ИЗАЗИВАЈУ НОВИ РАТ: Расмусен позвао западне земље да форсирано наоружавају Тајван

IZAZIVAJU NOVI RAT: Rasmusen pozvao zapadne zemlje da forsirano naoružavaju Tajvan

15 januara 2023

BIVŠI generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen pozvao je zapadne zemlje da forsirano naoružavaju Tajvan.

Britanski list The Financial Times preneo je i njegovo objašnjenje:„Mora biti sprečen mogući kineski napad na ostrvo. Evropski političari moraju prestati da šalju protivrečne signale. Kina se oslanja na izvoz na globalna tržišta da bi podstakla svoj razvoj. Mnogo je više vezana za globalne lance snabdevanja nego Rusija“.

Rasmusen je uveren: „Naoružavanje ostrva odvratiće Peking od napada jer ima šta da izgubi. Tamo znaju da izračunaju ekonomske posledice koje će zadesiti Kinu ako poželi vojnim putem da reši pitanje Tajvana“.

Portparol kineskog ministarstva odbrane Tan Kefei upozorio je 30. decembra vlasti SAD na rizike povezane sa mogućom predajom Tajvanu sistema Volcano za protivtenkovsko miniranje.

Pre toga, 5. decembra, postalo je poznato da SAD planiraju da isporuče Tajvanu oko 100 raketa za protivraketne odbrambene sisteme Patriot.

(Fakti)

KOMENTARI2 komentara

  1. Beli Orao says:

    Orlušine Amerike opet štekću, hoće još više krvi ali dalje od kuće !

  2. milorad5 says:

    Ovo je čista glupost,naoružavaje tajvana je samo eufemizam za isisavanje kapitala iz te amerike kolonije.Pošto nemaju šta da prodaju oni nude oružje po prenaduvanim cenama i tako spsavaju svoje finansijski pregrejane ekonomije,to je cela svrha ove naručene izjave.Tajvan će pasti zajedno sa dolarom kao i čitav lanac američkih kolonija i polukolonija ,ali pre toga će ih amerikanci dobro isisati ekonomski,jer sad se kolju ovce u toru da bi se održala hegemonija.I tako,USA će "prodavati" oružje pod "povoljnim" uslovima svojim "saveznicima" dok "saveznici" ne propište:)Usput,kina nema nameru da naoada tajvan,to bi bilo samoubistvo za kinesku armiju i praktično je neizvodljivo,tajvanski kinezi će sami da objasne svojoj "neovisnoj" vladi gde su njihovi interesi,biće to smešno kada se des i i ako se desi a realno stvari idu u tom pravcu,pod uslovom da amerika ne napadne kinu i tako izazove nuk.rat za očuvanje svoje hegemonije i kolonijalne imperije.ZATO kinezi grade ogromnu ratnu flotu:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *