Избори послали поруку – опозицијо уједини се!

Izbori poslali poruku – opozicijo ujedini se!

27 decembra 2017

Piše: Čedomir Antić

Informativna služba Naprednog kluba prenosi izjavu Čedomira Antića, svog predsednika i jednog od vođa Studenetskog protesta 1996/1997. godine:

Opštinski izbori održani u Pećincima, Mionici, Kostolcu, Negotinu i Preševu obeleženi su sramotnim zloupotrebama i pritiscima na birače. Za takav razvoj događaja odgovornost snosi vlada čije je oličenje predsednik republike i SNS-a,Aleksandar Vučić.

Paradoksalno je da upravo režim koji je na vlast došao nakon što je ukazao na, kako je kasnije dokazano nepostojeće, izborne zloupotrebe, uvodi praksu nasilja i pritisaka koja nije viđena još od vremena izbornih krađa Slobodana Miloševića. Opštinski izbori u Pećincima pokazali su pravu prirodu i ukazali na budućnost koju Vučić i njegova partija spremaju Srbiji. Sramotan je izostanak reakcija ustanova Evropske unije. Izvesno je da je u toku uspostavljanje autoritarnog režima u Srbiji. Baš kao i 1996. i 2000. godine njega može da spreči jedinstven otpor naroda. Pogrešnom se pokazala odluka DS-a i pojedinih drugih stranaka opozicije da, uprkos jasnim nagoveštajima izbornih zloupotreba, izađu na ovakve izbore.

Pozivam vođe stranaka demokratske opozicije da odbace sebične interese i sujete, i ujedine se kako bi Beograd, bastion srpske demokratije, bio odbranjen na izborima 2018. godine.“

(Napredni klub)

KOMENTARIJedan komentar

  1. MikiM says:

    Problem je Anticu sto i Vucica i opoziciju placa Soros i sto i vlast i opozicija u Srbiji sprovode istu politiku rasparcavanja Srbije. Toga bar nije bilo devedesetih. Od petog oktobra Srbija je u rukama zapada i u Srbiji nema vise opozicije jer svi misle i rade isto; i Vucic i Dacic i Ceda i Tadic i Djilas i Jankovic i Seselj i Beli i Kandic i Biserko i Palma...svi bi dali KiM za jos cetri godine udobne fotelje i koju kintu vise.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *