ИЗ ШВЕДСKЕ СТИЖЕ НОВА ШОK ОДЛУKА! Поново су се супроставили целом свету, ЕВО О ЧЕМУ ЈЕ САДА РЕЧ

ИЗ ШВЕДСKЕ СТИЖЕ НОВА ШОK ОДЛУKА! Поново су се супроставили целом свету, ЕВО О ЧЕМУ ЈЕ САДА РЕЧ

23 октобра 2020

Старији градани у Шведској не морају више да се изолују, саопштила је данас шведска влада, указујући на ниже стопе заражених од Kовид-19 него на пролеће и све већи данак на ментално здравље код старијих особа.

Одлука о ублажавању мера код старијих особа донета је у тренутку док земље широм Европе поново намећу ограничења хватајући се у коштац са растућим бројем новозаражених, док је шведска Здравствена агенција саопштила да у тој земљи нема доказа о другом таласу, пренео је Ројтерс.Шведска је заузела другачији приступ у односу на већину других европских земаља у борби против пандемије, ослањајући се на добровољне мере за промоцију социјалне дистанце, мада је изоловала домове за старе након високог нивоа смртности међу корисницима.

Иако је током последњих недеља у Шведској порастао број нових случајева Kовид-19, он је и даље на нижем нивоу у односу на број становника него у многим другим европским земљама, где се свакодневно бележе нови рекорди.

У Шведској је регистровано укупно око 107.000 случајева корона вируса и око 5.900 преминулих.

У среду је забележено 975 нових случајева и седам смртних случајева, што је знатно мање него на врхунцу епидемије током пролећа.

Шведска министарка здравља Лена Халенгрен изјавила је да је Агенција за јавно здравље одлучила да за старије и оне из посебних ризичних група важе исте препоруке као и за остало становништво.

До сада је онима са преко 70 година саветовано да избегавају физичке контакте и јавни превоз, да не одлазе у продавнице и у друга јавна маста, међутим сада старији треба да се понашају у складу са општим саветима за све Швеђане – избегавају велика окупљања, остану код куће на први знак обољевања и одржавају социјалну дистанцу.

KOMENTARI5 коментара

 1. 1389 says:

  Pametan narod, zašto mora da slušaju priču: gde Turci tu i mali Mujaga, dosta je bilo praćenja i slušanja Unije i Sveta, neka se svaka država odluči po svoje, za dobro svoje nacije...

 2. Avangard-Kinzal says:

  ...umesto da budu ko sav normalan svet,jelte 😁😁😁raspojasani su Šveđani jer nemaju dr.Konja da ih podučava😂😂😂😂😂😂...ali napašće njih "nevidljivi neprijatelj" preko " bioloških terorista" posebno ako ne poštuju "socijalnu distancu" 😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

 3. Jedite kod Džoa says:

  U Srbiji takođe nema dokaza o drugom ili je to možda već treći talas? Mi smo već razvili imunitet krda, jer se prema nama i ponašaju kao sa stokom. Ukoliko naš socijalni nivo bude spao na čeprkanje po kontejnerima onda više nećemo ni razmišljati o virusu - logično, jer u kontišima ima toliko bakterija i virusa da onaj koji preživi to jeste ili bos - ili hadžija. Majku svoju.

  • Olja says:

   Mi smo razvili MENTALITET STADA, na šalost pre nego ,,imunitet krda"!Od šale na taj račun došli smo do naroda koji špijunira susede, prijavljuje ,,kršenje mera", napadamo se zbog maski, Bože sačuvaj!

 4. Mir brate mir says:

  Pod hitno upozorite aktuelnog predsednika Švedske da mu se sprema obojena revolucija. I Lukašenko se isto tako zezao sa koronom i eno šta je dobio?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u