IZAZIVAJU: Amerikanci će u Crnom moru držati dva raketna razarača

IZAZIVAJU: Amerikanci će u Crnom moru držati dva raketna razarača

9 aprila 2014

raz_raket_123Drugi američki raketni razarač „Donald Cook” uploviće 10. aprila u Crno more.

Ovo znači da će Pentagon držati dva raketna razarača u blizini obala Ukrajine i Rusije. Jer, zvanični predstavnik Bele kuće Džoš Ernest već je saopštio da su SAD produžile boravak u Crnom moru „Trakstonu”, svom drugom raketnom razaraču.

Razarač „Donald Cook” opremljen je dirigovanim raketama i pripada klasi”Arli Berk”.

Naoružan je PVO-sistemom „Idžis” sa protivraketama i krstarećim raketama „Tomahavk”.

Matična luka mu je u Španiji.

Formalne zvanične potvrde iz Pentagona još nema.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov već je oficijelno upozorio SAD: da prekoračuju rokove dozvoljenog boravka svojih ratnih brodova u Crnom moru.

Portparolka Pentagona Ejlin Lajnez odbacila je tu optužbu ruskog ministra, naglasivši da ratni brodovi SAD borave u Crnom moru „u skladu sa međunarodnim zakonodavstvom”.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Pavle says:

    Promakla je vest da postoji dogovor,(2012.) Ukrajine i NATO o zajedničkim vežbama i stavljanju luke Odesa kao i civilnog aerodroma za vojne potrebe. Kriza u Ukrajini je veštački stvorena novim pravcem vruće-hladnog rata amera protiv istočnog fronta, krize iz severne Afrike i dela Azije su planski premeštene u istočnu Evropu ali ameri nisu računali na gubitak kontrole nad neonacistima.Razradjena akcija da nosioci krize budu Tatari nije pokazala rezultate i jedini očajnički pokušaj je provociranje Rusije i izvlačenje ishitrenih odluka ukrajinske vlade ne bi li održali stari dogovor. Lažna sigurnost logistike prema Ukrajini planaski trebalo bi da osokoli natopristalice u Ukrajini da povedu vodjstvo u gušenju rasparčavanja Ukrajine, buduća pomoć amera desiće se po starom receptu dejstva ,,oslobodilaca,, ugroženoj slobodi demokratskog naroda. Nažalost ti pasivni sukobi i preuzimanje tudjih teritorija dešavaju se bez upotrebe vatrene sile i svo mahanje savremenom tehnikom je samo maska za gledoce ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *