ИЗЕТБЕГОВИЋ О ВУЧИЋУ: Говори да је за мир, а наоружава се…

IZETBEGOVIĆ O VUČIĆU: Govori da je za mir, a naoružava se…

18 septembra 2018

Predsednik SDA i odlazeći predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović kritikovao je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da „govori da je za mir, a naoružava se“.

U intervjuu za sarajevski portal „Kliks“, Izetbegović je rekao da je Vučić „progledao“ nakon silnih grešaka, koje su Srbi napravili, ali mu zamera što govori o pomirenju sa Bošnjacima i da je za jedinstvenu BiH, a istovremeno „prijateljuje i nijednom rečju se ne suprotstavlja Dodiku, koji vređa Bošnjake i dovodi teritorijalni integritet i mir na Balkanu u pitanje“.Izetbegović je kazao da je predsednik Srbije u govoru u Kosovskoj Mitrovici „hvalio ratne vođe i presuđene ratne zločince“, misleći na Miloševića.

Misli takođe i da je Vučić u „procepu“ i da pokušava da „jakim rečima zadovolji i smiri radikalni deo srpske javnosti, pre nego povuče neke poteze u odnosu na Kosovo, koji bi mogli da izazovu otpor i eventualnu pobunu“, preneo je Tanjug.

Predsednik SAD je istakao da je očigledno je da je došlo vreme za „odlučujuću odluku“ o rešavanju pitanja „kosovskog čvora“ i da, ako Vučić tu odluku donese, moraće mu se priznati da ima hrabrost.

Međutim, Izetbegović nije uveren da će Vučić biti spreman na to. Možda se pronađe neko prelazno rešenje koje bi zatim bilo potvrđeno referendumom pred sam prijem Srbije i Kosova u EU, naglasio je bošnjački lider.

Izetbegović je rekao da „status kvo“ umara Srbiju i koči njen evropski put, te je dodao da je „teško biti srpski vođa koji je prihvatio realnost, odnosno nezavisnost Kosova“.

Govoreći o eventualnoj razmeni teritorija, odnosno promeni granica unutar Srbije, Izetbegović je kazao strahuje da bi to otvorilo apetite za osamostaljenje Republike Srpske, stvaranje hrvatskog entiteta u BiH i saradnju srpskih i hrvatskih političara u tom smeru.

Uveren je da ni jedno ni drugo nije moguće ostvariti, ali da može da izazove duboke političke krize koje će potrajati i unazaditi zemlju i narod.

(Sputnjik)

KOMENTARI8 komentara

 1. Vlado says:

  Gospodine Izetbegovic bolje je da ne prica te...svaka drzava ima pravo da se naoruzava…. ne lazi te Narod u BIH!!!!

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  a vi muslimani se ne naoružavate ??? Ne ugošćujete one vehabije na svojoj teritoriji ??? I VI ste za mir ???

  • živoder iz Oseka i Ovčare says:

   ...da se ne govori da vi muslimani želite u nacistički NATO, kao što ste bili kolaboracionisti u nacističkoj NDH i 3.Rajhu.Prema tome...SVI SMO ZA MIR :-)))

  • Deda Micko says:

   Muslimanskih snajperista puna Bosna, i nijedan ne zna da se obrije. Hajde suti Izete, kromanjonsko kopile.

 3. Dane Radakovic says:

  ti si bakire ratni zlocinac samo se krijes iza njemacke i hrvatske i WA. ti si bakir, pucao sa puskom po sarajevu javno svet te gledao a sad si predsednik svoje federacije ti nemas drzavu a SRBIJA DRZAVA VELIKA I NIJE RATOVALA U BOSNI NI HRVATSKOJ Srbi su u bosni branili se od tebe i tvoje alkade iz irana koje si dovukao u Bosnu da ubijaju Srbe i Proteruju sa svog Ognjista koliko milosevic istero bosnjaka iz Srbije a koliko tvoj babo reci iz Sarajeva pobijo i protero Srba 150 000 nestalo srba iz sarajeva a iz srbije ni jedan bosnjak nije proteran ni ubijen

  • suljaga says:

   Tvoja uciteljica iz skole da vrati sve pare Ministarstvu Prosvjete. I to odmah

  • Jovo says:

   Srbi se uvek branili i dok su bombardovali Vukovar Dubrovnik Sarajevo.Koliko ljudi bi poubijali da se niste branili Srbine?Milijone?

 4. Ej says:

  Ej Izete Srbineee.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *