Изетбеговић оптужио Човћа да се поводом Пељешког моста ставио на страну Хрватске

Изетбеговић оптужио Човћа да се поводом Пељешког моста ставио на страну Хрватске

1 августа 2018

ХРВАТСКА почиње а гради велики мост којим ће – `испред носа` Неума – повезати полуострво Пељешац са остатком њене територије.

И, то је – тачно према очекивањима – додатно погоршало бошњачко-хрватске односе. Јер, Бакир Изетбеговић је већ најавио подношење тужбе против Хрватске али је то Драган Човић који у Председништву БиХ представља Хрвате – то реално блокирао.

Уследилa су нова варничења.Човић је своје држање објаснио овако: „Градњу тог моста сматрам позитивном јер је тај мост у интересу читаве БиХ, а не само хрватског народа у БиХ“.

Изетбеговић, који је тренутно и председавајући Председништва Босне и Херцеговине, открио је да је Човићу нудио да тражи промену става Председништва БиХ о мосту, на бази које је он најавио поднешење тужбе, али да је он то избегао. Још је додао:

“Имамо опструкцију, имамо унутар босанскохерцеговачког система играче који блокирају наше покушаје. На свако писмо они одговоре другим писмом, на сваки наш покушај, имате увек оне који ће покушати да блокирају. Господин Човић се директно ставља на страну Хрватске“.

Нагласио је да ће питање моста бити “на врућем режиму“ у наредним месецима и изразио да ће се однос према Босни и Херцеговини променити након октобарских избора:

“Шта сада? До тада, ћемо ми предузети кораке које смо обећали. Шта, како и ко, данас вам нећу рећи’“.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Kulak says:

    Da. Šokantno što se rvat stavio na stranu rvacke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u