IZBORI: SNS ubedljiva u sve tri opštine

IZBORI: SNS ubedljiva u sve tri opštine

16 decembra 2013

izborna-komisija-izboriSNS ubedljivo pobedila na izborima na Voždovcu, u Odžacima i Kostolcu. Naprednjaci na Voždovcu osvojili 53, u Odžacima 50, Kostolcu 45% glasova izašlih birača.

Preliminarni rezultati loklanih izbora u tri opštine u Srbiji – Voždovac, Odžaci i Kostolac pristižu i pokazuju da su naprednjaci ostavrili ubedljive pobede u sve tri opštine i da će moći samostalno da formiraju lokalne vlasti.

Tokom večeri u sedištima SNS-a i DS-a na Voždovcu novinarima su se obratili najviši funkcioneri te dve stranke, između ostalih i lideri Aleksandar Vučić i Dragan Đilas.

Prvo je predsednik beogradskog SNS-a Nebojša Stefanović izjavio da su rezultati lokalnih izbora pokazali da je pravi trenutak za vanredne izbore.

Lider SNS Aleksandar Vučić je zatim u svom obraćanju rekao da poštuje pozive stranačkih kolega na vanredne izbore, ali da oni nisu prioritet. Ipak, najavio je razgovore o tome u SNS.

I dok će po svemu sudeći SNS sa osvojenih 50 odosto glasova moći gotovo samostalno da formira lokalnu vlast, demokrate su izgleda doživele pravi fijasko.

Prema informacijama B92, Demokratska stranka na izborima na Voždovcu osvojila 11 odsto glasova, SPS je osvojio oko 8, Demokratska stranka Srbije oko 6 odsto glasova. Cenzus je prešla i Socijaldemokratska partija Srbije Rasima Ljajića sa osvojenih oko 5 odsto glasova.
U štabu Demokratske stranke na Voždovcu kažu da su osvojili 12 odsto glasova, a lider DS-a Dragan Đilas u obraćanju novinarima je rekao da u martu očekuje pobedu na beogradskim izborima i da se tada „barem dupliraju naši glasovi DS-a u odnosu na Voždovac“.

Šef beogradskih socijalista Aleksandar Antić kaže da su socijalisti i stranke koje su sa njima u koaliciji nisu zadovoljni rezultom koji su ostvarili i čestitali su SNS-u na pobedi i „rezultatu vrednom svakog respekta“

Lider SDPS-a Rasim Ljajić kaže da su oni najprijatnije iznenađenje izbora na Voždovcu jer su prešli cenzus i tvrde da su osvojili 6,06 odsto glasova.

Ispod cenzusa na Voždovcu je LDP sa osvojenih oko 4 odsto glasova. Cenzus nisu prešle ni Nova Stranka ni Beogradska inicijativa.

Na današnje izbore na Voždovcu izašlo 36 odsto upisanih birača, izjavio je predsednik izborne komisije Zoran Lukić.

Pravo glasa na toj beogradskoj opštini koja ima 56 odborničkih mesta, imalo je 156.962 građana.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *