ИЗА ЛАЖНОГ ПОКУШАЈА АТЕНТАТА НА МИЛА ЂУКАНОВИЋА стоје агенти хрватске службе!

IZA LAŽNOG POKUŠAJA ATENTATA NA MILA ĐUKANOVIĆA stoje agenti hrvatske službe!

12 novembra 2016

drustvo-sa-kafe-960x509-768x407

Sve se radi na nivou spektakla gde se gledalištu treba konstantno skretati pažnja sa bitnih na nebitne stvari svakodnevnim bombastičnim naslovima što za posledicu prirodno ima prezasićenost i pasiviziranje stanovništa radi lakšeg održavanje statusa kvo.

Dok se režimski mediji u Srbiji i regionu bave prepisivanje tuđih medijskih spinova i prenošenjem izjava crnogorskih zvaničnika po pitanju pokušaja atentata na Mila Đukanovića mi ćemo sa našim čitaocima podeliti nešto više od toga.

Igrati na pokušaj atentata u trenucima izbora i izborne šutnje u Crnoj Gori je prvoklasna manipulacija koja treba osigurati “pravi” rezulta na izborima. Međutim krajnji cilj te operacije je puno širi.

Mnogi lokalni i regionalni mediji već su ubedili dobar deo svog čitateljstva da iza pokušaja “atentata” na Mila Đukanovića stoje Srbi i Rusi jedino što za takve tvrdnje još uvek ne postoje materijalni dokazi osim verbalnih aklamacija predstavnika režima Mila Đukanovića.

Za sada krunski svedok ovog navodnog pokušaja atentata na crnogorskog premijera Mila Đukanovića je izvesni Aleksandar Sinđelić koga još nazivaju i Alija Sinđelić. Sinđelić je pre desetak godina robijao u Spužu kada je zavrbovan za ANB Crne Gore.

Čime se Aleksandar Sinđelić bavio uoči izbora u Crnoj Gori ?  Sinđelić se bavio pozivanjem predstavnika srpskog četničkog pokreta iz Srbije i Republike Srpske da dođu u Crnu Goru “baš slučajno” dva dana pred crnogorske izbore radi dogovora i zajedničkog odlaska na ratište u Ukrajinu gde bi se borili na stani pro-rusa. Za podsticaj da do takvog susreta dođe u Crnoj Gori baš u tom vremenskom periodu, Aleksandar Sinđelić je nudio i finansijsku nadoknadu, prenosi vođa srpskog četničkog pokreta Bratislav Živković.

Međutim predstavnici srpskog četničkog pokreta i Bratislava Živkovića koji već imaju iskustvo na ukrajinskom ratištu (o čemu su pisali mnogi bošnjački portali) nisu poverovali rečima Aleksandra Sinđelića, tj prepoznali su da je u pitanju nekakva nameštaljka, te se nisu odazvali ovom pozivu da odu u Crnu Goru radi: “zajedničkog odlaska u Ukrajinu na ratište”.

Na sličan način se radilo sa bivšim komandantom srpske žandarmerije Bratislavom Dikićem koji je trenutno u pritvoru u Crnoj Gori, kome su prilikom dolaska u Crnu Goru pokušali da nameste da svrati na kafu u jedan objekat u kojem je već bilo doneseno oružje kako bi se napravila veza i dokaz za njegovo hapšenje zbog: “pokušaja atentata”. Bratislav Dikić nije svratio u taj objekat, ali je svejedno uhapšen, jer je to bio deo plana.

Aleksandar Sinđelić međutim nije bio sumnjiv crnogorskim istražnim organima nakon “pokušaja atentata”, sve do objavljivanja jedne fotografije na internetu koja otkriva nešto više, nego što bi trebalo. Donosimo fotografiju čije objavljivanje je motivisalo režim u Crnoj Gori da hitno traže Aleksandra Sinđelića i da mu pruže zaštitu kao saradniku Agencije za Nacionalnu Bezbjednost Crne Gore:

Fotografije iz Rusije na kojoj u istom društvu sede: Radomir Počuča operativac dela srpske službe bezbednosti pod kontrolom SAD-a (Levo),  Aleksandar (Alija) Sinđelić – ANB Crne Gore (sredina) i Vjencislav Bujić NATO lobista (desno). Naravno ta fotografija je već nekoliko godina stajala daleko od očiju javnosti na profilu Aleksandra Sinđelića na jednoj ruskoj društvenoj mreži gde je on sam sebe plasirao kao tzv. ruskog borca i simpatizera Rusije.

U Međuvremenu Radomir Počuča je proteran iz ruskog dela Ukrajine nakon saznanja da se bavio prikupljanjem podataka o srpskim dobrovoljcima koje je čekao sudski proces po povratku u Srbiju zbog saznanja da su tamo boravili u tom svojstvu, kao i drugim subverzivnim radnjama na terenu uperenih protiv sigurnosti DNR (Donjecke Narodne Republike).

Onog trenutka kada je ta fotografija objavljena na facebook profilu jednog časnog i odlikovanog srpskog dobrovoljca Dejana Berića čije objave srpski patriotski portali često objavljuju na svojim stranicama, za manje od 24 sata crnogorski MUP je tražio Aleksandra Sinđelića da bude izručen Crnoj Gori radi “rasvetljavanja pokušaja atentata” na Mila Đukanovića.

Zapravo radilo se o tome da je Aleksandar Sinđelić munjevito sklonjen na sigurnu lokaciju u Crnu Goru kako srpski istražni organi ne bi bili u prilici da ispitaju vezu Aleksandra Sinđelića sa NATO lobistom Vjencislavom Bujićem, koji je već pokušao da se infiltrira u mnoge srpske patriotske grupe i udruženja u poslednje dve godine.

Vjencislav Bujić i danas živi i radi u Beogradu odakle vodi jedan pro-NATO sajt odakle se plasiraju medijski spinovi sa zadatkom da potkopaju ulogu Rusije u svetu i regionu i prikažu je onako kako njegovim NATO finansijerima to najviše odgovara.

Sa obzirom na veoma prisne materijalno-finansijske odnose između organizacije NATO-a i NATO lobista u Crnoj Gori, ne treba očekivati da će Aleksandar Sinđelić u skorije vreme biti ispitan po pitanju njegovih veza sa NATO lobistima, o njihovim zajedničkim finansijama, kao ni po pitanju njegovog zadatka da za račun svojih poslodavaca obezbedi “rusku vezu” u ovom montiranom slučaju kao i pokušaja uvlačenja u sve to i boraca koji su već prošli ukrajinski ratište boreći se na strani Rusa.

To je pozadina o krunskom svedoku tzv. pokušaja atentata na Mila Đukanovića.

Aleksandra Sinđelić jeste krunski svedok, ali po pitanju veza između crnogorskog režima, NATO lobista i njihove operacije:  “Atentat” kojom su trebali da u svoj propagandni spin uvuku i optuže srpske patriote, a pre svega srpske rusofile, čime bi se obezbedila tzv:”ruska veza” u ovom montiranom slučaju.

Srpska služba bezbednosti (BIA) bi trebalo da traži nazad od Crne Gore Aleksandra Sinđelića kako bi se rasvetlila pozadina ovog slučaja, ali sudeći po tome da srpska služba kao takva ovih dana ne postoji, do toga verovatno u skorije vreme neće ni doći.

BBN

KOMENTARI4 komentara

 1. Zagrebački pašaluk says:

  KO BI UOPŠTE I VEROVAO TAKVOJ BAJCI ??? PA SVE JE JASNO KO RADI SRANJA PO SVETU-SAD I NJIHOVE SLUGE NA BALKANU KAD JE REČ O SRANJIMA OVDE.

 2. Mitar says:

  Kakvi seljaci, vidi im samo face! Treba vremena da se analiziraju ovi junaci. Neko ima je nekada rekao da su opasni, pa se ufurali u filmske uloge.

 3. Pobeda says:

  Pa neko stoji sigurno, medutim poenta je da je to sve namesteno da bi se optuzila opozicija za to i pokrali izbori.

 4. maksa says:

  pocuca, zanimljivo je pricao na balkan info kanalu kao nevinasce. ko to zna sta je bilo na kraju, ko tu za koga radi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *