Izetbegović: Dodik će uskoro otići

Izetbegović: Dodik će uskoro otići

16 juna 2013

Izetbegovic-B.-1Predsednika Republike Srpske Milorada Dodika ćemo uskoro videti kako odlazi, izjavio je u subotu poslepodne Bakir Izetbegović, član Predsedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, prenosi Starmo.ba.

On je to rekao obraćajući se hiljadama prisutnih na centralnoj ceremoniji manifestacije „Putevima pobjede“, na platou Podveležja, istočno od Mostara, gdje se obeležava 21 godina od pobeda Armije Republike BiH nad snagama JNA i srpsko-crnogorskim paravojnim formacijama.

„Najuticajniji političar u RS Milorad Dodik već godinama pokušava iscrpiti ovu zemlju. Iscrpio je sebe. Ostat će Bosna. Njega ćemo uskoro videti kako odlazi“, rekao je Izetbegović, na šta je dobio veliki aplauz prisutnih. Član Predsedništva BiH je to kazao govoreći o dugogodišnjoj borbi bh. patriota za nezavisnu i jedinstvenu BiH, uprkos višegodišnjim naporima suseda da se ova zemlja podeli.

„Ušli smo u treću deceniju borbe za opstanak celovite BiH, za njeno unapređenje, za unapređenje položaja našeg naroda u njoj. Tu borbu, vojnu i političku, vodi ista vrsta ljudi. Brani slobodu, jedinstvo, ali pre svega dostojanstvo našeg čoveka. I ta borba nije završena“, rekao je on.

Govoreći o Mostaru, Izetbegović je rekao da je on 1993. godine napravljen grad slučaj kada je srušen Stari most, koji je star 600 godina.

„Grad slučaj“ napravljen je otvaranjem konc-logora za Bošnjake, njihovim proterivanjem, te korištenjem erskih simbola za pokazivanje dominacije, te da bi se Isus Hrist  postidio onoga kako su zloupotrebili krst, stavljajući ga na mostarsko brdo koje pripada svakom Mostarcu, a ne samo katolicima.

Poručio je da „ovaj put“ ništa neće biti dogovoreno o Mostaru na šta Mostarci ne pristanu. Odbacio je bilo kakve zahteve za treći entitet, rekavši da onaj ko zagovara treći entitet, zapravo zagovara udruženi zločinački poduhvat. Skupu na Podveležju prisustvovalo je nekoliko hiljada meštana tog kraja, kao i ostalih područja Hercegovine, te službenici gradskih, kantonalnih, federalnih i državnih vlasti, uglavnom iz reda stranke SDA.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *