ИЗ ШВЕДСKЕ ЈЕ УПРАВО СТИГАО ЈЕДАН БРОЈ који показује да ли је њихово контрирање ЦЕЛОМ СВЕТУ БИЛО ПОГУБАН ИЛИ ПАМЕТАН ПОТЕЗ

IZ ŠVEDSKE JE UPRAVO STIGAO JEDAN BROJ koji pokazuje da li je njihovo kontriranje CELOM SVETU BILO POGUBAN ILI PAMETAN POTEZ

21 maja 2020

Švedska ima najveći broj smrtnih slučajeva od koronavirusa po glavi stanovnika u proteklih sedam sadan u odnosu na bilo koju drugu zemlju na svetu.

Naime, u Švedskoj je taj procenat od 13. do 20 maja bio 6,08, što je gore nego u bilo kojoj drugoj državi – u Velikoj Britaniji je 5,57, Belgiji 4,28, Americi 4,11, Italiji 2,97, Španiji 2,62 i Francuskoj 2,26, prenosi Dejli mejl.Međutim, tokom pandemije, sve ove zemlje imale su veći broj smrtnih slučajeva po glavi stanovnika nego Švedska.

U Švedskoj su skoro polovina svih smrtnih slučajeva bili stanovnici domova za stare, pokazali su podaci koje je BBC-ju dostavila Švedska agencija za javno zdravstvo.

Prema podacima koje je objavila Agencija za statistiku Švedske, u aprilu je preminulo ukupno 10.458 ljudi, tako da je to najsmrtonosniji mesec u Švedskoj od decembra 1993. godine, kada je u epidemiji sezonskog gripa preminulo 11.057 osoba.

Zemlja je vrlo brzo odustala od restriktivnih mera karantina koje su uvedene u drugim državama Evrope, bazirajući svoj pristup u borbi sa epidemijom na principu odgovornosti.

Škole su otvorene za decu mlađu od 16 godina, zajedno sa kafićima, barovima, restoranima i drugim poslovnim objektima, a na građane je apelovano da poštuju mere fizičkog distanciranja.

U toku aprila ove godine, usled epidemije korona virusa, u Švedskoj je zabeleženo 10.458 smrtnih slučajeva, najviše od decembra 1993. godine.

Te godine Švedska je imala 97.008 smrtnih slučajeva ukupno, najviše nakon 1918. godine kada je pandemija španskog gripa odnela veliki broj života u zemlji.

Iz švedskog zavoda za statistiku navode da ne postoji zvanično objašnjenje za tako veliki broj umrlih decembra 1993. godine, ali napominju da je u to vreme vladala epidemija gripa.

Švedski pristup epidemiji bio je predmet kritike kako u zemlji, tako i u inostranstvu, a broj umrlih od COVID-19 u ovoj zemlji znantno je viši nego u susednim zemljama koje su uvele restriktivnije mere.

U Švedskoj je od početka epidemije zabeleženo 30.377 slučajeva zaraze korona virusom, od čijih je posledica do sada umrlo 3.698 ljudi.Istovremeno, u Geteborgu, čuveni plavo-beli tramvaji prestali su popodne da saobraćaju nakon što su zvaničnici sindikata vozača Komunal izrazili bojazan za zdravlje i bezbednost vozača tokom pandemije.

Komunal je saopštio švedskim medijima da nisu svi vozači bili odvojeni od putnika i da su ih primoravali da rade na linijama gde je bilo mnogo ljudi.

Korijere dela sera podseća da je švedska vlada donela odluku da ne uvodi blokadu kao što su to učinile mnoge evropske države u borbi protiv korona virusa, već se oslanjala na individualnu odgovornost ljudi, tražeći od njih da ostanu kod kuće ako su bolesni i da na otvorenom prostoru budu na bezbednoj međusobnoj razdaljini.

Najveći broj kompanija u Švedskoj nije prestao sa radom usled pandemije virusa kovid-19, dodaje list.

KOMENTARI12 komentara

 1. triglav says:

  hm, "švedski pristup" je vrlo inovativan te interesantan: "za decu mlađu od 16 godina [otvorene su škole], zajedno sa kafićima, barovima, restoranima i drugim poslovnim objektima". tako to treba! ;)

 2. padre says:

  I šta vam je pokazao?Samo to, da je i grip počeo da hara!

 3. test01 says:

  Laz i propaganda ! Kako se to broj odjednom popeo ispod 1% na 6% ? Pa prosto, papir trpi sve i mediji su pod kontrolom duboke drzave. Sta je bilo sa Belorusijom, nikada nisu prestalida rade i imaju najmanji broj smrtnih slucajeva. Sve je ovo PROPAGANDA !!!

  • Slobodanka says:

   Belorusija je spremnije dočekala ovaj problem, ona je jednostavno nasledila iz bivšeg SSSR bolji zdravstveni sistem ali i praksu da preduzima druge mere za suzbijanje zaraza. Od početka epidemije u Belorusiji je postojalo organizovano testiranje stanovništva, zatim zdravstveni sistem i bolnice u startu su bile bolje organizovane, nego naprimer naše. Takodje 01. aprila obratili su se Rusiji za pomoć da još adekvatnije reaguju. Država koja odmah ima veću spremnost može sebi da dozvoli komotnije mere. Dok mi smo tek u drugoj polovini epidemije počeli da ostvarujemo veći broju testiranih. Zvali smo i mi Rusiju u pomoć da "kupaju" naše bolnice. Koliko god da testovi nisu precizni, ali kad se uzmu zajedno simptomi i rezultati testa onda je to već nešto ozbiljnije, brže se reaguje, brže se kreće u lečenje. Iz istih razloga Slovačka je dobro prošla, zapravo ona još bolje stoji od Belorusije, ali imala je i nešto strožije mere.

  • Slobodanka says:

   Još nešt. Zato što nisu uveli strožije mere u Belorusiji evo već skoro mesec dana nema pada epidemije. Svaki dan počev od 23 aprila iskazuju preko 800 ili preko 900 novozaraženih. Poslednji dnevni podatak o broju zaraženih +945. Dok u Rusiji je nešto kasnije počela epidemija i od 12 maja vidi se postepeni pad zaraženih, epidemija je u opadanju. Ukupan broj dosad zaraženih 33.371. Belorusija izgleda ide na sticanje kolektivnog imuniteta te će i nešto duže trajati epidemija u toj zemlji. Ne zna se dokle jer zasad ne vidi se ni padanje broja zaraženih a to znači da kraj epidemije je daleko. Za razliku od Švedske, a pogotovu od V. Britanije koja je to isto htela da sprovede, njoj to zasad izgleda ide od ruke, bar po podacima koje iskazuje Belorusija dosad uukupno mrlih ima 185.

   • test01 says:

    Belorusija: 34,303 slucajeva i 190 smrtnih slucajeva. Za svedsku su odjednom promenili brojke - ogromni skok !!... kako je to moguce? Statistika i papir sve trpi! Zavisi kako se broji i vec je odavno jasno da se uveliko manipulise sa ciframa (iz istog centra). Eno i onaj Englez sto je bio glavni u analizi koja je koristena da se proglasi pandemija je podneo otkaz- zavrsio je posao i uzeo pare. Inace radi za Gejtsa i duboku drzavu vec godinama i svi proracuni za prosle viruse su mu bili isti - po narudzbi. Zavrsio je svoj posao i sada je neupotrebljiv ali su uspeli da izazovu svetsku ekonomsku krizu itd.

 4. doktrina soka says:

  Sve su to spinovane lazi,nitko me ne moze uveriti u ovu pandemij.Pandemija je nastala kada su berze u Americi pale na nulu,a tu su vezane sve drzave preko FED i Svetske banke,to je krvotok svetske privrede,nema drzave koja nije fin. povezana sa americkom kockarnicom,jos od 2ww.I zato je sva privreda stala,CO VIDI, VIDI.Lagati se vise ne mnoze i sledi fin. zemljotres kakav nije viden od postanja sveta. Spremajte osnovnu hranu, koj ima neogranicen rok,i vatajte se sela, dok imate para.

  • Slobodanka says:

   Najlepše bi bilo da je sve laž, ali nije sve laž. Ne idi iz krajnosti u krajnost. Takozvana pandemija kao dogadjaj treba da sakrije prave uzroke propadanja neoliberalnog kapitalizma. Epidemija postoji i najverovatnije je neprirodna tj. veštački je nastala mutiranjem virusa u laboratoriji, i namerno je puštena. Ali ona postoji bez obzira kako je nastala. Zatim su na to dodali još i preterano informisanje. laganje i medijsko zastrašivanje te su time još više povećali dogadjaj. Na osnovu svega toga računali su da ići će prodaja njihovih vakcina kao alva. Vakcina moguće je već postoji ali to zasad ne objavljuju jer čekaju da raja bude dovoljno pripremljena. ... Pa još i ovo se dešava > Širenje 5g mreže? SAD ima najveću i najgušću 5G mrežu, a istovremeno ima najveći broj zaraženih i umrlih od korone. Da li je virus krivac za sve ili sakrivaju koliko je štetna ta mreža.

   • Rista says:

    Pošto tako dobro teoretišete, da vam dam jedan pomalo čudan podatak, ali bez detalja. Imate vi kanale preko kojih ćete bar približno saznati šta se ustvari događa. Ja nemam dovoljno "prava" da se mešam, pa tako nisam to ni spominjao. (Pre svega bih vas zamolio da ne taktizirate previše, jer ste dobar taktičar i mnogi ne obrate pažnju. Ne radi se ni o kakvoj epidemiji kako vi navodite, nego o pandemiji a razlika je ogromna) To onako usput, a sada evo vam čudnog podatka. Bez ikakvog objašnjenja, jedna od najjačih američkih i svetskih telefonskih kompanija je početkom maja kratko i nejavno objavila da od kraja Maja ukida 5G i vraća se na 4G. Ne znam zašto, ali odmah sam se setio Huaveija i sankcija, kao i "pregovora" sa Kinom u drugoj polovini prošle godine koji su završeni potpunom tišinom i neprijatnim povlačenjem Kine iz javnosti sveta, a to se pomalo čudno vidi i za gotovo sve korona mesece. Huaveji je inače trenutno najjači i najmoćniji 5G borac na svetu i on se takođe povukao iz javnosti. Kina je takođe jedan prostor gde je 5G najmoćniji i najrazvijeniji, bar po mojim shvatanjima i bez obzira što vi to tvrdite za Ameriku. Ovo što sam dodao u drugom delu komentara je malo neplanski dodato, jer bih želeo da izbegnete pristrasnost ako dođete do nekog zaključka i ako nam budete pisali o sličnim događajima. Kažem, ja nemam "prava" da puno talasam u ovoj oblasti ali ću rado pratiti shvatanja drugih. Molim vas nemojte da se upuštate u opise kako padaju pečene ševe sneba, jer to je ipak malo preterano čak i za ekstremne rodoljube. Vi ipak ne spadate u ektremni deo, što jeste pohvalno.

   • test01 says:

    Virus postoji - npravljen je u laboratoriji i pusten je na razlicitim mestima i razlicite strukture = zato smrtnost varira. KINA ima najvecu 5G infrastrukturu (i najvecu kontrolu nad narodom)! Ovo nije Pandemija a bogami ni epidemija posto MNOGO vise naroda umre od obicne gripe Iinfluenze - virusa corona)!!! Lazu sa statistikom i prave experiment nad svetskom populacijom sa ovom izolacijom, maskama itd. Kao kad dresiras psa. Najveca mi je muka to sto zele da izoluju i cipuju decu, da ne mogu ni da se igraju zajedno (social distancing). To je DRESURA najgore vrste!!! Pogledajte samo sta taj Facebook radi. I niko da ih tuzi .... Narod je definitivno stoka !

 5. Rista says:

  Šta ja mogu što sam bio u pravu. Počelo je zasipanje kontradiktornim vestima prepunim kojekakvih laži i kojekakvih istina a sve u cilju da se ne sazna prava istina i što je još značajnije, da se stvori prostor koji je jednostavan za donošenje kratkotrajnih a naročito promenljivih i primenljivih zaključaka. Sve to daje mogućnost davanja prilagodljivih izjava spram potrebe trenutka. I jedne i druge grupe velikih ljudova. Prva grupa su koronisti i grešni antikoronisti, druga grupa su političari i STRUKA. U tim mutnim vodama koje puni uzbuđenja i žurbe stvaraju svi redom, na kraju će se svi velikani usaglasiti. Koronisti su već podržani od vojske, političara, policije i medija, antikoronisti će prilagoditi svoje stavove da bi izbegli streljanje, političari će se pozivati na struku i tako potpuno izbeći krivicu, a struka...struka je poslužila svrsi i neće je niko ni taknuti. Vuci siti, ovčurine na broju a istina odletela u raj. Teško da ćemo je ikad vratiti nazad. Ovom svetu ni Bog više ne može pomoći. Međutim, paralelno sa ovim muvanjima krenula je i tek će se rasplamsati i prava bitka zbog koje je, NE korona, nego pandemija i osmišljena. Pokazalo se više nego jasno, toliko jasno da je preveliko da se sagleda od siline bljeska, KORONA UOPŠTE NIJE BILA VAŽNA ALI PANDEMIJA JESTE. Korona je samo poslužila svrsi, kao i odani članovi struke. I ja sam na početku pomalo lutao i sumnjao u koronu, koja bez obzira da li je veštačka ili prirodna ipak postoji ali je nevažna i tek negde mesecipo dana kasnije sam shvatio da i ne postoji neka striktna definicija korone, da korona čak i nije toliko opasna, ali PANDEMIJA jeste. Svi su toga prilično svesni već sada, a pošto ta istina već stupa na scenu, nema potrebe zamarati se. Prva faza korone je pandemija, druga faza korone je prestanak pandemije a to je bilo lako i programirati i izvesti a treća faza je najteža i gola je istina koja će nam otkriti uzroke pandemije. Ne korone, nego pandemije. Kažem, već je krenulo i ostaje nam samo da posmatramo ko će biti raščerečen. Korona uopšte nije bila bitna, ali će i dalje služiti svrsi kao podrška neophodnoj pandemiji. Zašto je bila neophodna, ne znam, ali nadam se da ćemo uskoro saznati.

  • test01 says:

   Odlican komentar ali sumnjam da cemo istinu ikada saznati mada je ona vidljiva sto mi se najvise gadi! Uspeli da sruse svetsku ekonoiju i izazovu nevidjenu ekonomsku krizu i STRAH (posledice tek treba da osetimo)! Pokusali su i da skinu nekoliko drzavnika kao Putina i Trumpa mada sada imam veliku sumnju i za koga oni rade! Bil Gajts je isplivao i beskrupulozno pokazao ko je i sta im je glavni cilj, takozvana vakcina (RESENJE na stvorenu krizu) treba da posluzi da se "cipuje" citava svetska populacija i da se ubrizga ko zna sta drugo - znaci potpuna KONTROLA ljudi a posle toga bogami i desetkovanje populacije i svodjenje na tzv zlatnu milijardu. Ne znam da li je moguce da se odredjenim frekvencijama (dostupne sa 5G) utice na mutiranje celija (primer ovog virusa - sadrzi RNK kodove u sebi koji se mogu programirati?). Obrazovan sam ali ne razumem ovu oblast ali se uvek setim Tesle i mislim da je bio u pravu! Ovo je tehnologija na kojoj je on radio ali je zloupotrebljena kao I HARP itd

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *