IZBORI U REPUBLICI SRPSKOJ: Dodik pobedio

IZBORI U REPUBLICI SRPSKOJ: Dodik pobedio

13 oktobra 2014

20141013114632_267724Milorad Dodik, kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za predsednika Republike Srpske, osvojio je 300 128 glasova dok je njegov protivkandidat Ognjen Tadić ispred Saveza za promjene osvojio 289 680 glasova, kako saznaju „Nezavisne novine“ prema još uvijek nezvaničnim rezultatima i nakon obrađenih 99,99 odsto glasova.

Uprkos ujedinjenoj opoziciji, uprkos međunarodnoj zajednici, svjetskoj ekonomskoj krizi, medijskoj hajci, antivladinim organizacijama, elementarnim nepogodama, SNSD je uspio da po treći put pobijedi na opštim izborima, rekao je Igor Radojičić, potpredsjednik SNSD-a.

Kada je o nivoima riječ, po Radojičićevim riječima za člana Predsjedništava BiH od 600 000 unesenih glasova razlika je 100 glasova između Cvijanovićeve i Ivanića.

„Preostalo je da se unese manje od jedan odsto glasova. Očito je da će presuditi glasovi u odsustvu“, dodao je Radojičić na današnjoj pres konferenciji SNSD-a.

On smatra da su rezultatu Ivanića dominantno doprinijeli glasovi SDS-a a stratešku prednost su donijeli bošnjački glasovi.

„Srpskog člana Predsjedništva BiH u ovom momentu šansu da izaberu imaju bošnjački glasovi. To možemo potkrijepiti podacima koje imamo sa niza biračkih mjesta“, rekao je Radojičić.

SNSD smatra da je kandidat SNSD-DNS-SP za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik pobijedio i da na 600.000 prebrojanih glasova ima prednost od 11.000 glasova.

„Za parlamentarnu skupštinu BiH SNSD vodi. Pobijedili smo u Izbornim jedinicama jedan i tri a u Izbornoj jedinici dva vodi SDS. Cijenimo da u ovom momentu imamo pet od devet direktnih mandata za Parlemantarnu skupštinu BiH i još jedan ili dva kompenzaciona mandata ali tu trebaju kompletni rezultati“, kazao je Radojičić.

Radojičić kaže da prema njihovim podacima za NSRS ubjedljivo vodi SNSD.

(Nezavisne novine)

KOMENTARI3 komentara

  1. Gojko says:

    Pravi Srbin koji zastupa Srpske interese c estitka za pobedu.

  2. Dusan Rmus says:

    SRECNO! A SADA REFERENDUM I UJEDINJENJE SA SRBIJOM. SMENITI VELEIZDAJNIKE KOJI SU I DODIKU ZAGORCAVALI ZIVOT.SECATE SE VUCKA, ILI TOME...

  3. Rade Bukarar says:

    cestitam na pobedi i nedaj srpsku nizasto na svetu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *