ИЗДАЛИ ГА ПРИЈАТЕЉИ – ВУЧИЋ ДОБИО ШАМАР од својих пријатеља Немаца!

IZDALI GA PRIJATELJI – VUČIĆ DOBIO ŠAMAR od svojih prijatelja Nemaca!

15 aprila 2017

Pored bezbednosnog aspekta, Kosovo je ponovo tema i diplomatskih poseta. Tako je nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel iz Prištine još jednom poslao poruku da njegova zemlja očekuje potpunu normalizaciju odnosa između Beograda i Prištine, uz obavezujući sporazum.

Četiri i po meseca bez tehničkog dijaloga u okviru Briselskog sporazuma. Poslednji put su Beograd i Priština razgovarali u decembru. Posle toga predsednička kampanja na srpskim izborima i hapšenje Ramuša Haradinaja u Francuskoj. Dovoljno da sve stane. A onda poruka Nemačke – normalizujte odnose uz obavezujući sporazum. Da li je to poziv da se prizna kosovska nezavisnost?

– U tome je poruka Gabrijela, izvolite radite. Vi zapravo fingirate pregovore od 2014. godine. Nema više tehničkog dijaloga. Vodi se politički dijalog. Mora da se imenuje politički pregovarač, mora da se napravi jedan tim oko predsednika koji bi koordinirao sa vladom i nadgledao pregovore – kaže Dušan Janjić iz Foruma za etničke odnose.

Politički analitičar Slobodan Antonić kaže da pretpostavlja da bi takav sporazum predstavljao neki oblik dogovora između Beograda i Prištine.

– Dogovor da Beograd neće da onemogućava Prištinu da ulazi u međunarodne organizacije, uključujući i Ujedinjene nacije – kaže Antonić.

Odmah nakon nemačkog šefa diplomatije, oglasio se i njegov kosovski kolega Enver Hodžaj autorskim tekstom u „Njujork tajmsu“ optužujući Srbiju da vodi agresivnu politiku. Odgovara mu Aleksandar Vulin – politika Prištine je naneti zlo Srbima.

Kosovski analitičar Nedžmedin Spahiu smatra da je Nemačka poslala jasnu poruku.

– Mislim da je interes Srbije da što pre skrati taj put i da skrati muke sebi i da prizna Kosovo – kaže on.

Nedavna srpska inicijativa o uspostavljanju carinske unije u regionu, naišla je na žestok otpor Prištine, pošto Hodžaj u autorskom tekstu navodi da je ta ideja neprihvatljiva. S jedne strane diplomatske fraze Prištine o evropskim integracijama, s druge odbijanje tržišnog ekonomskog povezivanja.

– Očigledno da se to vidi kao jedna nova Jugoslavija u kojoj bi opet Srbija na neki način dominirala – kaže Antonić, dok Janjić smatra da je „Hodžaj samo napravio jedan politički tekst kojim želi da unapredi sopstvenu poziciju“.

Priština ne želi nastavak dijaloga dok se Haradinaj nalazi u francuskom kućnom pritvoru, dok Janjić procenjuje da bi do novih pregovora moglo da dođe u maju, a primenu dogovorenog očekuje na jesen ove godine.

KOMENTARI11 komentara

 1. kuka says:

  Ako AV planira da se i dalje bavi politikom moraće ODMAH da prekine sve pregovore o "Kosovu".

  • SRBIN says:

   Izrabljivanje, terorisanje, i najbrutalnije podvođenje srpskih radnika u zemlji i inostranstvu, odvija se već pet godina pod direktnom komandom Aleksandra Vučića. On je taj koji urla preko svih mikrofona i kamera na naciju, govoreći kako su Srbi nesposobni, kako nemaju pojma o preduzetništvu, kako stranci treba da ih nauče redu, radu i disciplini, kako je divno raditi kao volonter, dakle, besplatno … On je taj koji nekažnjeno poziva maloletnike da obuku radne kombinezone i džabe rade za strane kompanije (da se brže priviknu na robovski rad). On je taj koji preko posredničkih privatnih agencija "izvozi" radno sposobne Srbe u okolne države Evropske unije, da tamo rade od jutra do mraka za dnevnicu koje ne prelazi ni dva evra po satu, pod uslovima koji su ravno onima u koncentracionim logorima u vreme nemačkog nacizma. Konačno, Vučić je taj koji je doneo odluku da kompanijama koje izrabljuju i ponižavaju radnike u Srbiji i van nje, pomogne subvencijama iz budžeta. Da mu se najvredniji građani ove zemlje "skinu sa grbače", kako je nedavno izjavio. Kako u praksi izgleda mehanizam podvođenja belog radničkog roblja iz Srbije

 2. dusko says:

  Ajde Vucicu priznaj kosovo ako smes !!!

 3. bato says:

  OVAJ JANJIC, JE OBICNA PISLJIVA BITANGA I IZDAJNIK SRPSKOG RODA, PA GA SHODNO TOME TREBA IGNORISATI

  • Garavi Srbin says:

   Tačno tako ! Samo je čudno koja kukavica ga je rodila a dala mu ime Dušan.

  • Predrag says:

   Janjića ima četiri brata i jednoga od njih sam upoznao u planinarskom društvu osamdesetih godina prošlg veka.Radio je u državnoj bezbednosti po sopstvenoj priči.Šta bi ostala braća(inače svi analitičari) mogla i za koga da rade? Nagradno pitanje.

 4. Momo says:

  Ja znam da bi vlada Srbije priznala nezavisnost kosova Albancima, ali e boji reakcije srpskog naroda, jer bi to proizvelo erupciju u Srbiji. Zato Vučić, kao i njegovi prdhodnici to radi postepeno, mic po mic, čime albanci na Kosovu dobijaju potpunu samostalnost. Platiće svi oni jdnog dana za svoje postupke. Njima neće biti mesto u Srbiji, moraće jednog dana da se pokupe i pobegnu glavom bez obzira. Toga su oni svesni, ali i znaju šta su ovećali zapadu, pa se sada nalaze u sendviču.

 5. SLIU says:

  Koliko je zlo u beogradu kad je doslo do toga da nas Pristina spasava nove yugoslavije, eeeeeeej !!!

 6. Batina says:

  A di su Migovi???

 7. Pero Joksimovic says:

  A treba li Šiptarima pečat na tapiju Na Kosmet?

 8. Jaooo says:

  To im treba , pečat na tapiju , ako priznamo Kosovo zauvek će biti njihovo , a ako ne priznamo u budućnosti je sve moguće , zato nikad ne priznati

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *