IZBORI: Vanredni izbori 16. marta

IZBORI: Vanredni izbori 16. marta

8 јануара 2014

dacic-vucic-s-1770128250Ako vrh Srpske napredne stranke u narednim danima prelomi da se ide na vanredne parlamentarne izbore, oni će sigurno biti održani 16. marta, zajedno sa beogradskim – saznaju „Novosti“.

Kako prenose naši izvori, sednica predsedništva SNS na kojoj će se konačno odlučivati o izlasku na birališta biće održana najkasnije do 20. januara, ali je rukovodstvo stranke već odredilo datum u slučaju da većina bude za vanredne izbore.

Spajanjem glasanja za republički i prestonički parlament, naprednjaci bi znatno uvećali šanse da na talasu ogromne popularnosti stranke i svog lidera Aleksandra Vučića poraze DS u Beogradu i osvoje još jednu „tvrđavu“ demokrata.

I izborni rokovi idu naruku SNS da sprovede ovu svoju strategiju. Jer, predsednik parlamenta Nebojša Stefanović najkasnije do 17. januara mora da raspiše izbore u glavnom gradu, pošto tada ističe dvomesečni mandat privremenoj upravi.

Naprednjaci bi imali rok da do 20. januara donesu konačnu odluku i o glasanju na republičkom nivou. Imali bi dovoljno „lufta“ da pripreme spajanje izbora sa beogradskim, jer zakon kaže da se oni moraju održati u roku od 45 do 60 dana. A, u ovaj vremenski opseg uklapa se datum 16. mart.

Za razliku od beogradskih, parlamentarne izbore raspisuje predsednik Tomislav Nikolić, koji je nedavno u intervjuu „Novostima“ poručio da je „sklon da veruje da će u 2014. biti izbora“, ali se nije libio ni da kritikuje vladu. I ta okolnost ide naruku naprednjacima, ukoliko bi rešili da Srbija ponovo izađe na birališta.

MIHAJLOVIĆEVA: NEKA DS ODLUČI

Potpredsednik SNS Zorana Mihajlović zatražila je u sredu od DS da se konačno izjasni da li hoće ili neće vanredne izbore:

– Govore da je sve loše, da raste nezaposlenost i da se uništava država, iako podaci govore da zaposlenost raste i smanjuje se spoljnotrgovinski deficit. Zašto onda DS odjednom govori da možda i nisu za izbore?

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u