ИЗ ШВЕДСKЕ СТИЖЕ НОВА ШОK ОДЛУKА! Поново су се супроставили целом свету, ЕВО О ЧЕМУ ЈЕ САДА РЕЧ

IZ ŠVEDSKE STIŽE NOVA ŠOK ODLUKA! Ponovo su se suprostavili celom svetu, EVO O ČEMU JE SADA REČ

23 oktobra 2020

Stariji gradani u Švedskoj ne moraju više da se izoluju, saopštila je danas švedska vlada, ukazujući na niže stope zaraženih od Kovid-19 nego na proleće i sve veći danak na mentalno zdravlje kod starijih osoba.

Odluka o ublažavanju mera kod starijih osoba doneta je u trenutku dok zemlje širom Evrope ponovo nameću ograničenja hvatajući se u koštac sa rastućim brojem novozaraženih, dok je švedska Zdravstvena agencija saopštila da u toj zemlji nema dokaza o drugom talasu, preneo je Rojters.Švedska je zauzela drugačiji pristup u odnosu na većinu drugih evropskih zemalja u borbi protiv pandemije, oslanjajući se na dobrovoljne mere za promociju socijalne distance, mada je izolovala domove za stare nakon visokog nivoa smrtnosti među korisnicima.

Iako je tokom poslednjih nedelja u Švedskoj porastao broj novih slučajeva Kovid-19, on je i dalje na nižem nivou u odnosu na broj stanovnika nego u mnogim drugim evropskim zemljama, gde se svakodnevno beleže novi rekordi.

U Švedskoj je registrovano ukupno oko 107.000 slučajeva korona virusa i oko 5.900 preminulih.

U sredu je zabeleženo 975 novih slučajeva i sedam smrtnih slučajeva, što je znatno manje nego na vrhuncu epidemije tokom proleća.

Švedska ministarka zdravlja Lena Halengren izjavila je da je Agencija za javno zdravlje odlučila da za starije i one iz posebnih rizičnih grupa važe iste preporuke kao i za ostalo stanovništvo.

Do sada je onima sa preko 70 godina savetovano da izbegavaju fizičke kontakte i javni prevoz, da ne odlaze u prodavnice i u druga javna masta, međutim sada stariji treba da se ponašaju u skladu sa opštim savetima za sve Šveđane – izbegavaju velika okupljanja, ostanu kod kuće na prvi znak oboljevanja i održavaju socijalnu distancu.

KOMENTARI5 komentara

 1. 1389 says:

  Pametan narod, zašto mora da slušaju priču: gde Turci tu i mali Mujaga, dosta je bilo praćenja i slušanja Unije i Sveta, neka se svaka država odluči po svoje, za dobro svoje nacije...

 2. Avangard-Kinzal says:

  ...umesto da budu ko sav normalan svet,jelte 😁😁😁raspojasani su Šveđani jer nemaju dr.Konja da ih podučava😂😂😂😂😂😂...ali napašće njih "nevidljivi neprijatelj" preko " bioloških terorista" posebno ako ne poštuju "socijalnu distancu" 😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆

 3. Jedite kod Džoa says:

  U Srbiji takođe nema dokaza o drugom ili je to možda već treći talas? Mi smo već razvili imunitet krda, jer se prema nama i ponašaju kao sa stokom. Ukoliko naš socijalni nivo bude spao na čeprkanje po kontejnerima onda više nećemo ni razmišljati o virusu - logično, jer u kontišima ima toliko bakterija i virusa da onaj koji preživi to jeste ili bos - ili hadžija. Majku svoju.

  • Olja says:

   Mi smo razvili MENTALITET STADA, na šalost pre nego ,,imunitet krda"!Od šale na taj račun došli smo do naroda koji špijunira susede, prijavljuje ,,kršenje mera", napadamo se zbog maski, Bože sačuvaj!

 4. Mir brate mir says:

  Pod hitno upozorite aktuelnog predsednika Švedske da mu se sprema obojena revolucija. I Lukašenko se isto tako zezao sa koronom i eno šta je dobio?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *