska ograničenja postoji jak razlog zašto ona nije Turska pravoslavna crkva. U nadležnost Carigradske patrijaršije spada i Sveta Gora u susednoj Grčkoj što je najznačajniji deo njene nadležnosti, a takodje njoj pripadaju Finska pravoslavna crkva i Estonska apostolska pravoslavna crkva, ima eparhije i na drugim kontinentima izuzev Afrike. Dakle po Bartolomeju njegova Carigradska patrijaršija može da pokriva teritorije u više država i na više kontinenata, a Moskovsku patrijaršiju tj. RPC treba što više vraćati samo u Rusiju. Iz ovih činjenica i iz mišljenja Američkog State Departmenta jasno je da patrijarh Bartolomej učestvuje u zapadnom projektu derusifikacije Ukrajine. Ukrajina se derusifikuje u svim segmentima: privreda, trgovina, saobraćaj, informacije, ukida se ruski jezik, pa je tako i pravoslavna crkva u Ukrajini stigla na dnevni red. S obzirom na izuzetan i jedinstven značaj Svete Gore u pravoslavnom svetu kako bi bilo da Sveta Gora bude lišena uprave iz Istanbula iz Turske bez obzira što se ona formalno zove Carigradska tj. Vaseljenska patrijaršija, da nam za svaki slučaj Sveta Gora bude i deturcifikovana a i deamerikanizovana?!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *