ИЗАБРАН КОМЕСАР ЗА КОСОВО: Шиптари славе! СЛЕДЕ ТЕШКА ВРЕМЕНА ЗА СРБИЈУ

IZABRAN KOMESAR ZA KOSOVO: Šiptari slave! SLEDE TEŠKA VREMENA ZA SRBIJU

14 novembra 2019

Predstavnici političkih stranaka u Prištini egzaltirani su današnjim izborom Nemca Petera Bajera za izvestioca Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PS SE) za KiM i ističu da isključivo njihovom zaslugom, lobiranjem i protestima nije izabran Rus Aleksej Kondratjev.

Bajeru je na izboru prvi čestitao lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa, koji je izrazio uverenje da će on braniti interes tzv. Kosova.Mustafa je naveo i da je izbor Bajera dobra vest za KiM i veoma važna za građane.

Podsetio je da je Bajer tokom poslednje posete Prištini, kada je boravio i u DSK-u, 3. septembra ove godine, ponovio opredeljenje da podrži Prištinu u svim budućim procesima.

I potpredsednik odlazeće prištinske vlade Enver Hodžaj pozdravio je izbor Bajera, uz četitku na nemačkom jeziku.

„Čestitamo na izboru izvestioca za tzv. Kosovo u Savetu Evrope. Radujemo se daljoj saradnji“, napisao je Hodžaj na svom tviter nalogu.

Prištinski Zeri piše da je samo zahvajujući protestu Prištine i lobiranju kosovske delegacije izbegnut izbor ruskog poslanika u PS SE, Kondratjeva, za kojeg tvrde da je bivši ruski špijun, a sada član EP.

Navode i da je Kondratjev izrazito prosrpski orijentisan i pristrasan.

I Ahmet Isufi iz Alijanse za novo Kosovo pozdravio izbor Bajera, uz podsećanje je on bio protiv ideje promene granica i veliki pobornik liberalizacije viznog režima za tzv. Kosovo.

(Tanjug)

KOMENTARI6 komentara

 1. petrovgrad says:

  Šiptari veruju jedino Nemcima, Amerima ne veruju. Ameri su im uništili tradiciju, porodicu, običaje.

 2. Kosovac says:

  Šta je taj Savet Evrope? To je neka jebivetarska organizacija u kojoj su svih 28 članica EU, Rusija, Srbija i još neke prišipetlje, ukupno ih ima 47. Zvučno ime, a pošto koriste demokratske principe, Srbija je uvek nagužena zato što brojčano ima više neprijateljski raspoloženih članica. I one koje nisu neprijateljske, one moraju da slušaju zna se koga i demonstriraju svoje neprijateljstvo. Šta će nam to učlanjenje, da sami dobrovoljno istežemo vrat i idemo mečki na rupu? Alijansa nije. Zašto nisu izabrali Rusa za komesara? Pa da se Rus ne bi blamirao kao ono Jelcin korpus delikti, on je prepustio Nemcu da vodi ceo realiti. ……….Zašto moramo da slušamo taj „Savet Evrope“? Onaj satrap koji se zove „Evropski Savet Evropske Unije“, on je nešto drugo, iza njegovih leđa maršira NATO, MMF, i ostala opasna bulumenta. „Priča tiho, i vodi psa sa sobom“. A ovaj Savet gde su nas učlanili naši demokratski izabrani rukovodioci, on uopšte nema izvršnu vlast, ispada da zamajava ono lud zbunjenog. E kada bi Srbija slučajno dala kontru Savetu, onda bi se odmah našla izvršna vlast NATO, FRONTEKS, sankcije. I šta će nam taj „komesar“ uopšte, niko ga nije zvao. Mislite da je Vučić izdao zemlju zato što je neki aparatčik komesar napisao povoljan izveštaj? Ne, Vučić izdaje Srbiju zato što mora da sluša instrukcije koje mu iz komesarske torbe dolaze iz Tajne Stranke. Ta stranka je dosta Duboko.

  • milorad2 says:

   kosovac opusti se brate i nabavi par zolja.TO će da slušaju ne samo u savetu evrope nego i šire.

   • Kosovac says:

    Kako se održava palata Saveta Evrope? Kako primaju plate aparatčiki? Evropske plate? Sve to od sirotinje Srbije. Eh, da nije poslovna tajna, pa da znamo koje su to pare. Ništa, trebali bi biti srećni što nije više.

   • Kosovac says:

    Kada smo kod Zolja, imao sam ranije ideju da gađam ove avione što puštaju kemtrejlsove, za kaznu. U zlo doba sam se setio da možda nisu to hemitrejlsovi, nego neko novo ekološko bio-gorivo, pa nisam hteo da grešim dušu za svaki slučaj.

 3. Kosovac says:

  Komesar za Kosovo. …..Ne mogu da se setim šta je to. …..Da nisam to „komesar“ izabrao onomad kada sam bio pijan?.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *