ИЗДАЈА РУСИЈЕ! Зближио се са Путином, па га продао за шаку долара! МОСКВА У НЕВЕРИЦИ

IZDAJA RUSIJE! Zbližio se sa Putinom, pa ga prodao za šaku dolara! MOSKVA U NEVERICI

4 februara 2020

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan osudio je danas u Kijevu „rusku aneksiju Krima“ i obećao da će podržati teritorijalni integritet Ukrajine.

Erdogan je, takođe, rekao prilikom posete Ukrajini da će Turska pomoći u izgradnji smeštaja za 500 porodica krimskih Tatara koje su se posle pripajanja Krima Rusiji preselile u druge delove Ukrajine.Krimski Tatari su turska etnička grupa na Krimu, preneo je AP.

Mnogi od njih su se protivili pripajanju Krima Rusiji.

Govoreći na konferenciji za novinare nakon razgovora sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, Erdogan je naglasio da „Turska ne priznaje nelegitimnu aneksiju Krima i da podržava teritorijalni integritet Ukrajine“.

Zelenskii je napomenuo da Ukrajina računa da će Turska pomoći u oslobađanju krimskih Tatara uhapšenih na Krimu.

Zelenskii je, takođe, rekao da su on i Erdogan razgovarali o mogućim isporukama prirodnog gasa u Ukrajinu preko Turske.

KOMENTARI28 komentara

 1. da da says:

  Đubre balijsko,ali Putin je to znao..

  • Željko says:

   Vi Srbi ste, čast iznimkama, ograničeni jer malo čitate, slabo putujete, ne educirate se redovito! Ovo je igrokaz Putina i Erdoana da umire svoje pristaše jer ka Turskoj ide cca. 700 tisuća izbjeglica i "izbjeglica" i Erdoan valja pomiriti sve doma oko toga i ucijeniti EU, tj. Njemačku! BTW Znate li Srbi da na Balkanu Turci ne pomažu "svoju braću" Albance i Bošnjake nego samo pomažu vas Srbe!

   • Slobodanka says:

    Nešto drugo je u pitanju. Erdogan ne mora baš sve te izbeglice da prima u njegovu državu Tursku. Ali kad mu oni dodju eto njemu prilike da se nameće celom svetu i da trguje sa svima i sa EU i sa Rusijom. EU pritiska sa migrantima da joj izvuče novce, a ovu drugu bi da pritisne da odustane od oslobadjanja ovog dela Sirije. Grčku zapravo bombarduje sa migrantima što je zapravo svojevrsna okupacija Turske. Zatimk kod svake veće ofanzive snaga SAA postoje obezbedjeni koridori za izlazak civila iz ratne zone. Nego i stanovništvo Idliba naučeno je tako da bude večiti pacijent kod države Turske, ali i to je uticaj Turske. A Srbe sad ponovo uči da budu zavisni od Turske (pacijenti), pa će posle mlatiti sa nama kao sa budalama.

  • Ivana says:

   Srpskoj i ruskoj naivnosti i ludosti nikad kraja.

  • lajos tutajos says:

   Bitno da su dobili sibirski plin!

 2. Gardista says:

  Nista ne ocekivano

 3. Miraš says:

  Erdogan dosad nikad nije ni priznao pripajanje Krima Rusiji. Ali zašto baš sad ponovo naglašava kako ne priznaje ruski Krim? Pokušava da izvrši pritisak da snage SAA ne oslobadjaju Idlib što upravo rade, dok Idlib i deo Alepa on je najverovatnije video kao protursku autonomiju u Siriji, a vremenom možda i kao deo Turske. Sirija jeste većinski muslimanska zemlja, nego Erdogan bi izgleda da zaštiti one najgore teroriste u Siriji. U zapadnom Alepu grad Khan al Assal kome se sada približavaju sirijske snage poznat je po tome da u tom mestu izvršen je jedan od prvih pokolja u pokrajini Alepo koje su počinile Slobodna sirijska vojska (FSA) i Džabhat al-Nusra. Cela sirijska javnost gledala je televizijski prenos tog pokolja, a sada približava se vreme za naplatu. Koliko još takvih baš okorelih zločinaca ima u Idlibu i u zapadnom Alepu.

  • Slobodanka says:

   Ima još nešto. Nad Turskom vise kao mač sankcije SAD zbog kupovine ruskih S-400. Ne opravdavam ga, ali da bi to izbegao Erdogan pliva prljavim stilom. On naprimer brani NATO povodom Makronovog napada za "smrt mozga". A Zelenski je kandidat Vašingtona te ako ga podrži umilostiviće se u Vašingtonu svim strujama, i onoj koja je na vlasti, i onoj koja je u opoziciji ali je moćna.

  • Slobodanka says:

   Turčin br 1 je drzak, kao i svi Turčini, pa još više. Dok je Idlib nerešen Turska može drsko da diže sebi značaj stalno vadeći "idlibsku kartu", a kad Idlib bude rešen Erdogan će biti izgubljen i nesrećan što mu opada značaj. Ali zato već sada vadi "krimsku kartu", mada to nije jaka karta u njegovim rukama. Vadi on naprimer i "palestinsku kartu", ali ne zato što mu je iskreno stalo do Palestinaca, nego preko njihove nesreće nastoji da se Turska nametne kao država-lider islamskog sveta, tojest sebi diže značaj.

  • Pravda mora biti zadovoljena says:

   Pogodio si u sridu kao a lkar!!! Sve je potpuno tocno!!

 4. Kiki NS says:

  Znači , Kremansko proročanstvo je kanda tačno... Biće Istanbul opet Carigrad...

 5. E.Lirsch says:

  Turcin ne adje 500 Krimskih TATARA. Putko pusti milione rusa pod UKRO. nacisticki jaram a da trepnuo nije. Bice "Mudra Politika careva".

  • Milan says:

   Koliko laži i podmetanja Putinu spreman si stalno da nudiš. Ne seri više. Zbog odluke ove trojice milioni Rusa našli su se van Rusije. Boris Jeljcin, Leonid Kravčuk i Stanislav Šuškevič (predsednici Rusije, Ukrajine i Belorusije) 22. decembra 1991 sreli su se u tajnosti i dogovorili da raspuste Sovjetski Savez i da ga zamene sa labavom unijom koja se zasniva na dobrovoljnom članstvu pod imenom Zajednica nezavisnih država. Putin je došao na vlast nekoliko meseci kasnije i zatekao zemlju u haosu, za predsednika Rusije izabran je 26. marta 2000 godine.

 6. M says:

  Očigledno je da ruski interesi nisu i turski!I obratno,da u Siriji turski interesi nisu i ruski!Teško je to uskladiti!

 7. Djoka Brica says:

  A koferce Ivica Dacic mu peva aga osman.

 8. U Hristu je istina says:

  Pa dobro, ima pravo da razmišlja svojom glavom i da brani tatare, ali neka ih onda odvede u Tursku ako su oni zaista njegovi, šta traže na Krimu? Napadi ludila hvataju političare, drma ih ko naizmenična struja, Putin je tu najbolji. A šta će tu još sve biti? Piše u Bibliji. Ipak će sam Bog da sruši sva carstva koja su bila jer su sva slaba i On će da uspostavi svoje koje će trajati večno. Ko se opravdao u Sinu Njegovom, opravdao se, ko nije nije. I nema druge. Ako hoćete pobedničku stranu onda stanite na Hristovu.

 9. Beli Orao says:

  Sve je to već ukalikulisano , znao je Putin za prevrtljivog turčina ! Sad samo gledajte kako će priča da se dalje razvija !!!

 10. Istina says:

  Erdogan spremaj se polako...

 11. Don Kihot says:

  Putin ga je opomenuo kad su krenuli da ga ubiju Gulanovi ljudi dok se odmarao u jednom jotelu na obali turske i tako je propao puč koji je bio podržan od strane SAD i VB...Evo kako mu uzvraća i zahvaljuje ovaj kreten...

  • persida says:

   Putin je glup, njega setaju Natanjahu, Erdogan, Lukasenko. Prave mu malu decu.

 12. Boze Pravde says:

  Nazad cete svi vi odakle stei dosli Tatarstan.

 13. politikant says:

  Dogan je zaboravio kako mu je Putin izbusio cisterne svercovane nafte iz Sirije. Isto tako je zaboravio ko mu je spasao zaprano dupe od americkog puca.

 14. Suri Cat says:

  Pa i naš predsednik podržava suverenitet Ukrajine. Nema tu ničeg nepoznatog. Sve je to u sklopu dnevno političkih naklapanja. Neka uzmu Krim ako su protiv Rusije.

  • Slobodanka says:

   Ukrajina nije priznala nezavisnost Kosova, za razliku od Češke-Slovačke-Poljske. Ukrajina je u puno većim problemima, nego ove tri pomenute države, ali ipak i bar dosad nije to uradila. Zatim eventualnim priznanjem Srbije da je Krim ruski neće biti rešen osnovni problem na relaciji Kijev-Moskva. Nije u pitanju samo Krim, i još važnije stradalnički Donbas, nego visi i pitanje gde će do kraja završiti cela Ukrajina, šta će sa njom biti. Naše priznanje da je Krim ruski verovatno bi zaoštrilo odnose unutar delova Ukrajine, nas to podseća na raspad Jugoslavije sa teškim posledicama, a tako nešto im ne želimo. Dakle, ne verujem da su Vučićevi razlozi slični Erdoganovim.

 15. Miraš says:

  Snage SAA sve se više zabijaju u srce Idliba i još se lepo šire u njemu. Sad trenutno uopšte nije jasno da li će nastaviti da osvajaju put M5 do grada Alepa ili će krenuti na grad Idlib. To tako i treba da izgleda da neprijatelj unapred ne zna po kom šavu će biti udaren. Zbog toga Erdogan je popičitis. Njegove izjave o Krimu i Ukrajini neće naškoditi Krimu, niti će sa njima nešto promeniti u Idlibu. Erdogan je najpre zao pa zbog toga ispade i glup.

 16. filip says:

  Pokušava da sedi na tri stolice Zaboravio je kad su oborili Ruski avion iznad Sirije iako su Rusi prešli preko toga, verovatno teška srca

 17. filip says:

  Pokušava da sedi na tri stolice Zaboravio je kad su oborili Ruski avion iznad Sirije iako su Rusi prešli preko toga, verovatno teška srca, ali džaba

 18. lajos tutajos says:

  SVE VAS VOLIM!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *