ИЗДАТА НАРЕДБА да се све америчке нуклеарне подморнице хитно врате у базе – ШОKАНТАН РАЗЛОГ

IZDATA NAREDBA da se sve američke nuklearne podmornice hitno vrate u baze – ŠOKANTAN RAZLOG

25 novembra 2021

Američka mornarica izdala je retku naredbu o zabrani dalje plovidbe za sve podmornice na nuklearni pogon. Svim podmornicama na nuklearni pogon u američkoj mornarici naređeno je da odmah prekinu plovidbu i vrate se u svoje vojne baze.Naredba podrazumeva momentalno otkazivanje svih misija u svim regionima sveta, što je izazvalo mnoga pitanja.

Prema informacijama do kojih se došlo, komanda Ratne mornarice SAD naredila je svim nuklearnim podmornicama na moru da odmah prekinu svoje misije i odu u pomorske baze.

Povod za to bile su neke informacije koje su se saznale kao rezultat istrage incidenta sa sudarom američke nuklearne podmornice „Konektikat“.

O ovome nema detalja, međutim, prema različitim izvorima, reč je o reviziji navigacionog programa, kao i o nekim nedostacima uočenim u dizajnu nuklearnih podmornica u službi američke mornarice.

Ranije su postojale nepotvrđene informacije da se incident sa sudarom nuklearne podmornice „Konektikat” može dovesti u vezu sa hakovanjem navigacionih sistema nuklearne podmornice, pošto na tom mestu nisu primećeni podvodni objekti sa kojima bi mogao da se dopusti sudar.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. Gagi says:

    U ovom novom okrsaju ce pobediti onaj ko prvi unisti protivnicke satelite. Tada ce sva ta ogromna tehnika biti neupotrebljiva i bespomocna. One drzave koje su uvele digitalizaciju i savremeni nacin poslovanja ce takodje strasno stradati. Samo ce se jednog dana ekrani zabeleti, nece vise biti racuna u bankama, drzavne ustanove staju jer su sve presle na "savremeni" sistem rada. Bice kao u kamenom dobu dok se sve ponovo ne uspostavi i dovede u normalu, ako bude moglo. Nadam se da su ozbiljni ljudi u drzavi preduzeli mere predostoznosti i drzavne podatke kopirali i sacuvali u rezervnim serverima.

  2. See Y Leter Aligeder says:

    Bofl roba i navigaciona elektronika za koju je neka jebena firma uzela ogromne pare jednostavno nije pouzdana a može da izazove nuklearnu katastrofu i to ne na samo jednoj podmornici zato go back dear americans nema vama pomoći. Idite kući i čekajte uskoro će da vas potopi okean pa ćete doći da molite pred mečkina vrata, tamo gde se sada duvate sa tom vašom najmodernijom tehnikom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *