ИЗДАЈА У РУСКИМ РЕДОВИМА? Цела бригада напустила фронт, “Вагнер“ остао без подршке

IZDAJA U RUSKIM REDOVIMA? Cela brigada napustila front, “Vagner“ ostao bez podrške

10 maja 2023

Tvorac privatne vojne kompanije Jevgenij Prigožin je izjavio da je 72. brigada Oružanih snaga Ruske Federacije napustila bok koji su trebali da drže kako bi “vagnerovci“ nastavili sa zauzimanjem Bahmuta.

On je takođe rekao da obećana municija od Ministarstva odbrane nije stigla do Bahmuta, i da nema uslova za dalje napredovanje u Bahmutu.Što se tiče odlaska 72. brigade sa fronta, Prigožin je rekao da su oni ostavili neprijatelju tri kvadratna kilometra.

Jedinicu koja je napustila bok nazvao je raznim pogrdnim imenima i upitao je birokrate iz vojske ko će biti optužen za izdaju ako Vagnerova grupa napusti Bahmut kako bi sačuvala živote vojnika. Prethodno je rekao da su mu iz ministarstva rekli da bi povlačenje Vagnera bilo ravno izdaji, ali im on i dalje napominje da su skladišta municije puna i da njegove jedinice bez dostave iste ne mogu da napreduju i da su izloženi napadima ukrajinske artiljerije.

‘’Deveti maj je pobeda naših dedova. Nama ne dozvoljavaju da pobedimo’’, rekao je Prigožin tokom posete jednoj od svojih jedinica na frontu.

Tvorac Vagnerove grupe je obišao svaku svoju jedinicu i utvrdio da nema artiljerijske municije za dalje napredovanje.

Prigožin je kazao da će u slučaju poraza u ratu građani doći sa vilama u kuće onih koji donose odluke u vojsci.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. da da says:

    Šojgu uopšte nije Rus.Drži poziciju verovatno jer mu je tata sovjetski rukovodilac.Nema vojno znanje,zašto ga Putin i dalje drži na broju 1,to samo on zna.Prigožin je barem patriota i on bi doneo neverovatne rezultate da je ministar vojni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *