Изетбеговић оптужио Човћа да се поводом Пељешког моста ставио на страну Хрватске

Izetbegović optužio Čovća da se povodom Pelješkog mosta stavio na stranu Hrvatske

1 avgusta 2018

HRVATSKA počinje a gradi veliki most kojim će – `ispred nosa` Neuma – povezati poluostrvo Pelješac sa ostatkom njene teritorije.

I, to je – tačno prema očekivanjima – dodatno pogoršalo bošnjačko-hrvatske odnose. Jer, Bakir Izetbegović je već najavio podnošenje tužbe protiv Hrvatske ali je to Dragan Čović koji u Predsedništvu BiH predstavlja Hrvate – to realno blokirao.

Usledila su nova varničenja.Čović je svoje držanje objasnio ovako: „Gradnju tog mosta smatram pozitivnom jer je taj most u interesu čitave BiH, a ne samo hrvatskog naroda u BiH“.

Izetbegović, koji je trenutno i predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine, otkrio je da je Čoviću nudio da traži promenu stava Predsedništva BiH o mostu, na bazi koje je on najavio podnešenje tužbe, ali da je on to izbegao. Još je dodao:

“Imamo opstrukciju, imamo unutar bosanskohercegovačkog sistema igrače koji blokiraju naše pokušaje. Na svako pismo oni odgovore drugim pismom, na svaki naš pokušaj, imate uvek one koji će pokušati da blokiraju. Gospodin Čović se direktno stavlja na stranu Hrvatske“.

Naglasio je da će pitanje mosta biti “na vrućem režimu“ u narednim mesecima i izrazio da će se odnos prema Bosni i Hercegovini promeniti nakon oktobarskih izbora:

“Šta sada? Do tada, ćemo mi preduzeti korake koje smo obećali. Šta, kako i ko, danas vam neću reći’“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kulak says:

    Da. Šokantno što se rvat stavio na stranu rvacke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *