ИЗ СРЕД РУСИЈЕ ШАМАР СРБИМА! Зашто браћо Руси?

IZ SRED RUSIJE ŠAMAR SRBIMA! Zašto braćo Rusi?

13 juna 2018

Albanka Era Istrefi, koja je slavu stekla igrajući polugola po oltaru, skrnavljeći do bola davno oskrnavljeni Hram Hrista Spasa u Prištini, otvoriće u četvrtak popodne Svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji pevajući na stadionu Lužnjiki zvaničnu himnu Mundijala! Bratski šamar iz Rusije svim Srbima a od brata najviše boli! Jer, zidine hrama Hrista Spasa u Prištini nisu samo zidine, one su srpski zid plača, one su spomenik hiljadama Srba proteranih sa svoje, kosovske zemlje, one su simbol mučeništva čitavog jednog naroda na kome Amerika i Britanija, Francuska i Nemačka godinama sprovode puku silu. Oni sprovode, a mi Srbi, braćo Rusi gledamo u vas!I, zašto sad braćo Rusi ovako? Nije valjda da niste znali KO će na stadionu Lužnjiki u četvrtak popodne na svečanosti koju će gledati ceo svet pevati zvaničnu himnu Prvenstva? Nije valjda da niste znali, kad ste odlučivali, ko je Era Istrefi? Ili možda niste vi odlučivali već neko drugi? Nije valjda da niste znali da ćete tim potezom uvrediti ne samo državu Srbiju, nego i svakog Srbina u kome je još imalo časti i duše ostalo?

Era Istrefi u hramu Hrista Spasa u Prištini pre četiri godine izvela je demonizovanu bogohulnu koreografiju, dosolila ranu svakom Srbinu i posebno svakom Srbinu sa Kosova. U hramu Hrista Spasa koji godinama pogane i skrnave njeni sunarodnici njena braća i sestre, isti oni koji su opoganili i oskrnavili gotovo pa svaku pravoslavnu svetinju na Kosovu, svako pravoslavno groblje od Mitrovice do Uroševca i Peći! Oni koji prekopavaju srpska groblja pa kosti posle bacaju paščadima da ih razvlače po Kosovu i Metohiji. Oni koji su opoganili i poslednji ćošak hrama Hrista Spasa u Prištini. Svojom koreografijom izvedenom u crkvi, Era Istrefi pridružila se svima njima. I ona je tim činom sa svojom braćom Albancima kopala po srpskim grobovima, mokrila po srpskim crkvama. Ako je to civilizacijski čin, ako nema bolje od nje da peva na stadionu Lužnjiki, onda kažite i vi da znamo! Oni drugi odavno su nam to već rekli.

A hram u Prištini je hram Hrista Spasa, isto kao i hram Hrista Spasa u Moskvi. Onaj u koji mi Srbi gledamo kao u svoje spasenje. Isti je hram u Prištini kao i vaš i naš u Moskvi. Samo što je naš opoganjen, oskrnavljen, samo što po njemu Era Istrefi igra sa svojom družinom polugola. Era Istrefi u hramu u Prištini uradila isto ono što su marta 2008. godine radila njena braća po kosovu paleći srpske crkve i lomeći krstove, gledali ste te snimke braćo Rusi.

Šta biste vi braćo Rusi rekli da neko pokuša da nešto slično izvede u vašem i našem hramu Hrista Spasa u Moskvi?

Dve nedelje od kako je objavljena vest da će ona koja je polugola igrala na oltaru naše svetinje pevati pred vama i pred čitavim svetom pitam se zašto i odgovor ne nalazim. Ne znam ni zašto država Srbija nije reagovala i pitala zašto, rekla da je to čin koji duboko vređa i pogađa i državu i svakog Srbina.

Ali, mi Srbi odavno spavamo, mi dremamo, mi smo odavno učesnici sopstvenog sloma i sopstvene sramote.

Jedno mi još nije jasno, i vama su braćo Rusi palili i skrnavili hramove, uvodili konje i volove u crkve, poganili svetinje, nije valjda da ste to već izbrisali iz kolektivnog sećanja i da ste zaboravili koliko to boli?

(Zoran Šaponjić / Iskra)

KOMENTARI21 komentara

 1. Vojna i ojdesve says:

  Pa zar nije vam jasno Josh. Svi gaze Hristov zakon, homosexual, pedofili, ubici, kockari, lazhovi, i.t.n. u oltaru pravoslaven, PA zarem nema takvih vladiki, popove, monahe, ....

  • Željko says:

   Shvatite da nitko nikome nije brat! Rusiji stalo do Srba, Nijemcima do Hrvata, Turcima do Bošnjaka, "velikom bratu" stalo do Albanaca, Sjeverno Makedonaca, Crnogoraca, Austriji stalo do Slovenaca, dajte ne budite smiješni jer samo osobni interesi postoje!

 2. SiNiša says:

  Bruka! Kao što je bruka i ponašanje "našeg" okupacionog predsednika, naročito u odabranom društvu srbomrzaca u Turskoj.

 3. da da says:

  zašto FSS nije javio fudbalskom savezu rusije ko je ta dronfulja i šta je radila u pravoslavnoj crkvi? nisu ništa rusi krivi..goveda lopovska iz našeg saveza snose krivicu što nisu javili rusima i zapretili da neće igrati svetsko ako ona bude pevala na otvorenju prvenstva..to je sigurno američko maslo da peva ta kurvettina šiptarska,samo da naude pravoslavcima..

  • N.Peric says:

   Gde su nasi borci za Kosovo ? Sto ne napuste prvenstvo svakako nece daleko sa plasmanom. ne mogu Rusi biti veci Srbi od nas samih.

 4. Taipova Češma says:

  F I F A - je zvanični organizator i gazda ovog vašara/maskarade,a Rusija je samo domaćin,koji nažalost mora da sluša gazdu.

 5. ARTILJERAC says:

  Sramota

 6. E.Lirsch says:

  Putin je komunista i u BOGA ne veruje. On je Lenjina izjednacio sa svevisnjim… Nije cudo.

 7. felixfaber says:

  Od Rusa ništa novo...Pa tudjmanu Jeljcin,a Mesiću Putin dodelise ordenje...Vekovima ista priča. Samo nas tupavi narod isto.

 8. Ognjen says:

  Da ova informacija može da dođe do svakog rusa ne bi tako bilo.

 9. Miroslav says:

  Svaka čast za tekst.

 10. Ivan Grozni says:

  Ima li logike u ovom clanku? Ako je Kosovo sastavni deo Srbije trebalo bi da nam je ponos da neko iz te Srbije peva himnu na otvaranju. Ako je doticna oskrnavila nase svetinje,a verujem da jeste, zasto nije procesuirana pred zakonom Srbije? Mozda bi nam bilo lakse da na KiM nema siptara. Ali, oni su tu. To je fakat sa kojim moramo racunati. Srbija mora da zna sta hoce, pre nego kaze sta nece. Na zalost ni sami ne znamo sta bi sa, i bez KiM.

  • Željko says:

   Interesantna vam je digresija, da dodam, Rusija nije priznala Kosovo, ali kako dotična pjevačica ide u Rusiju, sa putovnicom Kosova, znači Rusija "bratski" radi "iza leđa" Srbiji i da, znate li tko je najviše, više od Nijemaca, naoružavao Hrvatsku tijekom rata i koje među prvima Hrvatsku priznao u AVNOJ-evskim granicama, da Rusi!!

  • Jovo says:

   Svaka čast,slažem se u potpunosi.

 11. Pastrovic says:

  U Moskvi postoji vojna parada zbog pobjede nad fasizmom, a u isto vrijeme se i u Rusiji viori ustaski barjak. Sto jos treba da nam se dokaze da smo glupe mizerije, prodane duse i svi od reda - fasisti? Evo sam i ja nabavio pristupnicu, pa cu valjda i ja da budem NEKO?

 12. Bogomir says:

  Jel vam sad jasno zasto je pravoslavlje defetizam, zasto mrzim pravoslavne sovjete i njihovu elitu moskalje. U Moskvi je isto zlo kao i u Beogradu.

 13. Rođa says:

  Vladari iz senke, ujedno i gazde FIFE, diktiraju uslove kako bi na bilo koji način onemogućili održavanje svetskog prvenstva. Zna to dobro predsednik Rusije, kao i mi, obični smrtnici! Svaki posetioc svetskog prvenstva će videti kakva je danas Rusija. Da Rusija nije zemlja kako je svaka Zapadna zemlja prikazuje svojim stanovnicima. Da je Rusija zemlja puna "divljaka", nemaštine, da žive u "zemunicama" ... Već viđen "scenario"! N ebi me začudilo da noćas Ukrajina napadne Donbas, Lugansk, pa čak i Rusiju!!!

 14. Trn says:

  Gospodo, Rusija s tim nema veze. To organizuje i ko će pevati određuje FIFA. A FIFA je pre svega politička i biznis-korporacija koja sa sportom ima veze koliko i Šije ga Đura sa osvajanjem Meseca. Kosovo je najmlađa članica, a šiptarski lobiji vredno, neumorno rade. Jer FIFA je jedno nezajžljivo stvorenje. Setite se Sepa Blatera pa će vam sve biti jasno!

 15. deda mraz says:

  Bravo za rodju i trna jer to je sustina problema a ovi nasi komunisticki srbi odmah zapene na Rusiju jer su od 1945 god. uceni da mrze Ruse i Rusiju od zapadnog sljama koji ih je dove na vlast i nasankao naivne Karadjordjevice.Malo vise respekta za zemlju koja je dala 30 miliona zivota da bi nas i mnoge druge oslobodili od fasizma a ne kao amerikanci i lesinari englezi koji su dosli sa 200 hiljada vojnika samo da popljackaju sto je Hitler opljackao.

 16. Veljko says:

  Ja sam ocekivao da Jorgovanka napise nesto, onako iz duse namucene iz svetog Rima?

 17. Cp6a says:

  I šta je na kraju bilo?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *