ИЗДАЈИЦЕ СВОЈИХ ПРЕДАКА: Милогорци не желе име трга по жртвама НАТО!

IZDAJICE SVOJIH PREDAKA: Milogorci ne žele ime trga po žrtvama NATO!

12 decembra 2015

cg-38-nato _630 567Odluka da se odbaci inicijativa tri mesne zajednice, Murine, Brezojevice i Velike, da Trg omladine u Murini ubuduće nosi naziv Trg NATO žrtava, izazvala je gnevnu reakciju meštana.

Da podsetimo, odluku o odbacivanju inicijative doneli su predstavnici odborničkih klubova SDP, Bošnjačke stranke i Građanske inicijative, koje su sa SNP u vlast u Plavu. O tome će se glasati na sednici u ponedeljak.

– Predlog je podnesen iz pijeteta prema nevino stradalim tokom NATO bombardovanja Murine, 30. aprila 1999, kada je poginulo šest osoba, među kojima i troje dece.

Opštinski odbor SNP u Plavu neće podržati predlog odluke o određivanju naziva imena ulica i trgova, jer nije uključena i inicijativa tri mesne zajednice.

– Plav mora da zaboravi vremena kada su se građanima Murina, Brezojevice i Velike mogla na silu nametati rešenja – kaže šef Odborničkog kluba DF, Milun Zogović.

– Odluka komisije za davanje naziva ulica i trgova da ne prihvati moj predlog, koji su podržali od svi članovi komisije iz Murine, Brezojevice i Velike, predstavlja otvoreno pravno nasilje i neuvažavanje političkih predstavnika naroda ovog kraja. Kome to u Plavu smeta predlog da se Trg u Murinu nazove „Trg NATO žrtava“? Da li su lokalne vlasti dobile instrukcije o zabrani sa državnog nivoa ili je zaluđenost ulaskom u NATO, koji je zapalio i razorio Irak, Libiju, Siriju, Avganistan bio dovoljan da naše kolege iz Plava ne dozvole da i na ovaj način čuvamo od zaborava i odamo priznanje našim nevino stradalim sugrađanima u bombardovanju Murina 1999. – saopštio je Zogović, koji smatra da građani mesnih zajednica Murino, Brezojevice i Velika treba da pokažu građansku neposlušnost.

(Večernje novosti)

KOMENTARI9 komentara

 1. nemanjic says:

  Većih izdajnika ja ne viđe!

 2. Blaženi Stepo says:

  Pozdrav braći Crnogorcima! Ne dajte da vas pokore dušmani sa sjevera! Samo hrabro, NATO je uz vas!

 3. Andjelo says:

  @"blazeni peder"...jedi go*na .Pisam se i po tebi i po natu.Ne nazivaj nas bracom,jer ste nam najveci neprijatelji,ruke su vam krvave...nismo zaboravili kako ste ubijali,mucili i klali Srpske i Crnogorske momke u splitskom logoru "Lori",krv ti je*em dusmansku.Nismo zaboravili nato bombardovanje Rep.Srpske,Srbije i Crne Gore.Nismo zaboravili nasu neduzno pobijenu bracu,sestre,decu,roditelje,prijatelje... Nismo zaboravili sta ste radili slovenci i vi hrvati...nismo zaboravili,nismo oprostili...dugujete mnogo i previse. RUSI I SRBI SU MOJA BRACA ZAPAMTI TO !!! RUSIJA I SRBIJA SU MOJE MAJKA I SESTRA,I TO DOBRO UPAMTI!!! Ti mozes da budes brat sa balijama i siptarima,m'rssssssssss gubavce gubavi

 4. Svetislav says:

  @blazenisifilicari.... Sve pokatolicene slavenske zemlje ce samo posluziti kao prvi talas zrtava, tj. "topovsko meso" ako usa napadne Rusiju, ili Kinu! Buduci svetski rat ce se voditi nuklearnim i neutronskim orudjem, a prvi udar ruskih sistema su predvidjeni posebno za nove clanice nato! Ti onda Crnogorcima cestitas tesku i izvesnu smrt?

 5. Blaženi Stepo says:

  @Andjelo hahaha Servine, loša ti je gluma. Ti si Crnogorac koliko je i Šešelj Srbin. :-D Dosta je srpske tiranije na Balkanu! Živjela bratska Crna Gora, buduća članica NATO-a!!! Braćo, zbacite servski jaram i pridružite se slobodarskom i demokratskom svijetu! Pozdrav svim Crnogorcima!!! :-)

 6. Blaženi Stepo says:

  @Svetislav Babo Vango, ti li si? :-D

 7. Andjelo says:

  @"blazeni pedercicu"...ja jesam PRAVI SRBIN CRNOGORAC ,a ti verovatno jesi Seseljevo go*no :D :D :D Procitaj KRETENU :D :D :D jos stotinu puta moj prvi komentar,glup si,pa ne shvatas iz prve :D :D :D Kao sto rekoh ,pitacemo vas uskoro za "Loru",a do tada kevci sa pristojne udaljenosti,kao i svaki krezubi pas :D :D :D U nato idu PROKLETNICI poput vas,a ne SRBI ,CRNOGORCI i MAKEDONCI mi idemo u savez sa BRACOM RUSIMA :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) SPREM TE SE SPREMTE CETNICIIIIIIIIIIIIIIIIII,SILNA CE BORBA DA BUDEEEEEEEEEEE...........

 8. Andjelo says:

  I molim lepo,nemoj da vam padne na pamet pa da nam ukradete CETNICKE pesme,kao sto ste do sada pokrali sve sto vam je doslo pod vase lopovske kradljive prste...pismo,istoriju,teritoriju...itd.itd.itd. :D :D :D :D :D

 9. Andjelo says:

  youtube.com/watch?v=_ia-l-dJ1Po NAJBOLJI DOKAZ!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *