ИЗЕТБЕГОВИЋ: Са Србијом ће бити добро, али с Хрватском…

IZETBEGOVIĆ: Sa Srbijom će biti dobro, ali s Hrvatskom…

29 decembra 2017

Član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio da će odnosi BiH i Srbije, sa oscilacijama, ići napred, a da bi Hrvatska morala da pokaže svoje bolje lice.

„Hrvatska treba da pokaže civilizovanije lice“

– Emocije će možda da unose manje distrakcije u taj proces, ali će u principu relacije Bosne i Hercegovine i Srbije da se dalje stabilizuju i da se normalizuju. Na tom putu biće neophodno rešiti otvorena pitanja kao potpisivanje ugovora o granici, jer mi granicu imamo priznatu i definisanu, ali potreban nam je ugovor – rekao je Izetbegović.

On je u izjavi za tursku agenciju Anadolija dodao da su pre nekih 60-70 godina elektrane na Drini po BiH izgrađene zajedničkim sredstvima, a po Srbiji – samo sredstvima Srbije.

– Tu stvar treba raščistiti u svakom slučaju. Već decenijama se vodni potencijal Drine i potopljeno zemljište na bosanskoj strani koristi, a da se za to ne dobijaju nikakve naknade. Ima još par stvari koje treba rešiti sa Srbijom i mislim da će odnosi generalno ići u pravom smeru – rekao je Izetbegović.

Govoreći o odnosima BiH i Hrvatske nakon presude bivšim liderima takozvane „Herceg-Bosne“ Izetbegović je podsetio da se kroz izjave hrvatskih političara uopšte nisu spominjale žrtve.

Inicijativu o konferenciji „Dejton 2“ ocenio je kao dobronamernu. „To su dobre namere prijatelja. Videćemo kako će na to reagovati Stejt department. To je vrlo ozbiljna stvar i ne treba te stvari počinjati dok nisu dobro pripremljene“, rekao je Izetbegović.

BONUS VIDEO: 

RATKO DMITROVIĆ: Lako je razumeti Bakira

KOMENTARIJedan komentar

  1. ilija says:

    bakire ti i hrvati u bosni stvarate drzavu na srbskoj zemlji udi u knjige i vidi koliko vas je bilo muslimana -1918 godine samo -2- posto gospon bakire tako i hrvata tako je i danas to su kod tebe svi pokrsteni srbi tako i kod covica u mostaru i tvoje prezime bakire govori da je srbsko a -ec- ti se zavrsava prezime ne luduj ne goni narod na narod u bosni komsije na komsije i naciju na naciju svi ste poreklom srbi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *