IZAZIVAJU RUSIJU – Ukrajinska granata ubila čoveka u Rusiji

IZAZIVAJU RUSIJU – Ukrajinska granata ubila čoveka u Rusiji

13 jula 2014

ukrajina_620x0 etJedan ruski građanin ubijen je, a dve osobe su ranjene danas kada je u grad Donjeck u ruskoj Rostovskoj oblasti pala granata sa ukrajinske strane granice, javile su ruske agencije. Predstavnik lokalne vlasti Aleksandar Titov izjavio je da su prilikom pada granate oštećene dve privatne kuće.

Prilikom pada granate u dvorište privatne kuće poginuo je 47-godišnji stanovnik Donjecka, naveo je Itar-Tass.

RIA Novosti navodi da je u Donjecku u Rostovskoj oblasti, sa 49.000 stanovnika, granični prelaz sa Ukrajinom „Donjeck-Izvarino“.

Toj agenciji je predstavnik regionalne pogranične uprave Federalne službe bezbednosti Vasilij Malajev rekao da je prelaz „Donjeck“ od sinoć ne radi.

„Planirano je da jutros u devet sati obnovimo rad prelaza, ali zbog pucnjave iz Ukrajine to se nije desilo“, rekao je on.

Zamenik šefa ruske diplomatije Rusije Grigorij Karasin rekao je za RIA Novosti da će ukrajinskim vlastima biti upućen „oštar demarš“.

Prema njegovim rečima, u pitanju je „opasna eskalacija napetosti na granici i to je kvalitativno veći stepen opasnosti za građane koji žive na teritoriji Rusije“.

„Zato će naš demarš biti žestok i konkretan, ali je potrebno utvrditi sve okolnosti događaja“, rekao je Karasin.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *