ИЗАЗИВАЈУ РУСЕ: Турска војска са тенковима ушла у Ирак!

IZAZIVAJU RUSE: Turska vojska sa tenkovima ušla u Irak!

5 decembra 2015

Turkish-tanks-near-the-border-with-Syria 45Izgleda da Redžep Tajip Erdogan i Ahmet Davutoglu više nemaju „kočnice”.

Noćas je jedan od elitnih bataljona turske armije ušao na sever Iraka koji kontrolišu Kurdi. Ovaj upad je čisto turska akcija, to jest – nije sastavni deo operacija koje izvodi takozvana međunarodna koalicija na čelu sa Amerikancima.

Turci su svoju invaziju izveli kod gradića Bašik nedaleko od Mosula.

Agencija Reuters je citirala ovo ukazivanje dvojice visokih američkih oficira koji rukovode u Iraku: „SAD znaju da je Turska rasporedila stotine svojih vojnika na severu Iraka, ali je to njen samostalni korak”.

Prethodno je telekanal CNN Turk javio da je 130 turskih vojnika ima zadatak da obučava pripadnike kurdskih jedinica „pešmerga”. Potom je objavio da se nedaleko od Mosula nalazi oko 1.200 turskih vojnika.

Turski elektronski mediji tvrde da pomenuti bataljon ima podršku do 25 tenkova.

Zvanični Bagdad je već saopštio da će sve što Ankara bude preduzimala bez dogovora s njim predtavljati „invaziju”.

Iračka vlada je noćas bila kategorična: „Ulazak truskih trupa na teritoriju oko Mosula je povreda našeg suvereniteta. Ankara mora odmah povući svoje vojnike“.

KOMENTARI4 komentara

 1. MERI says:

  IZGLEDA DA UKRAJINA I TURSKA KOOPRDINIRAJU SVOJE AKTIVNOSTI, TJ. ZAJEDNO IZAZIVAJU RUSE vesti sa Ruska reč od 04.12.2015.god.: 1. Ukrajina je počela pomorsku blokadu Krima na području Kerčenskog moreuza – Prema rečima koordinatora „građanske akcije za blokadu“ Krima Lenura Islamova, ukrajinski aktivisti već su preduzeli prve korake u pripremi „pomorske blokade“ ruskog poluostrva. 2. Ukrajina koncentriše trupe na granici sa KRIMOM I Pridnjestrovljem (kopnena blokada Krima) izjavio je Petro Porošenko pred vojskom 3. Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu izjavio je da se njegova zemlja zalaže za teritorijalni integritet Ukrajine, uključujući KRIM

 2. Miki says:

  Ovo što Rusija izvodi humane operacije u Siriji je samo deo taktičkih vežbi za konaćni udar na obuzdavanju Ukrajinaca udruženim sa belosvetskim hordama koje maltretiraju Ruske državljane u Ukrajini i šire. SVA PODRŠKA BRATSKOM RUSKOM NARODU.

 3. Kulak says:

  Turski saveznik Milo Đukanović sprema se Rusiju udariti sa leđa.

 4. zduhach says:

  pocelo je... svim srcem uz Putina bracu Ruse!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *