„Izetbegović je umesto bukvara čitao Islamsku deklaraciju“

„Izetbegović je umesto bukvara čitao Islamsku deklaraciju“

17 avgusta 2013

Bakir-IzetbegovicBošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović svojom izjavom da je režiser Emir Kusturica „najveći izdajnik svog roda“ još jednom je potvrdio da je on umesto bukvara čitao „Islamsku deklaraciju“ svog oca Alije, smatra savetnik predsednika Republike Srpske Pero Simić.

Simić navodi da Izetbegović sebe vidi kao bosanskog ajatolaha, a da „Islamsku deklaraciju“ pokušava sprovoditi kao svoj politički manifest.

Ukazujući da je ustavno pravo svakog da se izjašnjava onako kako se oseća, Simić ističe da je pozadina takvog ponašanja samo nastavak tihog rata koji porodica Izetbegović vodi protiv Kusturice već više od dve decenije.

„Krenuo je negde na samom početku devedesetih godina, dok je Kusta obuvao cipele u hodniku stana Alije Izetbegovića. Na rastanku, nakon sastanka koji je Alija inicirao, stari Izetbegović zamolio je Kusturicu da se okane „onog zla“ i neprijatelja Bosne Ive Andrića. Sve ostalo je istorija“, naveo je Simić.

Prema njegovim rečima, sve ovo što danas gledamo jasan je dokaz da se rat Izetbegovića protiv Kusturice nije završio.

„Nadojen `islamskom deklaracijom` Bakir nastavlja gde je njegov babo stao, odapinjući otrovne strele prema Emiru Kusturici. Nešto slično su radili i Salmanu Ruždiju“, ističe Simić.

On smatra o drugom članu Predsedništva Željku Komšića – šehitu, kako ga je nazvao, koji bi da diže rejting preko Kusturice, ne treba trošiti reči.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *