ИЗДАЈА У РУСКИМ РЕДОВИМА? Цела бригада напустила фронт, “Вагнер“ остао без подршке

ИЗДАЈА У РУСКИМ РЕДОВИМА? Цела бригада напустила фронт, “Вагнер“ остао без подршке

10 маја 2023

Творац приватне војне компаније Јевгениј Пригожин је изјавио да је 72. бригада Оружаних снага Руске Федерације напустила бок који су требали да држе како би “вагнеровци“ наставили са заузимањем Бахмута.

Он је такође рекао да обећана муниција од Министарства одбране није стигла до Бахмута, и да нема услова за даље напредовање у Бахмуту.Што се тиче одласка 72. бригаде са фронта, Пригожин је рекао да су они оставили непријатељу три квадратна километра.

Јединицу која је напустила бок назвао је разним погрдним именима и упитао је бирократе из војске ко ће бити оптужен за издају ако Вагнерова група напусти Бахмут како би сачувала животе војника. Претходно је рекао да су му из министарства рекли да би повлачење Вагнера било равно издаји, али им он и даље напомиње да су складишта муниције пуна и да његове јединице без доставе исте не могу да напредују и да су изложени нападима украјинске артиљерије.

‘’Девети мај је победа наших дедова. Нама не дозвољавају да победимо’’, рекао је Пригожин током посете једној од својих јединица на фронту.

Творац Вагнерове групе је обишао сваку своју јединицу и утврдио да нема артиљеријске муниције за даље напредовање.

Пригожин је казао да ће у случају пораза у рату грађани доћи са вилама у куће оних који доносе одлуке у војсци.

(Правда)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. da da says:

    Šojgu uopšte nije Rus.Drži poziciju verovatno jer mu je tata sovjetski rukovodilac.Nema vojno znanje,zašto ga Putin i dalje drži na broju 1,to samo on zna.Prigožin je barem patriota i on bi doneo neverovatne rezultate da je ministar vojni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u